Стара добра Азія... Здавалося б, ну чим ще вона може здивувати розбещеного ресторанними шедеврами столичного гастроінсайдера? А ось і може!
Редакція RestOn вирушила на ревізію ресторану Asiatique, де гостей пригощають пекучими азіатськими стравами, оригінальними коктейлями й не тільки. Всі подробиці нашого візиту, традиційно, в новому огляді!
Локація
Для всіх завсідників столичної ресторанної тусовки, ім'я Вікторії Пархоменко добре відомо. Вона - дипломований експерт азіатської кулінарії, викладач в Бангкоку, автор проектів «Гастротури», «ГастроСреда» і творець цілої низки столичних закладів. Вікторія - автор і керівник нової азіатської кулінарної історії Києва - ресторану «Asiatique», який розташований за адресою Мала Житомирська, 16/3.
Найближча станція метро: Майдан Незалежності.
Філософія закладу
У перекладі з французької «Asiatique» означає «азіатський». Тож не дивно, що пропонують в ресторані переважно тайську й китайську кухні з кулінарними добавками у вигляді сінгапурської, японської та корейської кухонь.
Вікторія Пархоменко (творець ресторану) дуже часто буває в Азії і сумує за автентичними стравами цієї частини світу. Незважаючи на різноманіття азіатських ресторанів в Києві, ні в одному з них для себе вона так і не знайшла місця, де могла б насолодитися істинно азіатськими смаками. Саме це і стало причиною відкриття «Asiatique», де головна ставка зроблена на автентичність з усіма її характерними особливостями. Тут зібрані цікаві рецепти, а страви готуються з інгредієнтів, які привозять безпосередньо з Азії. Таким чином, смак пропонованої азіатської смакоти в київському «Asiatique» не поступається тій автентиці, яка представлена на їх батьківщині.
Заклад відкрився в лютому 2017 і вже встиг завоювати своїх фанатів не тільки серед українських гурманів, але також отримав високу оцінку іноземних гостей.
Інтер'єр
Зайшовши в ресторан «Asiatique» вперше, ви відзначите досить простий дизайн, близький до європейського. Невелике приміщення (всього ресторан може вмістити 55 гостей) без яскравих і помітних акцентів в інтер'єрі. Але як тільки ваш погляд стане більш уважним, погляду відкриється ряд суто азіатських дрібниць. Особливо хотілося б відзначити розмальовані вручну парасольки. Увечері в них запалюється світло, просто неймовірним чином перетворюючи «Asiatique».
Автентичні візерунки на зручних подушках, картини за мотивами фільму «Шанхайський експрес», філософські думки Лао Цзи, китайський Будда в образі милої статуетки... Всі ці деталі ненав'язливо, акуратно й ретельно створюють тут самобутню паназійську атмосферу, якої так не вистачає в європейському Києві.
Особливість
У ресторані «Asiatique» два зали. Перший відмінно підходить для великих компаній, тут розташована барна зона. Другий зал - невеликий, затишний, відмінно підходить для особистих зустрічей.
Меню і кухня
Кухня паназійського ресторану «Asiatique» настільки ж непередбачуване, як і сама Азія. Кожна із страв гідно стане вашим фаворитом, особливо якщо вам до душі гострота і прянощі.
Ми рекомендуємо почати своє знайомство з кухнею ресторану з традиційного тайського супу том-ям (200 грн.). Тут його готують строго за традиційним рецептом на бульйоні з панцирів креветок, листя окупант-лайма, лемонграсу, галангали і перцю чилі. Червоні кола, які ви побачите в своїй тарілці, замовивши цей суп, це результат правильного приготування мозку креветок і його додавання в суп разом з лимоном, помідорами і м'ясом креветки.
Завдяки такому поєднанню інгредієнтів суп том-ям виходить дивно освіжаючим і гострим, викликаючи справжній вибух гастроемоцій.
Продовжити свою трапезу в «Asiatique» ми рекомендуємо в компанії сичуаньської локшини в бульйоні з паростками і добавками до неї: тофу, курки або свинини - на ваш вибір (150 грн.). Блюдо дуже гостре за рахунок чилі і сечуаньского перцю, але дійсно вражає своїми смаковими якостями. З менш гострих, але не менш смачних страв - тайські фішкейки (170 грн.), які за смаком трохи нагадують рибні котлети.
Безумовний десерт-флагман ресторану «Asiatique» - смажені банани з кокосовим морозивом та топінгом з солоною карамелю (95 грн.). Безумовний «солодкий» фаворит за версією редакції RestOn - це груша Сувид з лаймовим кремом (120 грн.).
Так як кухня ресторану «Asiatique» переважно дуже гостра, ми рекомендуємо активно доповнювати її напоями. Огірковий лимонад з базиліком (50 грн.) відмінно освіжає, а манговий лассі (60 грн.) та чай butterfly pea на синьому горошку (100 грн.) здивують вас своїми смаковими палітрами й оригінальними ароматами.
Для того, щоб зловити «той самий» азіатський настрій, рекомендуємо також замовити один із 13-ти авторських коктейлів. У складі кожного з них азіатські спеції і трави, які роблять вашу кулінарну подорож в Азію завершеною і комплексною. Рекомендуємо замовити однойменний коктейль Asiatique (100 грн.) на основі рому, коксового молока, ананасового соку і лайма, а також Chinese Tea (150 грн.). Останній оманливо подають у вигляді чайної церемонії, але текіла в його складі безсумнівно нагадає про те, що перед вами саме коктейль.
Must try:
- Вонтон суп з овочами і соєвими ростами за 120 грн.;
- Салат з хрусткими кальмарами за 125 грн.;
- Короп в Тамаріндовому соусі за 280 грн.;
- Бао-бургери зі свининою, рибою або тофу за 90 грн.;
- Зелений каррі з куркою за 160 грн.
Адреса: вул. Мала Житомирська, 16/3