Важко собі уявити життя без улюблених бутербродів, соковитих сендвічів і свіжоспечених паніні. А як щодо тартін? Популярна європейська страва авторства фламандців вже готова до вживання в новому закладі Tartine.
Концепція
Як каже творець і ідейний натхненник Tartine Костянтин Данилюк, хотілося подати українцям просту і в той же час смачну страву, зрозумілу своїми складовими і концепцією, і при цьому нову на місцевому ринку. Саме тому власник мережі сімейних кафе Boulangerie звернув досвід в ідею і вирішив зупинитися на тартінах - відкритих сендвічах з різноманітною начинкою, що дали назву однойменному закладу.
Tartine – це кілька форматів або, як каже сама команда, певний шоурум. Причому мультиформатність закладу торкнулася не тільки меню, але і спрямованості закладу.
«Змішування концептів дуже популярне в Європі і приживається у нас, дозволяючи розумно використовувати час і при цьому вибирати тільки якісні продукти для життя», - кажуть в Tartine. Саме тому гастромісце – це кафе, пекарня, мануфактура, гастрономічний бар, а незабаром і ресторан Maison Tartine на веранді.
Локація
Tartinе розташувався в культовому місці міста – на Ярославовому валу, 30/18. Яскрава вивіска, цікавий дизайн і розміщення в центрі міста дозволять без зусиль знайти місце як жителям, так і гостям Києва. Найближче метро - Золоті ворота.
Інтер'єр і екстер'єр
Фасад будівлі прикрашений малюнками ручної роботи, в яких легко вгадується Національна опера України, Видубицький монастир, Андріївський і Володимирський спуск. Особливої магії місцю додають віконниці на вікнах, затишні ліхтарики по периметру закладу та яскрава вивіска, в старовинному будинку 1917 року на розі двох вулиць – Ярославового Валу і Гончара.
Всередині закладу лаконічність екологічних матеріалів, розбавлена цікавими деталями і малюнками.
На веранді закладу вже в цю п'ятницю відкриється ресторанний зал з окремим меню, 40 посадочними місцями і своїми шедеврами. Тут більш теплий м'який інтер'єр, затишні місткі крісла, і жива музика.
Як говорить Костянтин Данилюк, при створенні місця ретельно вибирали кожну деталь і навіть створювали меблі за власним ескізом. «Адже Tartine – не просто заклад, а стан душі», – додає він.
Меню
Європейське меню з українським акцентом для гостей Tartine створював бренд-шеф Ілля Новіков, відомий на ресторанному ринку міста завдяки закладам РибаLOVE, RONIN і пікніків на Воздвиженці.
Головний продукт – тартіни. Готуються вони на хлібі власного виробництва і за рецептом правильного бродіння. Наразі є 7 позицій – тартін з оселедцем на солодовому хлібі, тартін з ростбіфом на хлібі, що складається з переплетення житнього і пшеничного хліба, а також тартін з лососем і хумусом на білому молочному хлібі. У кожному з тартін витриманий смак і баланс солодкості, кислоти та гостроти. Завдяки тому, що всю випічку готують у власній пекарні – в меню ви побачите різноманітні намазки з хлібом і можливість купити випічку з собою.
Є в закладі і акція – при замовленні тартін з собою кава в подарунок. Вартість тартін варіюється від 48 до 88 гривень.
Завдяки тому, що головною складовою всіх страв закладу є продукти місцевого фермерського виробництва і кілька позицій власного – випічка, соління риби, приготування м'яса за технологією су-від – в меню різноманітність салатів, супів, м'ясних і рибних страв, паст і різотто. Є також сніданки і доповнення до них – їх тут подають з 9 до 12.
Дивувати своїх гостей Tartine продовжує і в меню бару. Наприклад, навіть вода тут особлива гордість – її, талу, тут виготовляють власноруч за особливою технологією професора з Харкова. Серед алкогольних позицій – як авторські, так і класичні коктейлі, ратафії, виготовлені на міцному алкоголі і ягодах, і домашнє вино. Серед перших радимо звернути увагу на фірмовий коктейль Tartine з солодкою ватою, а серед ратафій – на міцну з насиченим смаком настоянку з смородини на джині. Всі коктейлі по 98 грн, а ратафії – по 48 грн за 50 мл.
Хорошим закінченням будуть десерти, на будь-який смак – від чізкейків до цукерок ручної роботи. А середній чек основного меню закладу – близько 200 грн.
Must try:
- Тартін з ростбіфом, соусом айолі, цукіні-грилем, помідором, листом салату, сиром чеддер і мікрогріном – 88 грн
- Мікс салатів з морськими екзотами: кальмарами, восьминогами, креветками, мідіями і авторським соусом від шеф-кухаря – 135 грн
- Каре теляти з молодою картоплею і авторським соусом з запечених овочів – 197 грн
- Тартін з хумусом, брокколі, херсонським томатом, петрушкою, оливковою олією і мікрогріном – 58 грн
- Сирно-ягідний торт – 59 грн
Адреса: вул. Ярославів вал, 30/18
Коли: щодня з 9:00 до 23:00