Влітку заміські заклади користуються особливою популярністю, що не дивно - хочеться відпочивати душею і тілом на повну чи напередодні відпустки, то чи засмучений про те, що він так швидко минув. Їсти і пити хочеться тільки найсмачніше, і бажано на свіжому повітрі з рівними газонами й ідеальною річною атмосферою. Ви тільки уявіть: соковитий шашлик, хмільне вино, ароматний кальян і повний релакс. Діти, якщо що, зайняті з аніматором. Ну що, вже готові зберігати собі адресу? Вас чекають в ресторації на вугіллі «Сажа».
Локація
«Сажа» вабить не тільки літніми смаками, але і своїм місцем розташування. За курортом далеко їхати не доведеться - ресторан знаходиться в межах міста на вул. Петропавлівській, 16 - набагато ближче інших заміських комплексів, недалеко від метро «Житомирська». А для жителів «Чайки», Вишневого та Петропавлівської Борщагівки заклад і зовсім знаходиться по дорозі додому.
Проїжджаючи по Окружній дорозі, можна не відразу помітити ресторан - він не впадає в очі, але увійшовши всередину відчуваєш затишок і спокій - тут точно буде добре.
Територія ресторану - великий зелений газон з красивими альтанками. По праву руку у дворі розташувалися столики, по ліву - крісла-мішки. У них зручно релаксувати з кальяном, коктейлем і близькими людьми.
Також на території є три невеликих будиночка, де можна усамітнитися і, обідаючи, обговорювати справи. І ще один будинок побільше, розрахований на 25 осіб - тут можна проводити свята і заходи. У всіх приміщеннях приємна температура повітря - можна сховатися, як від палючого сонця, так і від дощу.
Для дітей в «Сажі» є майданчик з гойдалками та гірками, а по вихідним їх розважає аніматор.
Концепція
Ресторація на вугіллі «Сажа» - це як дача кращого друга. Тут завжди затишно, весело, ситно і хочеться повертатися знову й знову. Тут думають, в першу чергу, про комфорт і задоволення. Тихе і спокійне місце, де можна провести всі вихідні з родиною, або просто заїхати на вечерю з коханою людиною.
У «Сажі» все зроблено для комфортного відпочинку гостей: чесні ціни, кілька зон відпочинку і кращі страви на вугіллі. З запахом диму. Саме ті, які асоціюються з літом.
Що стосується цін, вони приємно радують - мабуть, не знайдеться того, хто відмовиться від великої порції за невеликою ціною. Такі заклади завжди швидко стають популярними, і сюди їздять не за фотографіями для соцмереж, а просто, щоб душевно провести час. Адже сім'ю і друзів хочеться везти туди, де гарантовано буде смачно, затишно і за адекватні гроші. Хоча втриматися і не зробити фото на газоні з строкатими пуфами теж буде непросто.
Ще одна «фішка» закладу - в «Сажу» можна приїжджати зі своїм алкоголем. Ось що значить - справжня турбота про гостя. Тут зацікавлені в тому, щоб був присутній комфорт і атмосфера дачі близького друга.
Інтер'єр
Основоположні дизайну ресторації - дерево і свіжа зелень, як і належить заміським закладам. Нескінченний газон, на якому хочеться пролежати весь день, стильний паркан, дерев'яні меблі, м'які крісла-пуфи і плетені альтанки. Це ресторан, в якому ви із задоволенням залишилися б жити, якщо була б така можливість.
У «Сажі» є дерев'яна стіна з написами у вигляді ребуса - які перші три слова побачиш, таким буде і вечір в ресторації. Редакції RestOn привиділося: вечірка, алкоголь, природа. Якось так, насправді, і було.
Між дерев'яними альтанками натягнуті нитки ліхтариків і вогнів, які запалюють до вечора - стає ще більш красиво і романтично. Ідеально дивитися на них крізь келих ігристого і на ситий шлунок.
Меню і бар
У «Сажі" не обіцяють страв високої кухні - тут все просто і зрозуміло, акцент роблять на тому, що смачно і перевірено. Меню досить лаконічно, зате тим позиціям, які туди потрапили, приділяють особливу увагу.
За кухню відповідають два кухарі: Саїд і Гена - саме так і побудовано меню. У ньому зазначено які страви готує кожен з кухарів. Гена по частині європейських страв: наприклад, мідій по-лігурійськи (179 грн) або холодного перцевого супу з м'ятою (59 грн). А Саїд вже більше 40 років готує традиції Кавказу: ферганський плов (86 грн), шашлик (74 грн за шампур) і страви з мангалу.
У барному меню тільки кращі вина, свіжозварений кельш (сорт світлого пива) й імбирний ель (обидва по 44 грн). Так як барна карта не надто велика, та й просто для зручності гостей, в ресторані працює система корк фі - 50 грн за розпивання принесеного з собою вина або 90 грн за пляшку міцного алкоголю. Тому можна сміливо приходити «зі своїм», не переживати і насолоджуватися відпочинком на повну потужність.
У вихідні в «Сажі» подають свіжий улов: устриці і мідії. Поставки морських делікатесів трапляються раз в тиждень, тому і готують їх всього 2 дні, щоб точно були свіжі і смачні. До мідій і устриць підбирають і особливі сорти вин.
Must try
Кожну позицію з меню ресторації "Сажа" варто спробувати, адже їх не дуже багато, але абсолютно всі варті уваги. Однак, ми виділили для вас найкраще з кращого:
- курбуль з домашньої птиці - 49 грн
- скумбрія, запечена з травами - 119 грн
- ферганський плов - 86 грн
- лагман - 69 грн
- напої власного приготування: малина-ваніль, агрус-кориця, смородина з цедрою - 17 грн
Висновки
Їхати в «Сажу» потрібно, якщо хочете розслабитися, відпочити, відчути себе в гостях у старого друга і відчути улюблені смаки літа. Ті самі, які завжди подавали на морському узбережжі. Ті, з якими відправляєшся на відпочинок незалежно від того виїхав ти за межі міста чи ні. Тим більше, що виїжджати нікуди не доведеться. Запам'ятовуйте: Борщагівка, вул. Петропавлівська, 16. У будь-якій незрозумілій ситуації. Або просто по дорозі додому.
Адреса: Петропавлівська Борщагівка, вул. Петропавлівська, 16
Час роботи: щодня з 12:00 до 22:00