Падарокс: в Києві практично немає місць, де можна скуштувати справжню котлету по-київськи. Таку, щоб і велика була, і смачна, а мяско щоб було в ній м'яким і соковитим, масла - більш ніж достатньо, а сама котлета пахла так, що неможливо втриматися, не скуштувавши... Саме з таких думок почалася історія Kyiv gastrobar Rebra&Kotlety - нового закладу з автентичною регіональною кухнею на Подолі!
Ми так багато чули про цей гастробар і його фірмову котлету по-київськи, що як тільки в щільному графіку редакції RestOn з'явилося вільне вікно, негайно вирушили туди на гастроревізію. Що, як і по чому в Kyiv gastrobar Rebra&Kotlety - читайте в нашому огляді!
Концепція
Ідея відкрити гастробар, головною перлиною якого буде всіма улюблена котлета по-київськи, належить молодим і амбітним корінним киянам Денису й Олександрі. Саме вони помітили, що, незважаючи на кулінарну і ресторанну різноманітність української столиці, немає місця, де можна поласувати справжньою регіональною київською кухнею. Їм здалося, що це в корені неправильно і цю ситуацію терміново потрібно міняти - так і з'явився Kyiv gastrobar Rebra&Kotlety.
Локація
До вибору локації Денис і Олександра поставилися дуже серйозно. Для них було важливо, щоб їх ресторанний первісток знаходився саме на Подолі - в самому серці Києва, де кожна вуличка буквально дихає історією, а повітря пропитане величчю стародавнього міста. І з часом гідне місце знайшлося - Kyiv gastrobar Rebra&Kotlety затишно розташувався за адресою Борисоглібська 8/13.
Як дістатися
Необхідно вийти на м. Контрактова площа і пройти до готелю Radisson Blu. Біля нього поверніть наліво, пройдіть до перехрестя і пройдіть уздовж стіни готелю буквально 30 метрів - так ви прийдете до місця, де мешкає найсмачніша котлета по-київськи.
Інтер'єр
Після того як локація була знайдена, почалася довга й цікава історія під назвою "Ремонт". Після численних перебудов, перекрасок і переробок на світ з'явився самобутній інтер'єр гастробару, який самі власники визначили як "лофт з душею".
Загальна кількість посадочних місць в Kyiv gastrobar Rebra&Kotlety 120+. Все приміщення розбите на чотири зали, три з яких вже відкриті і готові до прийому гостей.
Незважаючи на те, що заклад знаходиться в великому підвальному приміщенні, тут чудове освітлення і є на що подивитися за вікном. Так-так, ми не опечаталися - тут дійсно є великі вікна, з яких відкривається чудовий вид на живі доглянуті туї, ялинки і оригінальні картини київського художника Артема Прута, відомого своїми муралами.
Примітно, що весь інтер'єр ресторану побудований на трьох основних китах: це дерево, метал і... бетон. Саме з нього тут зроблена частина меблів, залита підлога й зроблені стільниці. Особливу увагу також привертають до себе стіни з цегли 19 століття: було прийнято рішення не відмовлятися від такого історичного подарунку, маскуючи його в дусі сучасного лофту.
Якщо говорити про кольорову гаму ресторану, то це ненав'язливий сірий у всіх своїх варіаціях і відтінках. Таким чином, дизайн інтер'єру не особливо акцентує на собі увагу гостей, перенаправляючи його на головне - кухню ресторану.
Kyiv gastrobar Rebra&Kotlety - це один із небагатьох ресторанів Києва, де думають про людей з обмеженими можливостями. Для того, щоб їм було комфортніше перебувати в стінах гастробару, санвузли обладнані спеціальними пандусами.
Особливості
Любителі Instagram однозначно оцінять місця для фотозйомки, яких в гастробарі більш ніж достатньо. Тут вам і фотокабінки, де можна абсолютно безкоштовно зробити фотографію і отримати її у фірмовій рамочці з логотипом закладу, і стіна з привидами, розмальована Артемом Прутом, і круті сходи, які просто ідеальні для драматичних селфі. Загалом, любителі Істаграма, для вас тут справжній рай і розділля!
Кухня і бар
Теж саме можемо сміливо сказати і про любителів автентичної київської кухні - в гастробарі Rebra&Kotlety їм точно буде, чим поласувати і чому здивуватися. Про це подбали засновники ресторану, Денис і Олександра, які розробили концепт локального київського меню, і шеф-кухар Василь Савушкін, який зрозумів їх бачення і втілив його в життя.
В меню багато м'яса, овочів і, звичайно ж, котлет по-київськи, які представлені тут в десяти варіантах. Якщо ви віддаєте перевагу автентичним рецептам, вам напевно сподобається класична котлетка з вершковим маслом і кропом (65 грн), любителям соковитих котлеток рекомендуємо звернути увагу на блюдо зі шпинатом (70 грн), а для фанатів морепродуктів підійде котлета з лососем і норі (120 грн).
Ласуни напевно оцінять оригінальну солодку котлету по-київськи з яблучною начинкою (80 грн), ну а нам більше інших сподобалися варіанти з дорблю і малиною (86 грн) і котлета по-київськи з маскарпоне і вином (80 грн). Загалом, котлет вистачить усім, і тут вони представлені дійсно на будь-який смак і колір.
На особливу увагу також заслуговує подача коронного блюда гастробару Rebra&Kotlety. Тут котлету по-київськи загортають в непромокну серветку, кладуть в крафтову коробочку і подають на дерев'яній дошці. Їсти цю смакоту рекомендують руками, але готові надати прилади на першу вимогу гостей.
Безумовно, котлети по-київськи - головна гордість гастробару, але це не єдине, що є в меню. Сама назва закладу говорить про те, що тут також подають і інші страви, в тому числі ну дуже величезні порції ребер (340 грн), стейки в різних варіаціях, крем-супи, салати, закуски, гарніри, десерти та ін.
Must try:
Котлета по-київськи з сиром камамбер за 86 грн;
Стейк "По-Т-Реба" з ожинним чатні за 90 грн (ціна вказана за 100 грам сирого м'яса);
Салат із буряковими слайсами і квасолею за 80 грн;
Салат із телятиною і руколою за 140 грн;
Салат із мідіями і в'яленими томатами за 110 грн;
Двоколірний суп із гарбуза і шпинату за 70 грн;
Грибний крем-суп за 60 грн;
Запечені овочі за 80 грн;
Вишневий пиріг за 86 грн.
Що ж стосується напоїв, то тут вам завжди готові запропонувати домашні чаї (500 м - 55 грн), узвар (17 грн) і морс (20 грн). Цікавлять більше високоградусні позиції? Тоді зверніть увагу на авторські коктейлі "Під каштанами" та "Жовтень на Подолі".
Висновки
У гонитві за грузинськими, азіатськими та американськими кулінарними традиціями ми часто забуваємо про прекрасну, смачну й самобутню українську кухню. І нас, редакцію RestOn, дуже радує, що в Києві нарешті з'явилося таке місце, як Kyiv gastrobar Rebra&Kotlety, де можна насолодитися рідними і знайомими з дитинства смаками, переосмислити по-новому прості рецепти і зрозуміти, що автентична регіональна кухня - вона є , і вона дійсно прекрасна!
Адреса: вул. Борисоглібська, 8/13
Час роботи: Нд-Чт - з 11 до 23; Пт, Сб - з 11 до 02
Автор: Світлана Єфімець
Фото: власність закладу