Останнім часом всі любителі грузинської кухні й столичні гастро-інсайдери ставлять одне і те ж питання: "Хто такий Гіві Рубінштейн та навіщо ходити до нього в гості?" Редакція порталу RestOn втомилася задавати собі те саме запитання і відправилася в кулінарну розвідку за відповідями. Що з цього вийшло - читайте в нашому огляді!
Ідея створення такого душевного місця як ресторан Givi Rubinstein належить творчому дуету - Ірині Авруцькій і Максиму Храмову, які вже добре відомі всім столичним гурманам своїм італійським рестораном Pastateca.
На питання, хто ж такий Гіві Рубінштейн, Максим Храмов дає таку відповідь: це успішний бізнесмен, аристократ, який любить подорожувати і ділитися своїми враженнями (в першу чергу, гастрономічними) з гостями ресторану. Його батько - справжній грузин, мама - єврейка, саме тому в темпераменті Гіві Рубінштейна переплітаються обидва характера, що знайшло своє відображення в кухні однойменного ресторану.
Ідея ресторану:
Тут завжди панує святкова весела атмосфера - з приводом і без!
Знаходиться ресторан за адресою вулиця Євгена Коновальця, 44 (Печерський район). Вивіска з назвою вулиці знаходиться буквально в метрі від яскравого дерев'яного фасаду, на якому назву ресторану написано великими білими буквами. Так що заблукати просто нереально.
Орієнтир: ОТП Банк і ресторан СушиЯ.
Ресторан Givi Rubinstein - це місце, де живе свято. І навіть якщо календар вас не радує урочистими натяками, це ще не привід сумувати і відмовляти собі в хорошому вині, настрої і компанії. Головне - це свято в душі, і прийшовши в Гіві Рубінштейн ви зрозумієте це на всі сто відсотків! Адже кожен з трьох залів ресторану спроектований таким чином, щоб надихнути свого гостя і розбудити в його серці тягу до свята і гарний настрій.
Перший зал - тронний, ідеально підходить для Дня Народження, весілля або святкування будь-якого іншого торжества, яке об'єднує велику компанію за одним довгим столом. А винуватець торжества, як найголовніший, буде сидіти на чудовому троні.
А щоб чача і краще грузинське вино лилися рікою і без перерви, поряд знаходиться бар і уважні до гостей офіціанти - так що свято точно вдасться!
Другий зал - ідеальне місце для тих, хто любить перебувати в центрі всіх подій. Окремі столи, відкрита кухня і, несподівано, піаніно, навколо якого збираються друзі Рубінштейна на келих вина і не тільки.
Третій зал - затишне місце для інтимних зустрічей. Тут люблять відпочивати всі ті, хто хоче самоти, плануючи насолоджуватися увагою свого співрозмовника і нічиїм більше. Цей зал присвячений матері Гіві, чий портрет прикрашає одну зі стін, роблячи інтер'єр більш сімейним і рідним не тільки для самого Рубінштейна, а й для всіх інших.
Велика кількість зелені, високі стелі, прикрашені чудовими квітами, зручні диванчики та крісла з квітковими мотивами... Одним словом, в ресторані Givi Rubinstein все в кольорі й дихає щастям!
Ми вже говорили про те, що гарячий грузино-єврейський темперамент Гіві Рубінштейна знайшов своє відображення і в сміливому меню однойменного ресторану. В його основі несподіване поєднання консервативних грузинських традицій і оригінальної одеської кулінарної традиції. Забігаючи наперед скажемо, що, як виявилося, Одеса і Тбілісі в кулінарному плані не такі вже вони й різні, і дуже навіть поєднуються, дивуючи гостей закладу несподіваними гастро-емоціями.
В меню закладу знайшлося місце як добре відомим і улюбленим хачапурі, форшмак, каре ягняти, хінкалі з різноманітними смаками (сиром і м'ятою, креветками, ягням і т.д.), так і трохи менш відомим, але не менш смачним хумус з зеленого горошку і м'яти (60 грн), катранах з м'ятно-гороховим пюре і часниковим соусом (160 грн) і т.і.
На особливу увагу заслуговує всіма улюблений салат шуба, а якщо бути точним - її подача. Тут гостям традиційну українську страву подають у вигляді ролу (65 грн). Виходить дуже оригінально, незвично, при цьому смачно, прямо як мама робить!
Що ж стосується спиртних напоїв, то в ресторані Гіві Рубенштейн пропонують широкий вибір оригінальних вин (грузинських, одеських, ізраїльських і молдавських), які тут можна замовляти на розлив, побокально або купувати відразу пляшку.
Коктейльна карта ресторану на сьогодні становить 10 найменувань, кожне з яких можна спробувати за 85 грн.
Must try
Теплий салат з перепілкою під горіховим соусом за 120 грн
Чорноморська вуха з тузлуком за 65 грн
Чорні хінкалі з креветками за 155 грн
Ягня з тушкованою кисло-солодкого капустою і корицею за 110 грн
Кефаль, смажена на вугіллі за 70 грн
Кубдарі по по-імеретинськи з рубаним м'ясом за 85 грн.
Коктейль Чача Сауер за 85 грн.
Гіві Рубінштейн - місце, де стає приємно, весело і легко кожному, хто переступає поріг цього ресторану. Тільки тут можна повною мірою відчути колорит багатонаціональної Одеси і гарячого Тбілісі, насолоджуючись святом життя і хорошим настроєм!
Адреса: вул. Євгена Коновальця, 44
Режим роботи: з 12.00 до 24.00
Автор: Світлана Єфімець
Фото: власність закладу