Підбірку новорічних вечірок зробили, про нові заклади розповіли, здається, пора підвести підсумки року, що минає: зустрічайте ТОП відкриттів 2016 року від RestOn.
Увага: представлена підбірка - суб'єктивна, і не називає кращого в певній номінації, але свідчить про те, що по ряду показників цей заклад запам'ятався нам найбільше. Тому в різних категоріях можуть бути представлені не один, а відразу кілька ресторанів або кафе.
Почати пропонуємо з основних гастрономічних трендів року, що минає: нової української, грузинської і паназіатської кухонь.
Нова українська кухня
RestOn - не перші, хто називає Останню барикаду "відкриттям", до нас це зробила Національна ресторанна премія "Сіль" трохи менше місяця тому. Ми з "Сіллю" згодні, і ось чому:
- ОБ - ідея не тільки про їжу, а про конкретну історію, про творчість;
- ОБ - те місце, куди однозначно варто вести іноземців для знайомства з новою українською кухнею;
- ОБ - це більше 10 видів сиру та м'яса.
Гра з вогнем - стейкхаус. Стейкхаус, пов'язаний ыз авторською національною кухнею і фермерськими продуктами. Взагалі "Гра з вогнем" сповнена дивних сполучень:
- Гра з вогнем - це хоспер-меню з унікальними соусами і гарнірами: буряковими BBQ, гірчичним морозивом, булгуром з огірком і бринзою;
- Гра з вогнем - це оригінальна коктейльна карта, розділена на кілька груп (щодо міцності й смаку);
- Гра з вогнем - це улюблені київській публіці вечора "Гра без правил" з шефом Олексієм Якутова, вином і стравами, приготовленими Олексієм безпосередньо перед гостями.
Barvy завоювали любов київської публіки стрімко. Як і в Остання Барикада, упор зроблений і на творчу складову: в закладі виставляються молоді українські художники і виступають молоді українські гурти. Більш того:
- Barvy - це смачна річкова риба, дичина;
- Barvy - це авторські коктейлі від Назара Макарова, одного з кращих барменів Києва;
- Barvy - це коли виставки та літературні читання не бувають нудними.
Знаменитий Липський, який став ще більш знаменитим після реставрації. Його не можна вважати рестораном української національної кухні в повній мірі, проте ті позиції, які підходять під це визначення, дійсно заслуговують похвали. Так ось:
- Липський - це Липський, і ви самі знаєте, що ми маємо на увазі;
- Липський - це коли трюфельний вінегрет і олів'є з беконом;
- Липський - це маст-ит борщ, пиріжки і пожарська котлета.
Ніккей
Напевно, Guramma була першою в Києві, хто освоїв нішу Ніккей. Ресторан з цінником набагато вище середнього, хоча варто враховувати, що в цьому випадку ви платите не тільки за меню у виконанні закордонного іменитого шефа, але і момент статусності. Ну а якщо без поезії, то:
- Guramma - це м'ясо і риба, приготовлені на робата-грилі: кажуть, воно того варто;
- Guramma - це найкраща колекція японського віскі в місті;
- Guramma - це майстер-класи від лондонських міксолог.
RONIN - ще один представник родини ресторанів Дмитра Борисова. Розмах - вражає, причому мова як про кухню, так і про обстановку в цілому. Що вражає саме:
- RONIN - це найвища якість продуктів;
- RONIN - це суші, після яких ви дізнаєтеся, що таке справжні суші;
- RONIN - це вміння пропонувати преміум за зрозумілі гроші: знайомі багатьом демократичні "Борисовські" ланчі і регулярні еногастрономічного вечора, де можна замовити 4 вина і 4 страви за 499 грн.
Азія
Раніше китайська кухня в Києві асоціювалася з кафе при гуртожитку НАУ і "Жасмином" на Червонозоряному, тепер з'явився Китайський Привіт і всіх підкорив смаженими черв'яками, офіціантами-китайцями і фігурою кота Манекі-неко при вході. Що ж, все тече - все змінюється, і в Китайському Привіт ось що подобається:
- Китайський Привіт - це модно: від інтер'єру до постів на сторінці в Фейсбуці;
- Китайський Привіт - це гостро і великі порції;
- Китайський Привіт - це пиво: настільки ж смачне, наскільки дороге.
Рамен Noodle vs Marketing - підвальчик в дворику на "Печерську для своїх". Тим не менш вільне місце завжди знайти складно. Дочекатися столика все ж варто, адже:
- Noodle vs Marketing - це місце з історією, збулася мрія "рамен" просвітителя столиці Жені Михайленко (для розуміння рекомендуємо подивитися його Фейсбук);
- Noodle vs Marketing - це швидко і ситно;
- Noodle vs Marketing - це правильна кава на додаток до правильного рамен.
Грузинська кухня
Мама Манана - більш "молодіжний" і сучасний проект власників грузинського ресторану "Чачапурі":
- Мама Манана - це грузинська кухня без зайвого колориту в самому закладі;
- Мама Манана - це часті дегустації вина;
- Мама Манана - це кава по-Сухумському на піску.
Сапераві - серйозна Грузія без адаптацій, з ухилом в історію і автентичність. Ресторан розрахований на знаючу публіку.
- Сапераві - це влаштувати застілля великою компанією за столом біля каміна;
- Сапераві - це річкова форель від шефа, фарширована шпинатом і сьомгою;
- Сапераві - це еко-бутик з грузинськими винами, соусами, соліннями, варенням і медом.
Новий формат
Риба в вогні - перший самостійний проект одесита Савелія Лібкіна в Києві. Перший і, як уже можна судити, вдалий. Все завдяки тому, що:
- Риба в вогні - це виняткової свіжості морська риба прямо з Одеси;
- Риба в вогні - це італійська піч, яка ідеально гармонує з вищеназваною одеською рибою;
- Риба в вогні - закуски з тієї самої печі, де готується риба, і велика енотека.
Невинний Бар - кав'ярня "Чашка", яка після 18.00 трансформується в бар з великим вибором вина. Бар, який став першим на терені закладів, де кіно, вино і доміно одночасно. Решта починають підтягуватися тільки зараз. Так що щиро вдячні за те, що:
- Невинний Бар - це прості життєві радощі, зібрані на десятці квадратних метрів;
- Невинний Бар - це нехитре, але настільки підходяще до вина меню закусок;
- Невинний Бар - це атмосфера, в якій бажання випити келих вина за обідом чи не здається неправильним.
Café Select - ще одні першовідкривачі, пов'язані з кавою і чимось ще. Тільки тут на додаток до зерен йде не вино, а концепт-стор. Як це працює:
- Café Select - це відчуття Нью-Йорка;
- Café Select - це місце, де продають стильний одяг, гарні фотокниги і квіти;
- Café Select - це альтернативний кави від Дмитра Овчаренка ( "One Love Espresso Bar", "Frank Coffee") і шоколад, десерти і випічка (в тому числі сироедческіе та веганські) від "13 Beans", "Baker Street bakery", " Double Cacao "," the Raw lands ".
Автор: Христина Ольшанська
Фото: власність закладів
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Безкоштовний резерв столика в ресторанах Києва
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Банкетні зали Києва