Новий грузинський ресторан в центрі Києва: Suluguni

Огляд
21.12.16
6744

Suluguni - новий грузинський ресторан: все вірно. Ми в RestOn давно позбулися ресто-, гастроснобізма і свято увірували, що якщо зірки запалюють (читай: ресторани відкривають), це кому-небудь потрібно.

І наше завдання, як журналістів, розповісти вам не про черговий заклад, а про те, що його відрізняє від інших подібних закладів (адже щось же точно має відрізняти). Про те, що особливого ми відзначили для себе в Suluguni, читайте нижче.

 

 

Suluguni - новий проект Андрія Задорожного (ДежаВю, Самогон Бар).

Проект - великий, і це перша його відмінність від інших грузинських ресторанів "нової хвилі". У цій ваговій категорії ми нарахували для Suluguni три конкурента (Хмелі-Сунелі, Шоті і Гаро), причому з нових - тільки останній.

Друге - це ресторан. На жаль, в країні існує проблема класифікації підприємств харчування - і не все те ресторан, що рестораном у нас називають. За сукупністю ознак - від наявності фірмових і авторських страв до сервісу і внутрішнього оформлення - до цього місця питань не виникло.

 

 

Хороше розташування також впливає на клас закладу, а разом з ним і на цінник в меню. У Suluguni залежність вартості страв від локації чомусь обернено пропорційна, що втім не може не радувати.

Відкрився ресторан у Музейному провулку: в 5 хвилинах від Європейської площі і на місці колись дуже відомого клубу ПаТиПа. Тут навіть хочеться пожартувати, що місце власникам дісталося намолене.

 

 

У декорі Грузія представлена ​​дуже акуратно - натяками: камінь і зелений мох як відсилання до природних ландшафтів, стіна з клинками ножів, виробництвом яких славиться Кавказ, а також експозиція з винних бочок і кошиків з приправами, невід'ємних символів гастрономічної культури країни.

Перший поверх - основний зал, в центрі якого сцена і великий екран, на якому транслюються сюжети про Грузію.

Новый грузинский ресторан в центре Киева: Suluguni

Новый грузинский ресторан в центре Киева: Suluguni

Новый грузинский ресторан в центре Киева: Suluguni

На другому поверсі розміщені затишні столики на двох, а також закриті vip-кабінки.

Незабаром в закладі планують оформити невеликий дитячий куточок.

 

 

Меню Suluguni - це симбіоз старовинних рецептів та авторської інтерпретації у виконанні Сосо Квірікеішвілі.

Головні інгредієнти в грузинській національній кухні - м'ясо, борошно, сир і спеції. Сир, приправи і борошно - привозять з Грузії, м'ясо - українське, соуси - виробляють безпосередньо на кухні ресторану.

До речі, Suluguni - не просто назва, в меню представлено п'ять видів цього сиру: молочний, копчений, косичка, листової і біла троянда, а такжебольшой вибір страв з додаванням однойменного сиру.

Основа меню - страви, які знайомі кожному: пхали, харчо, курча Чкмерулі, телятина Чашушулі, лобіо і, звичайно, хачапурі і хінкалі.

До речі, трохи про хінкалі. Офіціанти з неприхованою гордістю розповідають відвідувачам про дідуся Левані, кухаря родом з Кахетії: його рекорд - 150 порцій хінкалі за вечір!

Новый грузинский ресторан в центре Киева: Suluguni

Те, що особисто для нас було в новинку або просто привернуло увагу: кучмачі з волоським горіхом, сулугуні на кеці й хачапурі на шампурі. Обов'язково спробуйте, якщо хочете чогось незвичного.

При виборі їжі беріть до уваги, що порції великі - грузинська гостинність в дії.

Ми на пробу брали оджахурі - свинячий ошийок з овочами і картоплею. Готується на відкритому вогні в кеці - і це його перший плюс. Другий плюс - прянощі: помідори увібрали в себе один аромат, картопля - другий, м'ясо - третій, і на виході всі ці смаки і запахи дуже здорово і гармонійно подружилися і перемішалися. Не знаємо, що з іншими позиціями, але якщо так як з оджахурі, то кухня однозначно заслуговує на високу оцінку.

Новый грузинский ресторан в центре Киева: Suluguni

Новый грузинский ресторан в центре Киева: Suluguni

Новый грузинский ресторан в центре Киева: Suluguni

Також ми не упустили можливість отримати насолоду від бокалу вина: до кінця місяця в Suluguni проходить Фестиваль сапераві, в рамках якого можна замовити дегустаційний сет з різних позицій вина за спеціальною ціною.

Взагалі винна карта налічує 36 позицій грузинського вина. Його можна купити з собою. Вартість пляшки - від 200 до 1500 грн.

 

 

Салат нігазіані зі свіжих овочів з горіховим соусом - 73 грн.

Оджахурі - 99 грн.

Долма - 125 грн.

Хачапурі на шампурі - 89 грн.

Хінкалі - від 55 грн/4 шт.

Козинаки - 75 грн.

 

З четверга по суботу в ресторані грає жива музика в стилі джаз і лаундж, а два рази на місяць організовують вечірки в грузинському стилі, за анонсами яких можна стежити на сторінці Suluguni в Фейсбуці.

У новорічну ніч планується спеціальна програма: з барабанними ритмами, dj-сетом і ритуалом, який захистить від зла і негод в наступному році - спаленням ялинки чічілаккі.

 

Адреса: Музейний провулок, 10

Час роботи: з 11.00 до 23.00

Facebook

 

Автор: Христина Ольшанська

Фото: власність закладу

 

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Безкоштовний резерв столика в ресторанах Києва

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Банкетні зали Києва

 

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ ОГЛЯДІВ РЕСТОРАННОГО СВІТУ

load...
Рейтинг: 0,00
Всього оцінок: 0

Популярні заклади

Скористуйтесь нашими сервісами

reserv_icon
Безкоштовне бронювання столика в ресторанах Києва
Резерв
reserv_icon
Замовлення банкетних залів в Києві
Замовити
Знайти заклад:
Для:
Дата:
Час:
<ПредСлед>
ПнВтСрЧтПтСбВс
303112345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112