Пальму першості завоювали заклади мережі Феррана Адріа «Fast Good», відомого творця ресторану молекулярної кухні «el Bulli». Концепція фаст-фудів була розроблена на зло скептикам, які казали, що далі ресторану Адріано не просунеться. Основні страви в закладах звичні обивателю фаст-фуду: це картопля фрі, гамбурегри і салат. Однак для приготування настільки тривіальних снеків використовуються тільки кращі продукти. І ніяких консервантів.
Друге місце зайняла мережа ресторанів швидкого харчування «Veda», чия спеціалізація... індійська кухня! Врозріз з традиційно жирної і калорійної їжі Індії, канадські фастфуди «Veda» готують «полегшений» варіант з мінімальним використанням масла, відмовою від важких соусів і акцентом на приготування корисної, легкозасвоюваній їжі.
На третьому місці розташувався фаст-фуд з Нью-Йорка. Всі страви в «Gustorganics» готують виключно з органічних продуктів. При цьому вимоги виключно органічного складу пред'являється не тільки до їжі, але до обстановки і навіть форми персоналу.
В цілому рейтинг найкорисніших фаст-фудів у світі виглядає так:
- Fast Good, Іспанія.
- Veda, Канада.
- Gustorganics, США.
- Red Veg, Великобританія
- Pret a manger, Великобританія.
- Mosburger, Японія.
- Loving Hut, Тайвань.
- Soup Stock Tokyo, Японія.
- Evos, США.
- Mamido Burger, Японія.