Осінь цього року видалася на рідкість чудовою: яскравою, теплою і тривалою. А ще вона подарувала київським вулицям нові фасади й примітні вивіски. Що за ними криється та якими закладами з осені поповнилось місто – далі в нашій добірці від редакції RestOn.
СІМЕЙНІ ЗАКЛАДИ
Zapah Soli
Як каже сама команда закладу, Запах Солі є одночасно рестораном, баром і кафе. Смачна і зрозуміла їжа, включаючи власну випічку – для тих, кому не хочеться готувати самому. Розваги, банкети і вечірній джаз для зустрічей із найближчими. І концептуальний бар з нюхальними солями всім і кожному як в форматі preparty, так і на всю ніч.
«Вся сіль в тому, що ми – заклад для сімейних і несімейних», – кажуть в ресторані. А ми додаємо, що і місце для тих, хто цінує момент тут і зараз.
Must try:
- Мідії катаплана в білому вині з часниковими брускетами – 205 грн
- Гострий хоспер суп з телятиною і овочами – 135 грн
- Качина грудка Магре з грушею і гарбузовим пюре – 375 грн
Де: вул. Саксаганського, 83
Коли: щодня з 10:00 до останнього гостя
Taverna
Ресторан Taverna – сімейний заклад на лівому березі Дніпра, що пропонує меню грецької і середземноморської кухні. У закладі гостей знайомлять зі стравами, традиціями і колоритом далекої країни, а також пропонують тривале знайомство, що триває від 2 до 5 годин.
Дизайн закладі вторить концепту і дарує простий та лаконічний інтер'єр біло-синіх кольорів з душевною атмосферою.
Must try:
- Сир фета Буюрді, запечений з томатами і гострим перцем – 108 грн
- Грецькі ковбаски Луканіно хорьятикі на грилі – 108 грн
- Запіканка Мусака – 119 грн
Де: вул. Русанівська набережна, 4
Коли: нд-чт з 12:00 до 23:00, пт-сб з 12:00 до 24:00
ІТАЛІЙСЬКІ ЗАКЛАДИ
il Grano Pizzeria
Il Grano – затишний сімейний ресторан з італійською кухнею. В інтер'єрі закладу тільки душевні і милі предмети декору і меблів в стилі тратторій. В меню переважають страви з продуктів імпортного виробництва.
Сам заклад формує настрій подорожі по приваблюючій настрій країні, а частина відкритої кухні дозволяє також доторкнуться до прекрасного, поспостерігавши за процесом приготування піци.
Must try:
- Консоме Дзуппа ді Полло з птиці зі спагеті, морквою, стеблом селери і пармезаном – 60 грн
- Пенне Аррабьята в гострому винному соусі з томатів сорту San Marzano і базиліком – 85 грн
- Піца Кваттро Формаджі – 150 грн
Де: вул. Княжий Затон, 9
Коли: пн-пт з 12:00 до 22:00, сб-нд з 11:00 до 22:00
Guramma Italiana
Guramma Italiana – другий заклад від творців культового Cipriani, що пропонує меню всіх регіонів Італії в преміум-форматі. Серед страв – кращі позиції з морепродуктів і м'яса, включаючи мармурову яловичину, а серед іншого – різноманітні доповнення солодких страв і алкогольних напоїв.
Команда ресторану обіцяє – тут вийде відчути ту саму la dolce vita, незалежно від часу доби і приводу.
Must try:
- Лінгвіні з лобстерами – 800 грн
- Салат з королівського краба з авокадо, томатами, листям корн і оливками – 760 грн
- Теляча печінка по-венеціанські з полентою – 220 грн
Де: вул. Дніпровський спуск, 1
Коли: щодня з 12:00 до 24:00
Centurio Canto&Cucina
Centurio Canto&Cucina – концептуальний заклад, що пропонує меню авторських страв протягом дня і лаунж-караоке у вечірній і нічний час. Так, різноманітність смаків передбачає нескінченн3 подорож по нетуристичним місцям історії Стародавнього Риму і навіть суші – досить незвичного формату від кухаря ресторану Сipriani в Італії.
Для любителів гучних розваг і пам'ятних моментів – великий вибір коктейлів, музичного супроводу, римський інтер'єр і кілька фотозон.
Must try:
- Стейк з телячого язика – 249 грн
- Крабовий салат з бебі-шпинатом – 245 грн
- Ролл Центуріон з тунцем, трюфелем і перепелиним яйцем – 385 грн
Де: вул. Льва Толстого, 57
Коли: пн-пт з 11:00 до 23:45, ср-пт з 11:00 до 6:00, сб-нд з 12:00 до 6:00
КОНЦЕПТУАЛЬНІ ЗАКЛАДИ
Стейкхаус
М'ясний ресторан Стейкхаус – ще одне київського дітище ресторатора Савелія Лібкіна, яке взяло від одеського прародителя добре ім'я і фамільну харизму. У меню закладу – добірна українська яловичина, баранина, свинина і птиця, приготована за напрацьованими рецептами та технологіями без зайвого маркетингу. Дизайн же, що ховається за непримітною зовнішньою вивіскою стейкхаусів, включає дуб, бетон, мармур, сталь, шкіру, скло в інтер'єрному рішенні архітектора Дениса Беленка.
Must try:
- Тальята з плеча бичка на зеленому салаті з кольрабі – 230 грн
- Качина грудка з соусом з брусниці – 280 грн
- Фунт яловичих ребер, забитих на ніч в печі – 360 грн
Де: вул. Володимирська, 49А
Коли: щодня з 10:00 до 24:00
Sino. Демократичний ресторан
Sino – демократичний ресторан, що відкрився в жовтні цього року в Києві. Заклад поєднує в собі два напрямки: вдень це місце з лінією роздачі, де гість сам вибирає розмір порції і порядок страв, а після 18:00 – ресторан з вечірнім меню.
При цьому в закладі приємний лаконічний дизайн і постійно відбувається вдосконалення позицій страв та напоїв.
Must try:
- Мідії в білому або червоному соусі – 300 грн
- Запечене філе індички в соусі унагі – 110 грн
- Дует тартарів з кальмара та з телятини – 140 грн
Де: вул. Велика Васильківська, 62/64
Коли: щодня з 11:00 до 23:00
LOUNGE ЗАКЛАДИ
Бездельники
Бар Бездельники, що відкрився зовсім недавно в центрі міста, пропонує простий формат: смачна випивка, цікаве меню і кращі пропозиції ранку, включаючи «похмільні сніданки».
«Заклад відкрили два друга, і ми не проти стати друзями і з вами», – кажуть в закладі і щодня чекають для підвищення градуса настрою.
Must try:
- Рікотта з дорблю і інжиром з фісташками – 120 грн
- Коктейль Смокед Спайс – 220 грн
- Гарячі діпи зі шпинатом, трьома видами сиру і вершками – 95 грн
Де: вул. Саксаганського, 38
Коли: пн-ср з 18:00 до 1:00, чт з 18:00 до 2:00, пт-сб з 18:00 до 3:00, нд з 12:00 до 1:00
Ayva Lounge&Grill
Ayva – це ресторан східно-європейської кухні, що пропонує переважно турецьку їжу, адаптовану під українського гостя. До послуг відвідувачів закладу – також звучання різноманітних інструментів, жива музика у вихідні і димчасті кальяни.
До особливостей Ayva Lounge&Grill також варто віднести демократичні ціни і швидку подачу страв.
Must try:
- Салат Явурдаг – 84 грн
- Піде із суджуком – 139 грн
- Кюнефе – 119 грн
Де: вул. Коновальца, 15/2
Коли: щодня з 12:00 до 23:45
Шишка
Ресторан Шишка – місце європейської кухні, димних кальянів і авторських багатошарових напоїв. Вдень заклад цілком може стати замінником звичного коворкінгу, а ввечері – ігровим баром з різними доповненнями.
Інтер'єр же пропонує можливість отримати насолоду від майже домашньої атмосфери, а розташований в основному залі рояль – живою музикою.
Must try:
- Будда Боул з тунцем, рисовою локшиною і соусом Мацухіса – 199 грн
- Філе Міньйон з вишневим соусом – 179 грн
- Шоколадний торт Таблерон з ромом – 89 грн
Де: вул. Володимирська, 61Б
Коли: щодня з 10:00 до 2:00
JOY city lounge café
JOY city lounge café – міське кафе універсального формату. Тут їжа не обмежена напрямками або трендами і надає можливість вибору для сніданку, обіду, зустрічей і навіть to-go. Також в меню – широкий вибір алкоголю і кальянних пропозицій.
Завдяки різноманітним авторським концептам і ненав'язливому інтер'єру, заклад знаходить свого гостя і запропонує кожному частинку потрібної уваги.
Must try:
- Сендвіч з хумусом і омлетом – 39 грн
- Капрезе з бальзамічним соусом – 45 грн
- Сир з ягідним кюлі і бізе – 39 грн
Де: пр-т В. Лобановського, 119х
Коли: щодня з 10:00 до 23:00
АЗІАТСЬКІ ЗАКЛАДИ
Boho
Ресторан Boho є місцем азіатської та паназіатської кухні з подачею страв Індії, Китаю, Японії та Таїланду. Концепт закладу пропонує культ трьох складових – смаку, звуку та емоції. Перший представлений авторськими стравами від секретного шеф-кухаря і коктейлями більше 30 позицій від Олексія Костенюка. Останні ж два досягаються шляхом надання гостю вокал-бару і різноманітності кальянів.
Must try:
- Курча Гаянг з кокосовим рисом – 228 грн
- Хрусткі креветки в локшині кадаіф з азіатським песто – 248 грн
- Смарагдовий дракон з вугром, авокадо і крем-сиром – 248 грн
Де: вул. Федорова, 4
Коли: пн-пт з 11:00 до 23:00, ср-нд з 11:00 до 6:00
Meiwei
Восени цього року відкрився другий Meiwei – азіатський ресторан і take-away заклад поза розташуванням заправок ОККО. В меню Meiwei подають розширений формат лінійки автентичних страв, серед яких багато вок-позицій.
Також ресторан передбачає швидке приготування бажаних закусок і лаконічний монохромний інтер'єр, не відволікаючий від смакових відчуттів.
Must try:
- Смажений рис з овочами та імбирем – 65 грн
- Сю май зі свининою – 45 грн
- Суп Том-кха – 59 грн
Де: вул. В. Васильківська, 23
Коли: щодня з 9:00 до 23:00
HEALTHY ЗАКЛАДИ
Make My Cake Café
Культовий заклад Одеси і Києва з яскравими і соковитими макаронами відкрив свій третій заклад за рахунком в центрі столиці. У планах команди Make My Cake, яка доповнила меню кавових напоїв винними – розширити меню позиціями здорового харчування. Серед них будуть різноманітні закуски, супи і салати. Останні вже представлені в меню.
Саме місце дуже душевне і пропонує, як отримати насолоду від компанією друзів, так і розглянути численні сімейні цінності власників.
Must try:
- Макарон в асортименті – 35 грн
- Вишневий чізкейк – 91 грн
- Салат з карамелізованим фундуком, мікрогріном, грушею і камамбером на броіші – 185 грн
Де: вул. Станіславського, 2/5
Коли: щодня з 9:00 до 21:00
Mira cafe
MIRA cafe – це новий фастфуд здорової їжі, що відкрився восени в Києві. В меню закладу готові до вживання страви, серед яких сендвічі, салати та десерти. А з приємних бонусів – знижка 20% на продукти власного виробництва після 19:00 і завжди свіжовичавлені соки.
Також у команди MIRA cafe є і другий заклад – на вулиці Воздвиженській, 25.
Must try:
- Салат з гарбузом і сиром фета – 44 грн
- Сендвіч з тунцем – 49 грн
- Сирний десерт з соусом із дині без цукру – 49 грн
Де: вул. Ярославів вал, 20
Коли: щодня з 8:30 до 20:00