Літня тераса на даху ресторану Suluguni — душевне місце для тих, хто втомився від шуму мегаполісу і метушні великого міста. Смачна грузинська їжа, свіжоприготований шашлик, приємна музика і свіже повітря роблять її ідеальним місцем для відпочинку, ділових переговорів, побачень або галасливого святкового застілля.
Редакція RestOn навідалася в грузинський ресторан, щоб особисто все побачити і оцінити. Чим здивував нас «грузинський дворик», як це — куштувати Грузію на даху, і які страви з літнього меню вам точно варто спробувати — далі в нашому новому огляді.
Інтер'єр
Про грузинський колорит в інтер'єрі Suluguni ми вже писали, а зараз нам би хотілося приділити більше уваги його дивовижному літньому майданчику.
«Грузинський дворик» (так називається майданчик) знаходиться на даху закладу. Незважаючи на те, що це в самому серці Києва, де шумно і метушливо, на літньому майданчику ресторану завжди затишно і спокійно. Тут кожен гість може насолоджуватися легкою прохолодою, свіжим повітрям і щедрим грузинським застіллям.
На літній майданчик ведуть сходи, які своєю крутизною і висотою нагадують Кавказькі гори. Всіх, хто підкорить цю горду вершину, безсумнівно, чекає гідна нагорода! Нагорі вас чекають яскраві зручні крісла, м'які дивани, велика кількість зелені і квітів і приємна фонова музика з грузинськими мотивами. Тут добре і затишно, немов у гостях у гостинної грузинської господині.
Меню і барна карта
Меню ресторану Suluguni — це справжня енциклопедія грузинської кухні в кращому її виконанні. Всі страви тут готують за традиційними рецептами, а частина інгредієнтів (спеції, борошно) привозять прямо з сонячної Грузії.
Кухнею ресторану завідує справжній грузин — шеф-кухар Сосо Квірікеішвілі. Темпераментний Сосо родом з Імеретії. Він як ніхто інший знає, якою має бути справжня грузинська кухня, але всі особливості і тонкощі приготування страв шеф тримає в секреті.
Для тих, хто на дієті, але дуже любить хачапурі, ми рекомендуємо спробувати «голий хачапурі» по-аджарські (129 грн). У ньому дуже багато сиру (приблизно ¾ від загального обсягу), а ось тісто присутнє тільки у вигляді тонких бортиків.
Обов'язкова страва будь-якого грузинського застілля — традиційна долма (135 грн). Дуже ніжне і м'яке виноградне листя в поєднанні з м'ясом і мацоні (грузинський національний кисломолочний продукт) роблять долму від шеф-кухаря ресторану Suluguni просто неймовірно смачною і соковитою.
Ще одна страва, яку ми радимо скуштувати, — курча на шампурі (299 грн). Курча маринують в спеціальному маринаді, за рахунок чого птах набуває гострувато-солодкуватого смаку і стає дуже ніжним.
Родзинкою грузинської кухні в усі часи був і залишається шашлик з телятини (279 грн) і баранини (289 грн). У ресторані Suluguni процес його приготування зуміли перетворити на справжнє гастрономічне шоу. Тут кожен гість може особисто брати участь в приготуванні шашлику. На літній терасі є спеціальний переносний мангал, який приносять (за бажанням) прямо до столика гостя. Таким чином, якщо у вас немає можливості виїхати на природу і приготувати там шашлик, ви можете зробити те ж саме на даху ресторану Suluguni.
До літа меню ресторану оновилося. У ньому з'явилися свіжі і легкі позиції з великою кількістю овочів і, звичайно ж, м'яса (грузини ж). Нашу увагу привернув салат Газапхулі зі спаржевої квасолею і свіжими овочами (85 грн). Страва ніжна, навіть дієтична, але при цьому має яскравий смак за рахунок горіхового соусу. Ще одна цікава позиція — овочі, запечені з м'ясом і сиром сулугуні (229 грн/400г). Овочі щедро фаршируються телятиною, накриваються сиром сулугуні і запікаються.
Любителям солодкого в ресторані Suluguni також є чим себе побалувати. Рекомендуємо горіховий торт (145 грн) з дуже тонким тістом і волоськими горіхами зі згущеним молоком. А для тих, хто віддає перевагу класичним грузинським ласощам, відмінно підійде Чурчхела (79 грн), яку готують з натурального соку червоного або білого винограду з величезною кількістю волоських горіхів.
Чим же запити всю цю грузинську гастрономічну красу? Ідеальний варіант — келих справжнього грузинського вина (від 70 грн за келих). З більш прохолодних напоїв — сангрія на основі білого і червоного вина, а також лінійка безалкогольних лимонадів (129 грн/350 мл). З безалкогольних напоїв рекомендуємо освіжаючий тархун з базиліком і солодкуватий барбарисово-гранатовий лимонад (39 грн).
Must try:
- Асорті грузинських пхалі за 136 грн;
- Чашушулі з телятиною за 165 грн;
- Хачапурі кубдарі за 139 грн;
- Баклажан «Сулугуні» за 179 грн;
- Медова пахлава за 135 грн.
Адреса: Музейний провулок, 10
Час роботи: з 11:00 до 23:00