Редакція Reston вже заглядала в гості в грузинський ресторан "Saperavi". Тепер же ми приходили дізнатися, що змінилося за 2 роки. І ресторану вдалося нас здивувати - як? - читайте в новому огляді.
Локація
Для початку нагадаємо, що Saperavi знаходиться в самому центрі міста. Буквально поруч з ляльковим театром, в Маріїнському парку, в будівлі Музею води. З вибором локації пощастило, та й хіба можна було придумати краще?
Концепція
Грузинський ресторан відкрили два компаньйона - один українець і його друг грузин. Тоді, в 2016, в Києві грузинська кухня стала популярною. Але бізнес-партнери задумали свій заклад задовго до піку слави. Знову ж - їм пощастило відкрити Saperavi на хвилі обожнювання киянами хачапурі, хінкалі та шашлику.
Інтер'єр
Локація знайшлася ще в 2014 році. Цілих 2 роки тривав ремонт - все робили самі, ніяких компромісів у якості. Усередині створили атмосферу затишку і релаксу. Хотілося, щоб гості прийшли, сіли і не хотіли йти. Спільними зусиллями робітників та ідейного натхненника Олексія так і вийшло.
Зверніть увагу на люстри - такі днем з вогнем не знайти на аукціонах. А хлопцям пощастило, тут вони лежали забуті всіма в підвалі. Точно так було і з ліфтом, він був замурований. Будівельники його відкрили як Америку, полагодили і тепер він працює.
Меблі та посуд робили на замовлення. Вийшло дорого, але навіщо компроміси, коли ти відкриваєш кращий грузинський ресторан в Києві? Ресторан поділений на зони: є два VIP-зали, подіумна зона і основна простора зала. Всього поміщається 130 гостей. Столи розставляли вільно, щоб гості з різних компаній не сідали пліч-о-пліч. Для гостей з дітьми є дитяча кімната. Там з п'ятниці по неділю з дітьми грає педагог-психолог.
Кухня
Точно як дбали про комфорт гостей, подумали і про кухарів. Для них виділили кухню площею в 500 кв м. Шеф-кухар з Грузії продумував меню, пропрацювали всі традиційні рецепти, кожне блюдо спробував засновник Олексій - без його схвалення жодна позиція не потрапила в меню. Гарячий цех знаходиться на очах у гостей - тут видно, як готують шашлик на мангалі або запікають хачапурі в печі.
В меню є страви для всіх: для тих, хто худне, для тих, хто на масі, для любителів м'яса, риби, солодкого. До речі, в розділі десертів є дві сімейні страви: морквяний пиріг і торт "Наполеон". До посту роблять пісне меню. Влітку і взимку також з'являються нові позиції. Продукті щодня закупають у фермерів в київській області - так і якісніше і душевніше, все домашнє.
За два роки меню змінилося. Раніше тут була тільки грузинська класика, зараз додали європейські страви. Тепер тут можна замовити стейк-Рибай з новозеландської яловичини. Точно так оновили винну карту - додали вина з Франції, Чилі. Скоро планують найняти сомельє, щоб той спілкувався з гостями, розширив винну карту новими позиціями.
Must-try:
- Смажений сулугуні з томатами - 140 грн;
- Шашлик з соковитої індички - 195 грн;
- Річкова форель під гранатовим соусом - 355 грн;
- Стейк Рибай - 450 грн;
- Аджарський хачапурі - 150 грн;
- Торт "Наполеон" - 95 грн.
Розваги
З четверга по неділю в Saperavi грає жива музика. Обмеження для артистів не ставлять: не весь час же їм грати грузинські мотиви. Тому тут звучать cover-и на відомі пісні, що дуже подобається гостям.
Корпоративи
З дня відкриття в 2016 році в Saperavi провели більше 100 корпоративів. Гості, які спершу приходили на вечерю, потім поверталися у заклад і святкували тут день народження.
У ресторані розповідають історію про одну закохану пару. Спершу хлопець та дівчина прийшли сюди на вечерю в день св. Валентина. Потім святкували день народження дівчини вже компанією побільше - 35 гостей прийшло. А потім запитали, чи вмистіться в закладі 170 гостей. Коли менеджер поцікавилася, з якої нагоди буде так багато гостей, пара радісно повідомила про своє весілля. Ось так Saperavi став місцем сімейних подій для закоханих.
З листопада корпоративів стає більше. Сюди приходять не тільки на сімейні торжества, але й на офісні свята. Багато простору, спеціальне меню для фуршетів і гостинність персоналу - чи треба ще щось для гарного вечора?
Саме в банкетному меню, по секрету вам скажемо, є червона і чорна ікра, величезні порції м'ясних страв і закуски, яких немає в постійному меню ресторану. На корпоратив можуть допомогти з вибором музикантів або розваг.
Де: вул. Михайла Грушевського, 1в
Коли: з 12:00 до 24:00