+4 за вікном — причина не виходити на вулицю до травня наступного року. А якщо виходити, то треба якось зігріватися. Не кав'ярнями єдиними! Ми зібрали заклади, де подають зігріваючі супи. Смачно, місцями незвично і гарантовано тепло!
Genatsvale&Hinkali
Грузинські супи – це завжди ситно, гаряче і "дайте ще"! У Генацвале і хінкалі є з чого обрати. Наприклад, чихиртма – це бульйон з індички, зі збитими жовтками, дрібно нарізаною цибулею і вершковим маслом. Подається з м'ясом індички та кінзою. Дуже смачно і ситно!
Ще з гарячого в меню хашлама, харчо, бозбаш і катміс (улюблений усіма курячий бульйон з домашньою локшиною). Харчо куштувати обов'язково – це ж національна грузинська перша страва. Особливо рекомендуємо тим, хто любить спеції і наваристий бульйон.
Де: вул. Михайла Драгоманова, 17
Коли: пн-пт 12:00 - 23:00; сб-нд 11:00 - 23:00
Гаро
В меню грузинського кафе Гаро є три гарячих супи, які зігрівають та наповнюють енергією в холодну пору року. Перший – густий пряний суп харчо з яловичиною, рисом, томатами, спеціями і свіжої кінзою (85 грн за порцію 300 г). Це відмінний вибір для ситного обіду. Особливо добре поєднується з грузинським хлібом шоті.
Другий – чихиртма – традиційний густий курячий суп, який не просто втамує голод, але і додасть сил для нових звершень (75 грн за порцію 300 г). Ну і третій – фірмовий рибний суп з фореллю і овочами (95 грн за порцію 300 г), який тут готують за рецептом друга ресторану Карузо, господаря рибної ферми в горах Батумі.
Де: вул. Антоновича, 116
Коли: пн–чт 10:00-22:00, пт 10:00-23:00, сб–нд 11:00-23:00
KOYA
В меню KOYA – базові супи, з яких починають знайомство з азіатською кухнею. Є Том Ям з креветками або сібасом на вибір (237 грн), Том Кха Га з куркою (198 грн), традиційний місо суп (85 грн за веганські версію і 102 грн за суп з вугрем). А для тих, хто любить гостре, готують азіатський суп з морепродуктами і локшиною удон (265 грн).
Для новачків рекомендують місо суп, для бувалих – гострий суп, щоб вже точно зігрітися перчиком.
Де: вул. Басейна, 2А
Коли: нд–чт з 12:00 до 03:00, пт–сб з 12:00 до 05:00
Сажа. Ресторація на углях
Сажа – сімейний заклад з дитячою зоною з гірками і гойдалками, та мальовничою територією, заховане подалі від галасливого міста. На холодну погоду в меню є три супи: борщ з телятиною і квасолею, консоме з куркою, і родзинка супового меню – журек – польський суп з копченостями на заквасці (95 грн).
Але одними супами обмежуватися не варто. Тут велике гриль-меню: і плов, і лагман, і інша смакота. Зверніть увагу!
Де: вул. Петропавлівська, 16 (Петропавлівська Борщагівка)
Коли: з 11:00 до 23:00
Petrus-ь
Не варто забувати і про українські традиційні гарячі страви: смачний борщ з пампушками (98 грн за порцію), зелений борщ зі свининою (88 грн за порцію) і навіть бограч по–угорськи (135 грн за порцію) – ось з чого обирають гості ресторану Petrus-ь.
Порції в закладі щедрі, втамувати голод і зігрітися вийде точно. А для ділових людей з 12:00 до 15:00 по буднях є бізнес-ланчі. В меню – три супи на вибір, а до нього на додачу салат і основне – дуже зручно.
Де: вул. Еспланадна, 28
Коли: цілодобово
Vino e Cucina
У закладі подають три гарячих страви – овочевий мінестроне (119 грн), суп страчателла з курячими польпетте (128 грн) і суп по-тоскански з морепродуктами (278 грн). Різноманітність: знайти можна варіант як для легкого перекусу, так і для ситного обіду. До супу ще добре замовити грінки, вони тут смачні.
Італійські супи відрізняються своєю простотою і витонченістю. Наприклад, овочевий суп готують з сезонного врожаю, він виходить ароматним і корисним. А суп з морепродуктами – справжній бенкет для гурмана. Завітати сюди на обід або вечерю і замовити гаряченьке — цей пункт має з’явитися в списку ваших справ!
Де: вул. Січових Стрільців, 82
Коли: з 08:00 до 24:00
Риба у вогні
У закладі на пішохідній вулиці подають три гарячих супи. Акцент в меню ресторану зробили на рибі та стравах з неї. Тому два з трьох супів — теж рибні. Юшка з одеської риби – 115 грн за порцію, царська уха з білугою – 300 грн за порцію. Юшку подають з розтягаями та червоною ікрою.
Якщо ви випадково гуляли тут і не хочете рибний суп, для таких гостей тут готують класичний курячий бульйон. Він – золота класика будь–якого супного меню. Кажуть, що майстерність шеф–кухаря можна оцінити саме скуштувавши цю просту страву.
Де: вул. Сагайдачного, 23А
Коли: c 11:00 до 24:00
Баклажан
У сучасному ресторані кавказької кухні є 9 позицій в розділі супів. Кожна з них по–своєму цікава і унікальна. Тут подають крем-суп з баклажанів – 98 грн, суп з овочами і півнем – 98 грн і шурпу з бараниною – 139 грн. Гарячі позиції тут відрізняються незвичністю інгредієнтів.
Ще тут можна спробувати кавказькі традиційні супи. Харчо і лагман також є в меню. Ну і український борщ з телячими реберцями – 115 грн за порцію. Навідатися сюди варто, щоб зануритися в атмосферу Кавказу.
Де: бул. Тараса Шевченка, 35
Коли: з 12:00 до 24:00