Для рестораторів і любителів ходити по нових місцях вересень був спекотним. У нашій добірці — 13 нових закладів. Дуже різних, розкиданих по місту, але дуже стильних, затишних і смачних! Що і де куштувати — читайте нижче!
Кафе Паштет
Це четвертий заклад від переможця шоу «Майстер-шеф» Євгена Клопотенко. Фішкою кафе на Хрещатику став режим роботи — гостей чекають цілодобово. В меню, звичайно, багато паштетів, сніданки, основні страви. Все це за демократичними цінами.
З меню:
- Тріо паштетів - 142 грн
- Англійський сніданок - 98 грн
- Гриль-салат з індичкою - 117 грн
Де: вул. Хрещатик, 24
Коли: цілодобово
Ресторан паназиатскої кухні Shef
Децентралізація ресторанної сфери триває — цього разу поруч зі столичним іподромом відкрили ресторан паназиатскої кухні. Концепція закладу — місце для вільних і гордих. Меню тут відповідне: класика зі сміливими твістами. Наприклад, куряча грудка з креветками — такий ось експеримент.
З меню:
- Курча з манго - 195 грн
- Суп з телятиною sous vide - 195 грн
- Смажений рис з крабом - 210 грн
Де: вул. Маршала Конєва, 6
Коли: нд-чт з 07:00 до 23:00, пт-сб з 07:00 до 04:00
Гриль-ресторація Doctor Woland
Поруч з музеєм Михайла Булгакова відкрили ресторан за мотивами роману "Майстер і Маргарита". Містична атмосфера і літературне меню — вже інтригує. Почати можна з сніданку Понтія Пілата з вівсяною кашею або похмільного сніданку Стьопи Лиходєєва — омлет з грибами, тостами і ковбасками.
З меню:
- Гриль-меню «Бал ста королів» - 1000 грн
- Закуски Бегемота - 220 грн
- Звичайний стіл члена массоліта - суп 79 грн, рибка - 170 грн, перепілка - 69 грн
Де: вул. Воздвиженська, 51А
Коли: з 10:00 до 22:00
Кав'ярня Black&White
Заклад відкрили поруч з архітектурним університетом — на радість студентам і жителям Солом'янського району. Всередині кав'ярні облаштували все мінімалістично: прості меблі з дерева, світлі стіни. З напоїв подають каву з молоком і альтернативу.
Де: вул. Преображенська, 8Б
Коли: пн-пт з 08:00 до 20:00, сб-нд з 10:00 до 20:00
Моно кафе Качині історії
В основі меню закладу — страви з качки. Тут подають бургери, шаурму, суп і млинці з Китаю, і все це з качиним м'ясом. Перші три позиції в одну ціну — 79 грн. Посадочних місць в закладі мало, формат передбачає, що відвідувачі будуть брати їжу на виніс.
З меню:
- Шаурма з качкою - 79 грн
- Суп Tom Duck - 79 грн
- Млинці з качкою - 99 грн
Де: вул. Шота Руставелі, 4
Коли: з 12:00 до 20:00
Моно формат Naprosecco
У закладі кажуть, що втілювали концепцію sea-food і легкого алкоголю. Усередині Naprosecco просторо — 66 посадочних місць. В меню є устриці, креветки, мідії і страви з них (бургер з креветками, наприклад). З напоїв, ясна річ, є просекко, а ще червоне і біле вино.
З меню:
- Бургер з креветками - 66 грн
- Конверт мідій - 44 грн
- Просекко - 44 грн
Де: вул. Сагайдачного, 41
Коли: нд-чт з 12:00 до 00:00, пт-сб з 12:00 до 02:00
Пекарня Хлібний
Ідея у співзасновників народилася швидко — Аліна Косічкіна вже три роки працює з Владиславом Марчуком в інших закладах, і в якийсь момент вони просто вирішили, що потрібна власна пекарня. Тут випікають 8 видів хліба і це основний акцент: батон, темний і білий, «Бородинський». Все роблять на власній заквасці. Місць в закладі небагато: всього пару десятків. Свіжа випічка і кава — все, що потрібно для початку дня. В меню пропонують сніданки, сендвічі та випічку з собою.
З меню:
- Сендвіч з шинкою і сиром - 80 грн
- Мигдальний круасан - 35 грн
- Темний «цеглинка» - 60 грн
Де: вул. Велика Васильківська, 67
Коли: з 07:30 до 22:00
Кафе Grano
Засновники позиціонують заклад як демократичний. Тут немає постійного меню — щодня готують щось новеньке. Основу страв складають сезонні продукти. Концептуально ресторатор Євген Гусовський хотів урізноманітнити вибір закладів в районі станції метро "Дружби народів". Виходячи з цього шукали локацію. Дизайном займався італійський архітектор.
З меню:
- Паста з соусом песто - 119 грн
- Бульйон з індички - 119 грн
- Теплий салат з тунцем - 299 грн
Де: вул. Болсуновського, 2
Коли: з 12:00 до 23:00
М'ясний ресторан Johanns Grill
Відкритий гриль і скандинавські сморреброди — ось які концепції поєднали в закладі. Тут подають бургери, котлети для яких запікають на грилі, а також датські бутерброди з оселедцем, лососем і креветками.
З меню:
- Стейки - 120-170 грн за 100 гр
- Бургер з куркою - 145 грн
- Данська сендвіч з лососем - 130 грн
Де: вул. Московська, 17
Коли: з 11:00 до 23:00
Кав'ярня Coffee Why Not
У кав'ярні на Печерську подають кавову класику: еспресо, капучіно, лате. Каву з молоком роблять на коров'ячому, безлактозную або мигдальному на вибір. Є також десерти з горіхами і сухофруктами, їх роблять з натуральних інгредієнтів.
Де: бул. Лесі Українки, 11
Коли: пн-пт з 08:00 до 22:00, сб-нд з 09:00 до 22:00
Кондитерська Milly Filly
У вересні відкрився другий заклад мережі. Фішка кондитерської — приготування десертів з натуральних інгредієнтів. У меню також є сніданки — в закладі кажуть, що чекають гостей вранці, щоб ті добре почали свій день. Ще тут можуть готувати десерти на замовлення.
З меню:
- Торт «Наполеон» - 53 грн
- Кіш з лососем - 60 грн
Де: вул. Шота Руставелі, 12
Коли: з 08:00 до 21:00
Кав'ярня Португеза
Заклад відкрили засновники кав'ярні First Point. Акцент в новому місці зробили на португальському десерті паштейш — це тістечко у вигляді чашечки, наповнене заварним кремом. У кавовій карті класика — еспресо, капучіно. Ще подають фільтр-каву.
З меню:
- Набір паштейш, 6 штук - 199 грн
- Капучіно - 45 грн
Де: вул. Січових Стрільців, 11
Коли: з 10:00 до 20:00
Італієць з Бейрута
Заклад відкрив шеф-кухар Далі, який провів дитинство в Неаполі, а потім з сім'єю переїхав в Бейрут. Тому і кухня тут особлива: ліванська з італійськими акцентами. Сюди можна заглянути на сніданки, які подають з 9:00 до 11:00. З більш ситного в меню 5 видів кебабів: з куркою, з овочами або асорті.
З меню:
- Фірмовий кебаб - 159 грн
- Бабагануш (закуска з рубаних баклажанів) - 159 грн
- Шиш-Тауку (ліванський шашлик з курки) - 149 грн
Де: пров. Ярославський, 1/3
Коли: з 09:00 до 22:00