Для рестораторів настали важкі часи - гостям хочеться чогось оригінального, унікального, але в той же час ненав'язливого. Знайти баланс дуже складно, але новому ресторану сучасної азіатської кухні Guramma це вдалося. Причому вдалося настільки добре, що столик потрібно резервувати за 2 тижні до візиту.
Команда RestOn дочекалася своєї черги, і тепер ми готові поділитися з вами нашими спостереженнями.
Як і належить закладу класу люкс, ресторан розмістився на Печерську. Та не просто на Печерську, а в будівлі колишнього "Бельведера".
Сподіваємося, що пам'ять про колись культового попередника, в тому числі і про кращий панорамномий вигляд, зіграє на користь Guramma.
Комфортний і ненав'язливий гламур - це "newblack" в оформленні ресторанів. Еталоном в подібному інтер'єрі, звичайно, можна назвати Лондон - столицю нічного життя №1.
Над інтер'єром Guramma працював київський будинок інтер'єрів Decolush спільно з декораторами бельгійської компанії Dome Deco. І дизайн вийшов воістину унікальним: гра контрастів - барна стійка, виготовлена з масиву американського горіха, і блиск розкішних кришталевих люстр, холодні відблиски металу і гладь мармуру, грубі стільниці та подушки з найніжнішого шовку.
Але диявол (в нашому випадку гламур) криється в деталях - колекційних предметах декору з Європи (включаючи посуд з Великобританії), предметах мистецтва з Азії і навіть в друку меню. Зовнішній вигляд останнього розроблений агентством Buddha design.
У закладі 120 посадочних місць і 2 vip-зони.
Guramma - ресторан нової азіатської кухні. Ключове слово - нової. Modern Asia- це кухня японських емігрантів в Перу: традиційні японські риба й морепродукти, обрамлені в яскраві соуси з американським присмаком.
Скажімо прямо, меню розраховане на гурманів.
Шеф-кухар ресторану - Ентоні Тошио Кандо. Ентоні - японець, який народився в Токіо, виріс в Каліфорнії, набирався майстерності в кращих закладах Лас-Вегаса, а до Києва прибув прямо з Dubai Waldorf Astoria. Ось що сам шеф говорить про створений ним для Guramma меню: "У моєму меню очікуються широке розмаїття риби й морепродуктів, приготовлених на основі як традиційних, так і інноваційних рішень. Головне в японській кухні - зберегти свіжість продуктів, не вбиваючи смак і фактуру зайвою термообробкою. Справжня окраса смаку свіжої риби і морепродуктів - це різноманітні соуси. Хрустяща темпура, ніжний і маринований в водорості комбу рибний карпаччо, різноманітні сашимі, тартари і тірадіто з соусами юзу-місо, кремовим чилі-айоли або карамельним понзу - ці поєднання смаків приведуть гурманів в захват. Гострота доноситься в основному за допомогою перцю ахи амарілья, який широко використовується в перуанській кухні й носить назву "сонячного чилі" за свій колір і характерну теплу гостроту".
Ніколи ще не було так складно описувати меню - 8 сторінок і величезна кількість позицій сашимі, ролів, супів та зручні, темпури, рису й локшини. Так тут тільки по 4 види тартара і устриць, що вже говорити про суші - з жовтоперовим тунцем, восьминогом, Кобіа (і це далеко не все)!
Чи не менше дивують роли: ролл із фуа-гра, ролл із гострим тартаром з лосося, темпура ролл без рису з тунцем і спаржею, запечений ролл з крабом, ролл без рису з вугром в огірку.
Любителям пікантної автентичності можемо порекомендувати севиче - саме що ні на є перуанське блюдо, приготовлене з риби або морепродуктів, замаринованих в соку лайма. Обережно, наявність гострого перцю обов'язково.
Рис і локшину в Guramma готують на тепане - широка нагріваюча поверхність із нержавіючої сталі. Локшина на вибір: удон, соба, рисова, яєчна.
Поглядам гостей відкривається робата гриль, з пилу, з жару якого можна спробувати чорну тріску з місо соусом, японську мармурову яловичину Кобе ішіякі з соусом із чорного перцю, соусом теріякі й перуанським соусом трюфеля або качину грудку під мандариновим соусом.
Гвоздь алкогольної карти - японський віскі. Варто особисто скласти свою думку про нього хоча б тому, що згідно з "Всесвітньою біблею віскі 2015" він став кращим віскі 2015-го року. Шанувальники традиційного японського алкоголю зможуть спробувати широку лінійку саке, більшість видів якого є унікальними для нашого міста.
Коктейлі в Guramma теж відповідають останнім тенденціям, про це подбав у тому числі й відомий лондонський міксолог Даррен Сам.
Салат із тунцем під соєво-імбирним соусом - 260 грн.
Севіче з лососем - 172 грн.
Крабовий суп - 245 грн.
Ролл із креветкою темпура й авокадо - 368 грн.
Лобстер на грилі з соусом манго хабанери - 998 грн.
Рис смажений з качкою - 152 грн.
Оскільки Guramma вдало поєднує в собі сучасну азіатську гастрономію, вишуканий інтер'єр і дивовижну атмосферу нового гламуру, складно було б обійтися без pre-party програми - гостей закладу розважають dj і випускники українських талант-шоу.
Звичайно, вже планується відкриття літньої тераси. Напевно, вона буде такою ж шикарною, як і вид на Дніпро й Печерські пагорби, що відкривається з ресторану.
Адреса: Дніпровський узвіз, 1
Автор: Христина Ольшанська
Фото: власність закладу
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Безкоштовний резерв столика в ресторанах Києва
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Банкетні зали Києва