Кожен раз, коли ми в RestOn дізнаємося про відкриття нового ресторану в спальному районі, щиро радіємо й сподіваємося, що це стане початком тенденції. Адже знайти заклад "на місцевості", де можна відпочити в п'ятницю після робочого тижня, а на вихідних прийти з сім'єю, - як і раніше складно.
Добре, що є люди, які відстоюють гастрономічні права жителів спальних масивів: так з'являються самобутні й цікаві заклади на кшталт "КазаН ДиваН", куди наша команда вирушила з візитом.
Познякам везе - за останні роки район обростає не тільки новими будинками, але й кафе і ресторанами. Тут є піцерії, суші й бургери, а з недавніх пір з'явився ресторан близькосхідної і паназиатской кухні "КазаН ДиваН".
Радує не тільки факт відкриття, а й місце розташування - декілька хвилин ходьби від ТЦ "Піраміда".
Інтер'єр - живе втілення східних казок: строкаті подушки й килими, величезні світильники з мозаїкою, химерні орнаменти і, звичайно, м'які зручні дивани.
З першого погляду може здатися, що таке буйство фарб - це занадто помітно й зухвало, але ні в сукупності з великими панорамними вікнами, що виходять на проспект Бажана, й приглушеним світлом (вечорами, зрозуміло) створюється розслаблююча, інтимна атмосфера.
В "КазаН ДиваН" 2 зали: 1-й поверх - основний простір для обідів, ділових зустрічей, сімейних посиденьок і романтичних побачень, а ось 2-й поверх відданий під лаунж-зону, й ідеально підійде для дружніх зустрічей за кальяном.
На кухні три шефа, отже, і три напрямки: близькосхідне - узбецьке, паназійська і класичне європейське.
За загальну концепцію й бачення відповідає бренд-шеф ресторану - Юрій Дудка.
Узбецький напрямок представляє Феруз Тошев, він подбав про те, щоб традиційні страви - хрустка і соковита самса, лагман з бараниною і домашньою локшиною, чебуреки з різними начинками, люля-кебаб і манти - припали до смаку всім українцям, тому зробив їх рецептуру менш гострою і жирною.
І який же Узбекистан без плову? Плов представлений в 2-х варіаціях: фірмовий із м'ясом баранини і святковий з ковбасою кази з баранини, горохом нут, родзинками й горіхами. Святковий не пробували, а ось фірмовим залишилися задоволені. Позиція по-справжньому "ходова" й "фірмова", відчувається, що на її опрацювання приділили багато часу і сил.
До речі, як бачимо, назва не бреше: дивани - є, казан - є!;)
Крім казана в ресторані є тандир - це спеціальна глиняна піч, на стінках якої смажать хліб і коржі.
Звичайно, меню було б неповним без східних солодощів - чак-чака, рахатлукума й пахлави.
Також в меню можна знайти інші близькосхідні, але вже не узбецькі, ноти - хумус, кускус, табуле.
Паназійська кухня. Координацію цього напряму в "КазаН ДиваН" поклали на Михайла Паєвського, який раніше очолював його в ресторані "Полювання на овець". Родзинкою програми є значне вок-меню: хрустка свинина в азіатському BBQ соусі, смажена локшина удон в соусі з капустою Пак Чой, смажений рис із м'ясом і овочами, яловичина в соусі Black Pepper і каррі - жовтий із куркою і червоний із запеченою качкою, баклажаном і виноградом.
Як Узбекистан неможливий без плову, так і Азія неможлива без супів "Лакса" і "Том-ям", тому вони теж тут є.
Не обійшлося в закладі без досить простого, але все-таки меню японської кухні: два салати, кілька видів каліфорнійських ролів і ролів "Філадельфія", сашимі й навіть 4 фірмових роли.
Якщо з якоїсь причини вам не хочеться покуштувати близькосхідних і паназіатських страв, можна підібрати класичні позиції: від салату "Цезар" (до речі, наше однозначне "так" йому) до качиної грудки су-вид, обсмаженої на вугіллі, або стейка Рибай. Традиції в сучасній обробці можна відшукати і на сторінках десертного меню: чіз-кейк з грушею, баваруа з білого шоколаду з полуницею, карамельний кейк із білим ганашем і чорною смородиною, і шоколадна панна кота з малиновим кремом.
Окремо варто виділити карту напоїв, вона вражає! Крім кави-чаю, тут тобі лимонади, молочні шейки й навіть смузі (за назвою вразили одразу два: "Базарний день" з йогуртом, імбиром, грушею і лимоном і "Яшіл" із м'ятою, ананасом, бананом, тростинним цукром)!
Чайна й кавова карти підкорюють не менш: 16 видів чаю, а також латте з халвою і медом або аличею і абрикосом, американо з черешнею й фісташковий капучино. Хоча, звичайно, не дивно, адже на Сході традиція чаювання, хоч і менш манірна, але не менш серйозна, ніж англійська.
Чебуреки з начинкою з сиру сулугуні, бринзою і томатами/телятиною/бараниною і соусом катик - 45 грн.
Салат "Цезар" - 99 грн.
Суп "Том-Ям" - 155 грн.
Жовтий каррі з куркою й овочами - 135 грн.
Манти з соусом катик - 75 грн.
"Філадельфія" з вугром - 145 грн.
Пахлава медова з горіхами - 48 грн.
Чай в асортименті - 45 грн.
Фісташковий капучино - 59 грн.
В "КазаН ДиваН" постійно діють спеціальні пропозиції: щоб гість міг спробувати й оцінити якомога більше нових страв, в ресторані можна замовити другу страву в подарунок (до 18:00); або безлімітний кальян щодня з 11:00-18:00!
По п'ятницях і суботах в ресторані влаштовують вечірні сеанси (з 20:00) музичної терапії від DJ Chukoff і DJ Pashkoff.
А кожної суботи та неділі з 13:00 до 18:00 в "КазаН ДиваН" можна прийти відпочити всією сім'єю: поки батьки можуть провести час удвох, їх діти будуть грати й розважатися разом із професійними аніматорами з дитячої розважальної студії, а коли зголодніють - зможуть підкріпитися стравами зі спеціального дитячого меню.
Адреса: вул. Мішуги, 2
Автор: Христина Ольшанська
Фото: власність закладу
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Безкоштовний резерв столика в ресторанах Києва
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Банкетні зали Києва