І ось знову сталося диво - ще один новий ресторан на Лівому березі Києва - ресторан "Positano". На цей раз дивувати будуть неаполітанської кухнею. І не тільки кухнею!
Так що команда RestOn із великим інтересом вирушила досліджувати неаполітанську культуру й те, як влаштований ресторан, який належить Fozzy Group (так-так, тій самій, яка "Сільпо").
"Positano" відкрив свої двері в будівлі торгово-офісного центру "Silver Breeze". Ми обома руками "за", коли в торгових і бізнес-центрах запускають повноцінні кафе й ресторани з середнім чеком: це позитивно впливає на гастрономічну культуру українців, відлучає від фастфуду й показує, що смачна, якісна їжа можлива за цілком демократичними цінами.
Ресторан просторий сам по собі, а світлі бежеві тони в оформленні надають простору ще більшого обсягу. Сподобалося, що дизайнери не стали загравати з темою Італії, використовуючи традиційні зелено-червоні тони або завішувати стіни картинами на "фамільну" або архітектурну тематику. Безсумнівно, що в концепцію закладу закладено принцип "сучасного ресторану сучасної неаполітанської кухні".
Єдині яскраві акценти в інтер'єрі - міні-дерева оливи й апельсинів, а також традиційна італійська піч, зібрана з каменю, й покрита мозаїкою.
Зрозуміло, що така піч - окремий пункт для гордості, тому кухню зробили відкритою.
Ах, так, "Positano" - це не той ресторан в ТЦ, який знаходиться десь в самому куточку: гості закладу можуть милуватися панорамним видом на Дніпро - ось воно, правильний час і місце.
За спільне бачення й розвиток ресторану відповідає Енцо Кочча - іменитий шеф із Неаполя, власник 2-х піцерій і творець Асоціацій піццайола Неаполя. Саме він розробив для закладу ексклюзивне піца-меню і особисто проводить навчання піццайола.
До речі, просимо звернути увагу, що навчання відбуваються щодня з 15:30-17:30, отже, в цей час руки піццайола та їх головний інструмент - піч - зайняті, тому замовити страви з піца-меню не вийде. Благо, в "Positano" є багато чого неаполітанського, крім піци.
Бренд-шеф ресторану - Марко Черветті, діючий бренд-шеф фуд-кортів мережі "Сільпо". Шеф-кухар-Станіслав Грязнов, перед тим, як приступити до роботи, він довгий час навчався під пильним наглядом Енцо.
А ось тепер те, чому ми так акцентували, що "Positano" належить Fozzy Group: продукти поставляються прямо з "Сільпо", моцарелу виготовляють вручну теж сировари "Сільпо", власний експорт шинки з Італії, а в планах - використання сезонних українських продуктів. Загалом, все те, що ми так любимо в супермаркетах Сільпо - великий асортимент і постійний контроль якості продуктів і сервісу.
При такому підході не дивно, що ми застали в ресторані досить непогану посадку, і це через пару тижнів після відкриття.
Не можемо сказати, хто головний козир закладу - піца або Енцо Кочча, який і привіз рецепт справжньої неаполітанської піци, тому голосуємо відразу за обох! В меню є традиційна й авторська піци - по 10 видів кожної.
20 видів піци - можете уявити, яким важким був вибір: перевіримо стару-добру Маргариту або візьмемо фірмову Енцо з копченої моцарелою і рікоттою; може, з томатами і прошутто або ... рибою і оливками ?!
Був, правда, ще один варіант, але ми не зважилися - піца з броколі, салом і карпатським сиром із козиного молока. Для справжніх гурманів, патріотів і патріотичних гурманів.
Щоб довго не розписувати захоплення, скажімо прямо: піца в "Positano" - дуже смачна річ!
Другою особливістю неаполітанської кухні (після піци) є любов до овочів. Особливо до баклажанів брокколі: вони є в рагу, в супі й навіть в піці.
Рекомендуємо спробувати рагу по-неаполітанські з хлібом-піцою - це дійсно смачно, плюс іноді корисно виходити за гастрономічні рамки й дізнаватися, що італійська кухня, зокрема неаполітанська, це, виявляється, не тільки піца-паста.
Вчасно згадали про макаронні вироби! Не обійшлося в меню без спагетті: за авторським рецептом Едуардо де Філіппо, з рагу і рікоттою, з мідіями й свіжими томатами черрі.
Десертів всього три: неаполітанська сфольятелла, ромова баба з вершками і Деліція аль лимоні. Ми вхопилися, як в рятівний круг, в знайомі слова - ромова баба, ось її і замовили. Загалом, це, звичайно, не та заводська баба, яку ми в дитинстві купували в звичайному магазині. Це дуже смачне тісто, просочене ромом, корицею і, напевно, любов'ю, тому що це дуже й дуже смачно.
Сфольятелла, до речі, це теж нічого страшного - це така булочка, "кучерява" булочка, як ми її назвали завдяки хвилеподібним формам тесту, з начинкою з Семоліна (український аналог - манка), рікотти і цукатів. Легка і дуже ніжна на смак.
Деліція аль лимоні - втілення вишуканості з бісквіту, всередині й зовні вкритого лимонним заварним кремом. Кажуть, що Південь Італії не зрозуміти, якщо не покуштувати це маленьке диво.
Піца "Маргарита" - 89 грн.
Піца з ковбасками й брокколі- 119 грн.
Піца "Енцо" - 129 грн.
Салат "Капрезе" - 99 грн.
Спагеті з мідіями й свіжими томатами черрі - 99 грн.
Рагу по-неаполітанські з хлібом-піцою - 109 грн.
Ромова баба з вершками - 44 грн.
Кава по-неаполітанські - 27 грн.
Вихідні створені для відпочинку, тому можете сміливо приходити в "Positano" з дітьми - вони гратимуть з аніматорами (з 14:00-21:00), а ви зможете насолодитися їжею в супроводі звуків гітари й акордеона.
Сподіваємося, що влітку тут з'явиться відкрита тераса. Тоді це буде повна dolcevita!
Адреса: проспект Павла Тичини, 1В
Автор: Христина Ольшанська
Фото: власність закладу
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Безкоштовний резерв столика в ресторанах Києва
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Банкетні зали Києва