Коли два тижні тому ми побачили новину про відкриття ресторану "Мама, я вдома" на Дмитрівській, відразу зрозуміли, що RestOn-у обов'язково потрібно там побувати. Ось вона сила правильної назви!
Ми чомусь вирішили, що ідея з "мамою" повинна належати швидше за все жінці, і не прогадали - тільки не жінці, а відразу чотирьом жінкам!
Ольга Попушняк, одна із засновниць закладу, говорить: ""Мама, я вдома"- зовсім не про котлети й картоплю, це місце для дорослих, які прийшли додому після важкого робочого дня, подзвонили мамі зі словами: "Мама, я вдома! У мене все добре" і тепер можуть дозволити собі розслабитися з чимось смачненьким".
Маючи великий досвід в сфері готельного бізнесу та кейтерингу, власниці розуміють важливість індивідуальних побажань гостя, тому в "Мама, я вдома" завжди готові йти вам на зустріч: хочете коктейль, якого немає в меню, - не питання, його приготують для вас.
Ідея ресторану в тому, щоб стати місцем, в яке хочеш повертатися знову й знову, де відчуваєш себе в своїй тарілці, а офіціанти завжди готові зустрічати - з "твоєю" чашкою і "твоєю" тарілкою.
З локацією власникам пощастило: Дмитрівська належить до однієї з тих вулиць, які ніби як знаходяться і в самому центрі, але в той же час не страждають від надлишку шуму й трафіку.
Не менш благодатним можна назвати розташування з точки зору цільової аудиторії: працівники бізнес-центрів, постояльці готелю "Сенатор", з яким "Мама, я вдома" і ділить територію, місцеві жителі, гуляюча молодь.
До речі, якщо раніше вам доводилося бувати в цих краях, то можливо ви згадаєте це приміщення по фан-бару "Тарілка", який був тут досить довгий час.
Ресторан "Мама, я вдома" - 100 посадочних місць, два зали й внутрішній дворик.
Обидва зали знаходяться на рівні -1 поверху, тому атмосферу можна назвати злегка приглушеною, що втім органічно вписується в концепцію закладу.
Інтер'єр "Мама, я вдома" - строгі лінії, оригінальні форми ійкрапелька вільнодумства у вигляді акцентів бірюзового кольору.
Меблі, світильники - авторські, як і посуд. Посуд, правда, ще доїжджає - ручне виробництво потребує більше часу, ніж заплановано, але, напевно, це очікування буде виправдано.
Окремо хочеться розповісти про дворик. Господині закладу кажуть, що відразу в нього закохалися (більш того, він став ледь не вирішальним фактором у виборі саме цього приміщення): тихий, затишний - ідеальне місце, щоб сховатися від мирської суєти.
Дворик обладнаний різної меблями, є навіть окремі ніші (їх там три), які вміщують по 10 чоловік кожна.
Кухня "Мама, я вдома" - авторська середземноморська, шеф - Станіслав Іванченко, який раніше працював в Beef.
І якщо вдома, без маминого нагляду, ми можемо дозволити собі замовити піцу або розігріти в духовці якийсь напівфабрикат, то тут таке, звичайно, неприпустимо.
Тільки свіжі продукти, тільки високої якості: риба - свіжа, з "Чорноморки" (гребінці, креветки і рапани - свіжоморожені), м'ясо власного в'ялення і хліб із печі.
В меню багато морепродуктів, закусок і брускеттів - відмінна риса середземноморської кухні. Хоча важливо відзначити, що всі страви гарні не тільки в контексті прив'язки до Середземномор'я, але й прекрасно поєднуються з представленим вином і авторськими коктейлями, адже це ще одна, важлива, особливість "домашнього" затишку - можливість без докорів сумління випити келишок чогось на вечерю або навіть обід.
Ми в якості закуски вибрали хумус із курячими потрохами і брускетти з маринованим лососем і авокадо з баклажанами і сирним мусом.
Смак хумус описувати складно, тому що це ж хумус, а ось потрошки до нього дуже хороші. Ніякого зайвого присмаку немає, якщо вас бентежить це питання, - навпаки, маринад в соусі теріякі зробив їх приємно солодкуватими.
Брускетта з баклажанами і сирним мусом - вона така італійська-італійська, з яскраво вираженим смаком оливкового масла, що особисто нам дуже сподобалося; друга - лососево-авокадовим - ніжна, тане в роті.
На основне замовили качину грудку із карамелізованими яблуками і ягідним соусом і чорноморські рапани з булгуром. Качка - відмінна, більше і не скажеш: соковите м'ясо, кислуватий ягідний кюлі й карамелізовані яблука - це класика!
Рапани з булгуром - блюдо гарне, але потрібно враховувати, що рапани можуть сподобається не всім, як і булгур. Нам сподобалися: рапани - за смаком це щось середнє між гребінцем і грибами - не переготовлені; булгур - сам по собі має тонкий горіховим присмак, а в цій страві він ще приправлений перцем чилі й цибулькою, що додає особливої пікантності.
Висновок по кухні: шеф-кухар "Мама, я вдома" обрав правильну тактику, працюючи з чистим смаком продуктів, не забиваючи його новомодними техніками. Приємний вид, зрозумілий смак - це цінно у наш час.
Крім основного меню, в ресторані є спеціальна пропозиція по сніданкам, а незабаром з'являться ланчі.
Сніданки подають із 07:30 до 11:00, набір страв - стандартний: сирники, яйця-пашот, сендвічі, каша вівсяна, а також домашній йогурт.
Ланчі на вибір: 120 грн - за три страви, 95 грн - за дві.
Хумус із курячими потрохами - 97 грн.
Брускетти - від 25 до 49 грн.
Салат із трьох видів томатів з фермерською соняшниковою олією - 69 грн.
Качина грудка з карамелізованими яблуками і ягідним соусом - 175 грн.
Чорноморські рапани з булгуром - 165 грн.
Англійський сніданок - 55 грн.
Основна мета "Мама, я вдома" на даний момент - успішно закінчити тестовий режим. Тому до кінця місяця на меню діє знижка 30% (за винятком деяких позицій): приходьте, дегустуйте, висловлюйте свої зауваження і побажання.
Паралельно з тестом запустили вже й "розважальну" частина. По-перше, в закладі є кальяни, що надаються Buddha-group - тієї самої, яка працює для відомого Buddha-bar Kiev. Курити їх можна з 14:00 в будь-якому залі ресторану.
По-друге, по суботах в дворику "Мама, я вдома" проходять бранчі (11:00 - 16:00): за 440 грн ви отримуєте 5-годинний безлімітний доступ до всього, що побачите на столі, - від телячої ноги-фламбе до паштету з печінки з вишневим желе. Потім, на зміну їжі, приходять dj, танці та коктейлі. Дітям до 10 років вхід безкоштовний.
До речі, такі "дворові" вечірки будуть проводити цілий рік. Уже зараз власниці мрійливо розповідають, як взимку готуватимуть млинці і глінтвейн... що ж, "готуй сани влітку, а воза - взимку" - це правильно.
Ну а ми, щоб повернутися в "Мама, я вдома", чекати зими не збираємося, і ви не чекайте - приходьте прямо зараз!
Адреса: вул. Дмитрівська, 62/20
Автор: Христина Ольшанська
Фото: власність закладу
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Безкоштовний резерв столика в ресторанах Києва
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Банкетні зали Києва