Знаєте, в чому краса маленьких європейських ресторанчиків? В їх історії. Так, в них немає вигадливих рецептів і подач, але в них відчувається душа власника.
Pâté d'oie - одне з таких місць, доступних в межах Києва. Для гарної історії у Катерини Руденко були всі складові: любов до подорожей, особливо по Франції, досвід роботи в гастрономічній сфері (Катя паралельно продовжує керувати кондитерською "Цех смачної їжі") і підтримка друзів, серед яких відомі київські ресторатори.
RestOn попросив власницю розповісти про своє творіння особисто.
Катерина каже, що Pâté d'oie - результат збігу випадкових обставин: від самої ідеї і до її втілення. Наприклад, місце знайшли мало не на наступний день після того, як вирішили відкривати власний заклад, причому місце гарне не тільки з точки зору локації, а й з майже готовим ремонтом. Далі ще крутіше: об'єкт був зданий в експлуатацію через 3,5 тижні з моменту укладення договору оренди! Загалом, початок був сприятливим.
До речі, своєю назвою ресторан зобов'язаний Сергію Гусовського, точніше вулиці імені Сергія Гусовського. Катя хотіла якимось чином обіграти момент географічного розташування її закладу, довго думала і врешті-решт вирішила підійти до цього питання з іншого боку: кухня ресторану - переважно французька, а французи дуже люблять качку, тобто гусака. "Французька кухня - гусак - вулиця С. Гусовського" - так і вийшов "Pâté d'oie", що в перекладі означає "гусячий паштет". Чудова гра в асоціації вийшла, чи не так?
Локація закладу визначає його аудиторію: на обідню перерву сюди часто заходять співробітники прилеглих бізнес-центрів і державних структур, а на сніданок і вечерю - жителі сусідніх будинків. Одного разу на трансляцію футбольного матчу заглянув Андрій Шевченко - це так, до відома футбольних фанатів-гурманів!
У Pâté d'oie 52 посадочних місця і простір внизу, який здається під проведення заходів.
За дизайн і оформлення відповідала сама власниця. Інтер'єр, в відповідності з останніми тенденціями, вийшов універсальним - поєднання бєжевого і сірого кольорів, використання еко-елементів декору, приглушене світло.
Загальна атмосфера - досить інтимна: в Pâté d'oie комфортно прийти одному і посидіти наодинці з власними думками, зручно запросити колег на обід, щоб в тихій обстановці обговорити ділові питання, чи культурно провести час з друзями ввечері.
За словами Катерини, меню Pâté d'oie - це Франція з іншими європейськими нотками.
Як ми вже відзначили спочатку, тут не місце фьюжену або іншим новомодним течіям і напрямам. Кухня ресторану - досить консервативна, після всіх цих яскравих соусів і незрозумілих текстур, іноді хочеться просто хорошої їжі, і в Pâté d'oie вам її забезпечать.
Говорячи про особисті враження, ми дегустували салат із лососем і манго: насамперед відзначили акуратність нарізки манго й грейпфрута і свіжість і чистоту листя салату, так що за візуальну частину відразу поставили "відмінно". Що стосується головного інгредієнта - лосося, він подається у вигляді невеликого ролу (обмотаного в норі) з класичною заправкою в японському стилі - з кунжутним насінням. Зізнатися чесно, ми не любителі японської кухні і її характерного смаку, але тут все було відмінно збалансовано! Соус не домінував, а приємно доповнював рибу, листя зелені, солодкий манго і грейпфрут. І ще раз ми пораділи за якість продуктів: ніжно-рожевий (правильний) колір лосося, природна жирність - видно, що риба свіжа.
Ще рекомендуємо салат із прошуто і грушею - перевірена класика, так би мовити.
З іншого в меню зацікавили філе міньйон з томатами фламбе, качина грудка з Мастарда (італійська заготовка з маринованих в білому вині, сиропі і гірчиці фруктів і цукатів), а також лосось в горіховій скоринці.
До обіду можна замовити бульйон із домашньою локшиною, гречаний суп з білими грибами, крем-суп із гарбуза з сиром Dorblu або холодні супи на зразок окрошки, борщу і гаспаччо.
Також в меню є пасти Карбонара, Болоньєз і феттучині з лососем і блакитним сиром.
Салат із лососем і манго - 280 грн.
Лосось в горіховій скоринці - 260 грн.
Котлети з індички з картопляним пюре - 98 грн.
Гаспаччо - 110 грн.
Оладки з цукіні з щучою ікрою - 165 грн.
Гордість і радість Pâté d'oie - великий проектор hd-якості для перегляду спортивних трансляцій і фільмів.
І якщо кіносеанси плануються з вересня, то футбол та інші види спорту доступні вже зараз - за анонсами слідкуйте на Фейсбуці.
До речі, в закладі є ще одна іграшка для "хлопчиків" - PSP.
Також з вересня будуть відновлені п'ятничні тематичні вечори - устричні, м'ясні, з аперитивом в подарунок.
Адреса: вул. С.Гусовського, 11/11
Автор: Христина Ольшанська
Фото: власність закладу
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Безкоштовний резерв столика в ресторанах Києва
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Банкетні зали Києва