Весна - час змін. Не дивно, що вони торкнулися і столиці. Місто активно готується до Євробачення, а її жителі - до поліпшених доріг і станцій метро. Вносить своє новаторство і ресторанна сфера. Тут завжди є чим здивуватись, що для себе відкрити і у що закохатись. За цим редакція RestOn і відправилася в Spezzo – новий ресторан з власною пекарнею і сироварнею на дивуючому змінами лівому березі Києва.
Концепція
Кожному з нас не чуже бажання проводити більше часу з близькими і насолоджуватися приємними моментами життя. Команда Spezzo вирішила поєднати задоволення від смачної кухні, компанії приємних людей і атмосфери затишку та відкрила сімейний ресторан. Тут завжди пахне випічкою, грає приємна музика, переливається в променях сонця італійське вино і чекає різноманіття свіжого сиру, звареного за італійською технологією.
У самому закладі багато світла і багато простору, які заманюють відвідувачів в будь-який час дня. Для найменших є дитяча кімната з анімаційною програмою та творчими майстер-класами по вихідним, у свята грає жива музика і завжди знайдеться пару дивовижних страв. Випробувавши всі вишукування нововідкритого місця, радимо влаштувати тут сімейну зустріч або побачення з рідною людиною – і стати ще одним шанувальником ресторану Spezzo.
Локація
Ресторан-пекарня Spezzo знаходиться на Русанівській набережній, 8 - прямо навпроти лівого схилу Дніпра. Сюди легко дістатися пішим кроком хвилин за 15 від м. Лівобережної і за таких же 15 хвилин доїхати від центру через міст Патона.
Інтер'єр
Італійським можна назвати ресторан не тільки через меню, адже в самому закладі кожна деталь є живим відгуком далекої країни. Великі панорамні вікна з вечірньою підсвіткою ліхтарями та свічками обрамлені зеленими насадженнями і широкими підвіконнями. Великий простір, розділений на зони, прикрашений оливковими деревами і стелажами з дерев'яними елементами. До стелі підвішено багато мідного посуду, а відкрита кухня, моцарелла- і антипасти-бар, полиця зі свіжою випічкою, паста, приготовлена вручну кухарями, доповнюють споконвічно італійський манер пригощати свого гостя.
Весь ресторан оформлений в приємних коричневих і пісочних тонах, є дзеркальне оформлення, а також великі затишні крісла і дивани біля кожного столика.
Для бажаючих відпочити в більш інтимній обстановці або попрацювати з максимальним комфортом - є окрема кімната на нижньому поверсі всього з парою столиків. А на діток в дитячій кімнаті чекає багато іграшок, гірка та багатоповерховий лабіринт.
Всього заклад розрахований на 156 осіб і завжди відкритий до пропозицій проведення свята або торжества.
Меню
У Києві небагато закладів, що майстерно підходять до процесу складання меню, вибору свого шеф-кухаря і створення "родзинок" в переліку страв. Але Spezzo підійшов з особливою скрупульозністю до витоків.
Так, бренд-шеф ресторану Костянтин Червень навчався у самого Джеймі Олівера і працював в лондонському та московському ресторанах Jamie's Italian. Завдяки чому, у кожної страви своя авторська обробка і перевірений смак, а м'ясо – одне з гордостей гуру кухні.
Наприклад, радимо спробувати яловичину а-ля Планча з соусом Деміглас (158 грн) або запечене в печі ягня з кус-кусом і шавлієм (239 грн) і самим у цьому переконатись.
З особливостей - великий різновид улюблених сирів, створених за італійською технологією у власній сироварні. Що примітно, навчав сироварінню кухарів ресторану відомий сировар Мауріціо Россіні. Тут вам запропонують моцарелу, скармоццу, качотту, буратто, качокавалло, стратачеллу, буффало і рікотту (від 36 грн за 50 гр.), Причому не тільки на сирній тарілці, а й у якості інгредієнта в закусках, брускетах, салатах, пастах, антипастах, супах і основних блюдах.
В редакції RestOn бездоганними фаворитами сирних тандемів залишилися сирна закуска із фініками та абрикосовим джемом, яка подавалася з житнім хлібом і гріссіні (279 грн), салат з рікоттою, томатами, руколою та прошутто (96 грн), і свіжа паста – гарганеллі з Прошутто, радичі і боттаргою (98 грн).
Так як ресторан-пекарня Spezzo зарекомендував себе "фахівцем з випічки" і люб'язно пропонує замовляти останні в закладі або з собою, радимо не оминути увагою і цей пункт меню.
Тут є домашня випічка та кілька видів фокаччі, картопляний хліб Тортано, чіабатта і навіть та-сама-піца на найтоншому тесті з рясним вибором інгредієнтів.
А широкий букет італійських вин і арсенал смачних десертів доповнять враження і стануть тією фінальною нотою в подорожі-рандеву по італійському колориту.
Must try:
Спагеті з чорнилом каракатиці та морепродуктами – 146 грн
Тірамісу з домашньої рікотти – 86 грн
Салат з прошутто котто по-італійськи – 158 грн
Піца "Сан-Даніеле" – 165 грн
Брускетта з прошутто і страчателлою – 75 грн
Висновок:
Якщо ви ще не знайшли свій унікальний сімейний ресторан, в якому буде затишно в будь-який час року і в будь-якому колі людей, то радимо відправиться в Spezzo. Зайняти столик біля вікна, замовити келих вина, домашній лимончелло або лимонад, декілька страв і посміхаючись, помітити істину - їсти, любити і насолоджуватися моментом у італійців виходить краще за всіх. Так чому б не наслідувати їхній приклад?
Адрес: Русанівська набережна, 8
Час роботи: нд-чт 11:00 - 24:00; пт-сб 11:00 - 02:00