Ні для кого не секрет, що редакція порталу RestOn регулярно відвідує кращі кулінарні точки Києва, спілкується з самими креативними рестораторами, намагаючись "зловити" справжню гастросенсацію. Але ось настав той феєричний момент, коли "зловили" нас... Сталося це в ресторані Діми Борисова "Охота на овец". Як це сталося, чому ми не змогли встояти перед оновленим меню ресторану? Читайте в новому огляді!
Концепція
Історія закладу розпочалася шість років тому. Це були ті далекі часи, коли азіатські кулінарні традиції асоціювалися виключно з суші, залишаючись незрозумілими навіть для просунутих гурманів. Ресторан "Охота на овец" став одним із перших, де були зібрані найрізноманітніші паназіатські смаки, використовувалися передові технології визрівання і приготування м'яса й, власне, крок за кроком "вирощувалася" нова гастрономічна культура київських гурманів і гостей столиці.
Концепція "Охота на овец" була свого роду кулінарним експериментом, який, через роки, став улюбленим місцем столичних гастроінсайдерів. Теж саме, до речі, стосувалося і місця розташування ресторану - Воздвиженки, яка була незвіданою в гастрономічному плані територією і не користувалася попитом у рестораторів.
Локація
Тоді, в 2011, Діма Борисов пішов ва-банк, обравши для свого нестандартного ресторану нестандартну локацію, а саме - вулицю Воздвиженську, 10б. І не прогадав! Сьогодні за цією адресою з різних точок Києва приїжджають поціновувачі найрізноманітніших паназіатських смаків, щоб насолодитися м'ясом, приготовленим за особливими технологіями, й іншими не менш смачними та оригінальними стравами.
Найближча станція метро: Контрактова площа.
Інтер'єр
Ресторан "Охота на овец" створювався як місце про їжу, а не про статус. У ресторані всього 1 зал, загальна посадка якого становить десь в районі 130-150 осіб. Інтер'єр ресторану - це різна і самобутня Азія, така, якою її побачив Діма Борисов під час своїх подорожей. Гойдалки XIX століття, крісла-руки, що проростають із землі, справжній китайський бар - все це і багато іншого ресторатор зібрав особисто, подорожуючи по чарівній Азії. Бетонні стіни з височенними стелями, оригінальні меблі, великі символічні картини, точкове освітлення, жива стіна для тих, хто любить зелень... Все просто, зрозуміло і шалено стильно!
Меню
Слоган закладу - це "М'ясо і Азія", так що не дивно, що азіатські мотиви дуже щільно вплелися в кожне з блюд. А з тих пір як кухню ресторану очолив новий шеф - Олег Білоусов, меню ресторану доповнилося новими позиціями, в тому числі автентичними китайськими.
Принципова позиція "Охота на овец" - створювати нове, не відмовляючись від старого. Це ж правило торкнулося і оновленого меню закладу, з якого не було прибрано жодної позиції. А навіщо, власне, це робити, якщо кожна з них - це стабільний лідер у постійних гостей ресторану!?
Таким чином, в оновленому меню на ряду з добре відомими постояльцям позиціями (овеча спинка з гострим соусом за 399 грн, стейк Портерхаус за 785 грн, червоне індонезійський карі з качкою за 295 грн, смажений рис wok з креветками і куркою і т.д. ) з'явилися нові позиції, які мають яскраво виражені азіатськими мотивами.
Головною родзинкою оновленого меню ресторану стала легендарна качка по-пекінськи, рецепт приготування якої налічує близько 800 років (!). До того, як подати цю качку вам на стіл, її кілька діб маринують, потім використовують особливу технологію для її первинної термообробки, після цього ще раз маринують, допікають і тільки тоді приносять вам.
До речі, сама подача цього коронного блюда - справжнє шоу. Почнемо з того, що вам її вивозять на спеціальному візку, і робить це не хто інший як сам шеф-кухар. Для того, щоб нарізати качку на тонкі слайси, він використовує традиційний азіатський ніж цай-дао - у нього особлива форма, завдяки якій після нарізування слайсів на кожному шматочку качки залишається карамелізований соус.
Паралельно з тим, як шеф-кухар розрізає качку і вкладає її на рисові чіпси, у вас на столі з'являються тонкі млинці, свіжі овочі й два соуси. Шеф-кухар рекомендує загортати качку з овочами і соусами в млинець, формуючи а-ля "шаурму". Виходить дійсно дуже смачно: досить нейтральні за смаком соковиті качині слайси доповнюються свіжими нотками овочів і яскравими соусами - це дозволяє розкрити смаки кожного з інгредієнтів в повній мірі, змусивши грати в унісон свою кулінарну симфонію.
Залишки качки також не залишаються безгоспними: з них (за бажанням гостей) готують суп з грибами, розбирають і подають у вигляді закуски або ж обсмажують. Ми вибрали варіант №3 - і буквально через двадцять хвилин нам принесли гоструватий, але реально дуже смачний качиний каркас з овочами.
Вся ця "качина історія" в ресторані сміливо зможе нагодувати 4-5 гостей і обійдеться в 1590 грн.
Але качка по-пекінськи - це далеко не єдине, чому можна приємно здивуватися в ресторані. Тут також подають зовсім оригінальний і самобутній салат з пряними свинячими вушками і овочами (165 грн), який вражає своєю свіжістю, смажені китайські млинці з лососем та тунцем під соусом чилі (135 грн), які напевно припадуть до смаку любителям гострого, і багато іншого .
Нашим фаворитом абсолютно несподівано для нас самих став дивуючий своєю ніжністю і солодкістю мармуровий сом-теріякі з овочами темпура (355 грн). Він (в хорошому сенсі слова) підірвав наш мозок своїм яскравим смаком і назавжди змінив кулінарне сприйняття світу!
Що ж стосується десертів, тут вони теж оригінальні й не схожі на ті, що подають у інших ресторанах Києва. Наприклад, в "Охота на овец" ми вперше спробували такий традиційно китайський десерт, як смажене молоко (195 грн). По суті, це молочний пудинг зі згущеним молоком в хрусткій паніровці, який подається з кислуватим соусом з маракуї. Дуже цікавий десерт, який дійсно варто спробувати.
Навіть на перший погляд стандартні позиції в "Охота на овец" набувають нового гастрономічного забарвлення. Наприклад, десерт тірамісу (195 грн), який подається окремо. Тобто, окремо крем на основі маскарпоне, чашка еспрессо і вафельні трубочки. Береш трубочку, а далі вже як карта ляже - хочете в еспресо умочуйте, а потім в крем, хочете навпаки, а можете взагалі окремо все їсти і пити - в загальному, міксуйте, як самі хочете - все одно вийде смачно!
Must try:
- Кальмар на robata grill з овочами карі за 385 грн;
- Спрінг роли з овочами за 115 грн;
- Гарбузовий крем-суп з грибами і кокосовим молоком за 105 грн;
- Тартар з тунця за 195 грн;
- Суші Гамба Роха за 85 грн;
- Спрінг роли з крабом за 369 грн;
- Салат з креветками і манго за 295 грн;
- Лосось sous-vide зі шпинатом за 295 грн;
- Бургер альбінос з лобстерами за 498 грн.
Середній чек: 300-600 грн.
Адреса: вул. Воздвиженська, 106
Час роботи: з 10 до 22
Автор: Світлана Єфімець
Фото: власність закладів