Якщо ти не їдеш до Львова, Львів їде до тебе: кнайпа-паб Bigos в Києві

Огляд
04.04.17
5526

Мекка туристів, особливо гастро-туристів в Україні - це Львів. Туди їдуть за домашніми ковбасами, дерунами в горщиках, специфічними супами, настоянками власного виробництва, колоритом і гостинністю. Практично в кожному ресторані є щось таке, за що хочеться повертатися знову.

І щоб киянам не доводилося возитися з квитками і годинами трястися в поїзді, галицький колорит і кухню з західноукраїнським акцентом привезли в столицю. Редакція RestOn вже продегустувала всі "львівські наїдки", запила все крафтовим пивом, і готова розповідати, що спробувати в "душевній кнайпі для своїх" Bigos.

Локація

Ліворуч - набережна Дніпра, по праву руку - красива вулиця старого Подолу з кольоровими будинками. За традиційною галицькою кухнею і великою кількістю м'яса радимо йти на вул. Ігорівська, 13/5. Для львівських рестораторів таке розташування було принциповим.

Найближче метро: м Поштова площа

Концепція

Bigos - це, в першу чергу, паб. Тут збираються подивитися найважливіші події зі світу спорту на великому екрані з келихом крафтового пива. Послухати живу музику у виконанні кавер-бендів, пригоститися традиційними для галичан закусками. Або пропустити на барі пару-трійку чарок домашньої наливки на хроні, меді або вишні. Секретна зброя пабу - атмосфера добра і гостинності. Заходиш в Bigos, і відразу відчуваєш себе, як вдома.

Інтер'єр

Інтер'єром закладу займався співвласник пабу Костянтин. Він, як ніхто, відчуває дух цього місця, а тому привіз частинку Львова до столиці, і поселив її тут.

У пабі два яруси, багато місця, великі дерев'яні столи, високі стелі і красивий вид з вікон. В інтер'єрі багато дерева - традиційного і теплого атрибута Західної України, є також елементи лофту - більш зрозумілого і близького киянам стилю.

Кухня

Bigos - це інша українська кухня. Вона проста і зрозуміла для львів'ян і колоритна для жителів столиці. Шеф-кухар ресторану Віталій Хомин додає всім стравам європейськості. Тому кухню тут називають галицько-європейською. У меню: м'ясні рульки, соління, супи, авторські десерти, настоянки, крафтове пиво.

Если ты не едешь во Львов, Львов едет к тебе: кнайпа-паб Bigos в Киеве

Основний акцент робиться на бігос - блюді польської кухні. Готують його з двох видів капусти, на ребрах, з додаванням копченостей. В меню 3 види цієї страви: класичний, з ребрами і з ковбасками. Є також вегетаріанський варіант бігосу - без м'яса, але з чорносливом.

Серед специалітетов також:

 - голонка в пиві (299 грн за 1500 г) - свиняча рулька, виварена протягом 6 годин на пиві і запечена при високій температурі. Подається з соліннями і домашніми соусами, поливається спиртом і підпалюється на очах у гостя;

- львівське сало з корнішонами, часником і чорним хлібом (69 грн за 300 г);

- журек (79 грн за 300 г) - польський борщ на заквасці з вершками і м'ясом;

- ковбаски власного приготування: куряча з сиром, свиняча і яловича з додаванням пива (99 грн за 250 г).

Если ты не едешь во Львов, Львов едет к тебе: кнайпа-паб Bigos в Киеве

Если ты не едешь во Львов, Львов едет к тебе: кнайпа-паб Bigos в Киеве

Если ты не едешь во Львов, Львов едет к тебе: кнайпа-паб Bigos в Киеве

Если ты не едешь во Львов, Львов едет к тебе: кнайпа-паб Bigos в Киеве

У десертній карті пабу традиційний галицький штрудель з яблуком (49 грн за 250 г), львівський сирник (49 грн за 200 г) і фірмовий торт "Бігос" на темному пиві з сирною начинкою (49 грн за 200 г).

Бар в закладі дуже великий, в ньому представлені всі алкогольні напої, які тільки можна уявити. До речі, за цілком демократичними цінами. Основна гордість "бігос" - фірмові настоянки: хреновуха, медовуха і вишнівка, а також близько 20 видів пива: крафтового, розливного і пляшкового.

Если ты не едешь во Львов, Львов едет к тебе: кнайпа-паб Bigos в Киеве

Наприклад, пиво Ягер від майстрів франківської пивоварні представлено тільки в одному столичному закладі - кнайпі "Бігос". Два сорти цього пива рекомендуємо спробувати всім.

 

Must try:

- Львівська кров'янка з смаженими варениками (79 грн за 350 г)

- Кваша - мариноване асорті (69 грн за 300 г)

- Куряча ковбаска з сиром (99 грн за 250 г)

- Квасоля з беконом (49 грн за 300 г)

- Форель гриль з овочами (149 грн за 450 г)

- Голонка в пиві (299 грн за 1500 г)

- Пів-курки з картоплею (199 грн за 1500 г)

- Смажені вареники зі шкварками (49грн за 300 г)

 

Висновки

Київська філія львівського пабу "Бігос" - це великі порції, доброзичлива атмосфера і колоритний смак в поєднанні з демократичними цінами. Персонал говорить, що гості забирають половину страв з собою, тому що не можуть з'їсти все відразу. Заради цього команда і старається. Заради цього і хочеться приходити сюди знову і знову.

 

Адреса: вул. Ігорівська, 13/5

Час роботи: з 12:00 до 05:00

Facebook

 

Автор: Ірина Виговська

Фото: власність закладу

load...
Рейтинг: 0,00
Всього оцінок: 0

Популярні заклади

Скористуйтесь нашими сервісами

reserv_icon
Безкоштовне бронювання столика в ресторанах Києва
Резерв
reserv_icon
Замовлення банкетних залів в Києві
Замовити
Знайти заклад:
Для:
Дата:
Час:
<ПредСлед>
ПнВтСрЧтПтСбВс
242526272812
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31123456