Фрески на стінах, апельсини в каві і Лондон по сусідству з Португалією? Так, так і ще раз так. Новий заклад Києва - Душа cocktail-espresso bar – вміло ламає будь-які ресторанні підвалини і приваблює за свій столик справжніх цінителів прекрасного. А останнім в цьому закладі можна назвати усе – від старовинного бабусиного крісла до карамельної скоринки на фламбованому капучино.
Не чужий гедонізм і редакції RestOn. І саме тому ми також поспішили дослідити нове смачне місце на карті міста.
Концепція
Кажуть, що найкращі ідеї з'являються уві сні. Ось і власнику душевного місця Дмитру Смірнову одного ранку прийшла ідея відкрити свій заклад в Києві. Підхід до реалізації задумки був вельми серйозним: і вивчення кращих барів і барменів країни, і пошук істинно своєї назви, і відтворення задуманої концепції коктейль-еспресо бару.
Озираючись на стрімкий успіх молодого, але вже дуже улюбленого багатьма бару, хочеться сказати лише одне: «успішний дует». В інтер'єрі – багата фарбами колаборація з дизайнером Анною Грі над відтворенням "церкви навиворіт" і найпотужнішого його доповнення в особі сучасних точок відпочинку. У барной культурі - брудершафт з Віктором Правосудовим і пошук істинно своїх коктейлів. У поданні та презентації нового місця гостям – майстерна співпраця з Терезою Даштоян.
І повна посадка у будь-який час дня – тут лише підтвердження того, що щирість і смакота витають в кожному куточку Душі.
Локація
Душа cocktail-espresso bar зайняли свою нішу на вул. Льва Толстого, 39 - через дорогу від Ботанічного саду ім. Фоміна. До м. Університет і Льва Толстого - 15 хвилин неспішним кроком, а до центру міста - 5 хвилин транспортом.
Інтер'єр
Нелегке завдання, з яким доведеться зіткнуться в закладі – це спроби не забути про їжу в моменти захоплення дизайном інтер'єру.
Відразу біля входу біло-блакитна барна стійка, яка натхненна грецьким островом Міконос та згодом стала відлунням далекої Португалії. На стінах – впізнавані роботи Ботічеллі – "Весна" і "Народження Венери", що відобразили бажання власника створити шматочок приміщення в дусі церкви XV-XVI століття зсередини і одночасно ніби з вулиці. А ресторанні диванчики і лаунж-зони стали нагадуванням про душевність і гармонійність британських та італійських закладів.
Наприклад, є віддалена зона - тут винятковий лофт, багато зелені, панорамне вікно і невеликі столики на пару чоловік. Також тут і предмет захоплення – старовинне відреставроване крісло 1890 року, що дісталося Дмитру Смірнову від прабабусі. Посеред залу – місця для великих компаній з низькими столами і приємне розслабляюче світло від неонових кілець. А біля бару - високі стільці і столи в дусі істинно вечірнього розслаблення алкоголем. Словом, продумано все, для всіх і навіть з урахуванням будь-якого часу доби.
Поділимося спостереженням – в Душа cocktail-espresso bar буде комфортно прийти і сім'єю на недільний сніданок, і компанією на чудові коктейлі, і з колегою - обговорити робочі справи за ланчем. Не нудно буде навіть самому для прочитання кількох десятків сторінок книги або вхоплення моментів насолоди унікальним місцем.
Меню
Команда закладу впевнена – кухнею досвідчений Київ не здивувати. Тому невелике, професійно підібране і одночасно просте меню – тут головна родзинка і гордість.
Для вибору – кілька закусок, салатів, супів, паст, сендвічів і основних страв. Наприклад, радимо оцінити ніжний смак індички на грилі з теплим Капрезе (185 грн) з грецьким салатом (97 грн). Або вдале поєднання закуски Вітелло тоннато (145 грн) і грибного супу-капучіно з трюфельним маслом (75 грн).
У Душа cocktail-espresso bar особливою популярністю користуються сніданки. Вони тут з 9 до 12 по будням, і 9 до 16 – по вихідним. Є кілька яєчних варіантів: яєчня або омлет (55 грн), скрембл (59 грн) або яйце Бенедикт (67 грн) з добавками за смаком (від 15 до 65 грн). Також в меню два види ситної вівсяної каші - солодкої і солоної, гранола з йогуртом і соусом і головний хіт - сирники з медом і сметаною (89 грн). Як поділилися в закладі, останні замовляють найчастіше і було приготовлено вже більше 100 порцій.
Особлива солодка десертна ніша - не менш грандіозна частина меню. Основний акцент зроблений на десертах від Light Delight - без цукру, борошна і глютену, але також є і класичні шедеври для ласунів. Радимо спробувати з перших - низькокалорійний Orange night (89 грн) або ж класичний шоколадний фондан з морозивом (89 грн), приготований на місцевій кухні.
Не оминули увагою і карту напоїв. Є авторські варіації як в безалкогольному, так і в алкогольному меню. Наприклад, з кавового розділу радимо спробувати капуоранж - еспрессо на основі апельсинового фрешу (55 грн) і фламбіроване капучино з карамельною цукровою скоринкою (55 грн). За бажанням їх можуть приготувати на безлактозному молоці або методом альтернативного заварювання. Також в меню на особливу увагу заслуговують фірмові чаї, а до літа – ще й обіцяні кілька видів лимонаду.
А з алкогольного варто випити парочку улюблених коктейльних поєднань барменів – фірмовий коктейль «Душа» з Lillet, імбирним сиропом, лимонним і грейпфрутовим фрешами, а також бурбоном (140 грн) або коктейль «Fin Du Monde» на основі рому з декількома фрешами (120 грн)
Середній чек на меню або пару коктейлів – 300 грн.
Must try
Сендвіч з індичкою і медово-гірчичним соусом – 139 грн
Філе лосося на грилі з кускусом і овочевою сальсою – 295 грн
Спагеті з томатами Черрі і базиліком – 95 грн
Панна-кота з малиновим соусом – 76 грн
Низькокалорійний десерт Cherry Forest – 89 грн
Висновок
Душа cocktail-espresso bar вигідно зайняла свою дегустаційну і художню нішу серед ресторанів і барів Києва. Тут добре у будь-який час доби, з будь-якою стравою і напоєм, а головне – в будь-якій компанії. Обійти стороною навряд чи вийде через просту цікавість, а не зайти ще раз - через приголомшливий післясмак. Головне – забронювати столик і очікувати чудове проведення часу. А про все інше подбає команда закладу.
Адреса: ул. Льва Толстого, 39
Часи роботи: Нд-Чт - з 09.00 до 23.00, Пт, Сб - з 09.00 до 02.00
Автор: Альона Гусева
Фото: власність закладу