З приходом весни Київ не тільки розцвів новими фарбами, але ще й порадував гурманів довгоочікуваними гастрономічними відкриттями. Одним із них став новий ресторан Діми Борисова - Chicken Kyiv. Цілих чотири роки знадобилося відомому ресторатору для того, щоб втілити свій задум про монопродуктовий ресторан в реальність. Варта гра свічок? Про все - в нашому новому огляді!
Локація
Ресторан Chicken Kyiv знаходиться в самому серці Києва за адресою Хрещатик 15/4. Більш вигідного місця розташування для гастроточки навіть не придумаєш - всього в 5-ти хвилинах ходьби від станції метро Хрещатик (в сторону Пасажу).
Концепція
Смачна історія Chicken Kyiv почалася з фестивалю вуличної їжі на Воздвиженці, де вперше були представлені страви майбутнього ресторану. Тоді це були курячі бургери, бутерброди, смажені крила в паперових упаковках, прикрашених смішним логотипом у вигляді гребінця-сердечка, які продавали в форматі take&go.
Йшли роки, сім'я ресторанів Діми Борисова ставала все більше. І, нарешті, прийшов час, коли Chicken Kyiv, як птиця Фенікс, був відроджений, отримавши своє ресторанне втілення!
Інтер'єр
Chicken Kyiv - це місце не тільки в Києві, але ще для Києва і про Київ. Про те, що ви опинилися в абсолютно дивовижному місці, стає зрозуміло, як тільки ви переступаєте поріг закладу. Величезний золотистий півень - це перше, що ви бачите, опинившись всередині ресторану. Він "зустрічає" всіх відвідувачів ресторану і кукурікає один раз на годину, замінюючи зозулю.
Багато місця, багато світла, багато дзеркал... Все виблискує, блищить і манить розчинитися в приємній ностальгічній атмосфері, загубитися в часі, слухаючи шлягери 70-х і задивляючись на відполіровані стінки в дусі квартир радянської інтелігенції...
Дизайнери Chicken Kyiv відтворили інтер'єр а-ля "гламурний Радянський Союз" - інтер'єр заможної інтелігенції і дорогих публічних місць в стилі хороших бібліотек з абсолютно чарівними вітражами, височенними стелями і неймовірними панно.
Створити таку ідилію "радянського модернізму" на двох поверхах ресторану вдалося завдяки великій кількості лакових поверхонь, геометричним люстрам як в столичному метрополітені, ледве помітним київським каштанам, які акуратним розсипом прикрашають стіни, і достатку дрібних деталей, таких як світильники, книжкова полиця, білосніжні серветки на столах і т.д.
Окремої похвали заслуговує меблі, які робили на замовлення, бо знайти щось подібне і вже готове було просто нереально. М'які і глибокі зелені відтінки відмінно "грають" на контрасті з теракотовими і бєжевими, створюючи особливий настрій гостям ресторану Chicken Kyiv і сприяючи їх повного занурення в епоху "радянського модернізму" 60-80-х років.
Кухня і бар-лабораторія
Якщо інтер'єр Chicken Kyiv - це прекрасне ретро, то кухня - абсолютно сучасна і зрозуміла всім і кожному. Ніяких "ностальгічних рецептів" - тільки трендові страви в курячому моноформаті.
Курка - це головний інгредієнт всіх страв, які представлені в ресторані Chicken Kyiv. Чому була обрана саме вона? Тут все просто - курку люблять і завжди їдять із задоволенням, її готують у всіх ресторанах і вдома на кухні. Саме тому в основу монопродуктового меню ресторану Chicken Kyiv лягли різні технології приготування курки (від курки-гриль і до копчення). До того як запустити ресторан, було відпрацьовано безліч технік, які дозволяють використовувати птицю повністю, так що вона (в тому чи іншому вигляді) представлена в кожній страві ресторану.
Однією з особливостей Chicken Kyiv є абсолютно дивовижні сніданки. Тут це не просто додаткова опція, а справжній гастрономічний ритуал, який триває весь день і коштує всього 98 грн і 19 копійок. В його основі - курячий паштет, рійет, сирний соус, свіжоспечений хліб, ікра оселедця. Доповнення до сніданку ви вибираєте самі з 6-ти позицій - ми вибрали яєчню з курячими ковбасками.
Крім сніданку рекомендуємо спробувати копчену за особливою технологією курку з зеленим салатом і соусом за 149 грн 19 коп і оригінальну варіацію на тему салату "Дністер" за 98 грн 41 коп. На десерт дійсно варто замовити абсолютно неймовірну Павлову з маракуйей за 98 грн 43 коп і лавандовий раф за 59 грн.
До речі, зауважте, що ціни на всі позиції в меню вказані з копійками - як в кращих традиціях минулого. Це один з "якорів", які повертають гостя Chicken Kyiv в минуле без будь-яких машин часу.
У тому, що хліба і видовищ в ресторані Chicken Kyiv більш ніж достатньо сумніватися не доводиться. Але як же щодо бару? Відповідаємо - тут він теж є, але самостійно ви його не знайдете, бо він - секретний. RestOn підказує: вхід в бар лежить через шафу в гардеробній. Решту вам розкажуть вже в самому Chicken Kyiv!
Нам пощастило - секретний бар-лабораторію ми бачили, з балакучим барменом - спілкувалися, коктейлі - пробували. Дуже рекомендуємо авторський Shery Shrab за 139 грн - це ні на що не схоже божевілля в келиху, яке дійсно варто спробувати.
Must try:
- Рійет з курки і курячої печінки під смородиновою глазур'ю за 85 грн 45 коп;
- Курячі лапки в гострому соусі за 69 грн 32 коп .;
- Рубана котлета з півня з трюфеля пюре і малосольними томатами за 112 грн 15 коп .;
- Густий навар з півня за 87 грн 19 коп .;
- Булочка з горіховою пастою за 25 грн 38 коп.
Висновки
Гучний свого часу роман "Біла гвардія" Михайла Булгакова цілком виправдано називають "любовним посланням" до Києва. Провівши літературно-кулінарну аналогію можна сміливо вважати, що ресторан Chicken Kyiv - це гастрономічний привіт, переданий XXI століттям древньому і легендарному місту! Він увібрав в себе все краще, ніж жила й живе українська столиця, ставши місцем перетину минулого, сьогодення і майбутнього. Тут ставляться з особливою любов'ю, трепетною повагою і непідробним захопленням до історії міста. Але оберігаючи його минуле, в Chicken Kyiv створюють абсолютно нову історію - яскраву, красиву і смачну!
Адреса: вул. Хрещатик, 15/4
Час роботи: з 8 до 24
Автор: Світлана Єфімець
Фото: власність закладу