Знавці, перефразовуючи відоме прислів’я, кажуть, що "Кавказ – дело тонкое". Редакція RestOn додає, що до того ж, навдивовижу смачне і душевне. Щоб переконатися в цьому, радимо піти в новий ресторан Баклажан - локальне місце загальносхідних вишуканостей.
Концепція
18 грудня 2016 року відкрив свої двері новий заклад у районі площі Перемоги. Як каже сама команда, хотілося створити затишне, умиротворене і релаксуюче місце, де було б комфортно кожному шанувальнику східної кухні.
Вирішивши не зупинятися тільки на кавказькій кухні, в меню додали також узбецьку і загальносхідну кухню, доповнивши її традиційними європейськими елементами. Також зробили ставку на працюючих в офісних центрах неподалік офісних клерків, сім'ї та дружні компанії, які цінують правильну їжу і непорушність абсолютного задоволення. Виправдовуючи свій напрямок, ресторан Баклажан порадує кожного. Меню обширне і дуже м'ясне, є кальяни і жива музика, інтер'єр не відволікаючий і дуже детально продуманий, а колектив подбає про ваш настрій з перших хвилин перебування в ресторані.
Здається, що тут все створено індивідуально під ваш відпочинок. І запланований незабаром до відкриття літній майданчик - лише доповнює закоханість надійністю місця, в якому не тільки їжа на вищому щаблі вишуканостей.
Локація
Ресторан Баклажан знаходиться на території бізнес-центру одночасно на бульварі Шевченка, 35 і вулиці Саксаганського, 120. Завдяки наявності двох входів, в нього є можливість потрапити відразу з двох вулиць.
Розташування ресторану вельми вдале – зовсім поруч площа Перемоги, а недалеко - Ботанічний сад на Університеті. Також заклад знаходиться всього в 5 хвилинах їзди від багатьох центральних точок міста - Хрещатика, Театральної, Університету, Вокзальної та Золотих Воріт.
Інтер'єр
Головна фішка закладу - великий відкритий простір, умовно поділений на зони для комфорту відвідувачів та вибору улюбленого місця. Крім основного залу, також присутні 2 банкетних і дитяча кімната. Що примітно, в дитячій по вихідних працює няня і є велика кількість розважальних елементів для задоволення малюків.
Сам інтер'єр містить безліч цікавих деталей поряд з істинно європейським концептуальним дизайном. Це і локальні фіолетові крісла, що відтіняють назву ресторану Баклажан, і дерев'яні зони з автентичними продукціями, що повторюють меню закладу, і винний бар з безліччю алкоголю на будь-який смак. Багато затишних диванів, ще більше містких крісел, і широкі столи як для компаній, так і для компактних зустрічей. На стінах - авторські картини, посеред залу справжній камін, який працює вечорами, а трохи подалі від нього - дивовижної краси вінтажні сходи, що ведуть на дах. На останньому, до слова, закінчуються ремонтні роботи і незабаром буде відкритий літній майданчик з доступним оглядом навколишньої архітектури.
Також в ресторані є фортепіано і зона для виступів, де по вихідним є можливість насолодитися живою музикою. І портал RestOn, натхненний оглядом інтер'єру, радить вам вже зараз планувати вечори, ланчі та недільні обіди в цьому затишному ресторані.
Меню
Ще одна і, мабуть, головна причина візиту в ресторан – його велике і захоплююче дух меню. Чебуреки, кутаби, манти і хачапурі, асорті гарячих і холодних закусок, супи, салати і, звичайно ж, плов. Майже всі з м'ясом і ... м'ясом плюс трохи додаткових смачних добавок.
Наприклад, наші фаворити в області страв з тіста - манти з бараниною (94 грн) і кутаб з м'ясом (85 грн), а до них - рулетики з баклажанів з волоськими горіхами (115 грн) і салат "Бахор" із телятиною гриль, солодким перцем, огірками і домашнім соусом (138 грн). Немає слів, щоб описати всю гаму смакових відчуттів, крім одного: "Пробувати!".
Як каже сама команда, незважаючи на локальність назв, рецептура складових продуктів і секретних інгредієнтів – їх власна розробка, яка враховує багаторічний досвід команди шеф-кухаря. Адже кожна господиня готує плов по-своєму, а команда ресторану Баклажан – ще й за власним індивідуальним рецептом.
Ну і, само собою, куди ж без напоїв. Тут є куди розгулятися широкій душі. Починаючи від авторських чайних коктейлів і закінчуючи фірмовою чачою, тут є вибір на будь-який смак. Рекомендуємо спробувати ожиновий чай з тархуном (65 грн), пару келихів дивного букету грузинського вина Кіндзмараулі (122 грн за 150 мл) і доповнити це все класичною чачею Бадагоні (65 грн за 100 мл). Спробувати, і безсумнівно замовити ще, адже під лінійку екзотичних кальянів обов'язково потрібен аперитив.
З останніх редакція RestOn радить вдихнути аромати кальяну Імператор (630 грн) - східний класичний кальян з чашею із соковитої дині, зі смаком подвійного яблука і динного аромату або класичний кальян на кактусі з лаймом і м'ятою (900 грн).
Більшість продуктів для страв – локальні українські, а необхідні "заморські" привозять з-за кордону, з огляду на важливість найвищої якості страв і смаку відвідувачів-гедоністів. З огляду на однойменну назву, звичайно ж, багато страв з баклажанами. Так що там страв, навіть настоянки є. А з бонусів – сезонний специалитет, пісне меню і меню для діток.
Must try:
Тар-тар з яловичини в печеному перці – 168 грн
Лагман у вершковому соусі з лососем – 186 грн
Суп Угра-ош з домашньою локшиною – 86 грн
Салат по-кавказьки з бастурмою, огірками, селерою, томатами черрі і волоським горіхом – 116 грн
Запечений апельсин з сухофруктами – 86 грн
Висновок:
Якщо стоїть вибір між смачним меню, розслабляючою атмосферою і прийнятним місцем для зустрічі - радимо не вибирати, а прямо направлятися в ресторан Баклажан. Заклад, що враховує смаки від малого до великого, допоможе зробити цей чудовий день душевним, а бенкет - досконалим з максимальним задоволенням. І привітати знову, коли захочеться повернуться за смаком, доступним тільки найтоншому закладу Сходу.
Адреса: вул. Саксаганського, 120
Час роботи: з 12 до 24
Автор: Альона Гусева
Фото: власність закладу