Чим зайняти себе в холодний майже зимовий вечір? Ідеальний варіант - провести його в затишному стильному місці в компанії чогось солодкого та смачного. Ми, редакція RestOn, буквально недавно відкрили для себе одне з таких місць - кондитерську Bassano. Чим цікавим тут пригощають гостей та що пропонують столичним гурманам - читайте в новому огляді!
Локація
Bassano - затишна локація в центрі Києва з італійським акцентом, де до приготування солодощів використовують майже науковий підхід. Знаходиться заклад за адресою Велика Васильківська, 100.
Концепція
Історія ресторану-кондитерської Bassano бере свій початок ще в 2001 році. Тоді в Донецьку відкрилася перша однойменна піцерія, яка з часом переросла в один із перших італійських ресторанів в Україні.
Ідея відкриття італійського ресторану відвідала власників Bassano під час візиту в місто Бассано-дель-Граппа. Це одна з кулінарних столиць Італії, звідки беруть своє коріння міцний алкоголь граппа і біла спаржа.
Після того, як ресторан придбав приголомшливу популярність в Донецьку, його власники вирішили відкрити також кондитерську під брендом Bassano. І тільки в 2015 році було прийнято рішення відкрити заклад у Києві. Це місце стало результатом гармонійного поєднання ресторанного формату й кондитерської.
Інтер'єр
Головне завдання інтер'єру ресторану-кондитерської Bassano - це створити гостю настрій і подарувати йому відчуття вечері десь в Італії. З цією метою в дизайні закладу тонкою ниткою проходить італійська ненав'язливість і елегантні мотиви, створюючи гастрономічну історію, яка нікого не може залишити байдужим.
Ресторан-кондитерська Bassano працює в європейському форматі. Гості мають можливість замовити всі солодощі, які їм сподобалися, і оплатити їх прямо біля вітрини, а потім сісти за вподобаний столик і очікувати, коли їх замовлення принесе фіціант закладу.
Важливим елементом перебування гостя в Bassano є його повне занурення в історію і концепцію закладу. З цією метою на вході в ресторан гостей чекає напис, який свідчить про те, що це не просто кондитерська, а справжня бібліотека солодощів.
Ще одна особливість інтер'єру й заодно концептуальний елемент - це таблиця солодощів. Вона оформлена за принципом таблиці Менделєєва, де замість хімічних елементів - широкий асортимент смакоти, які представлені в меню закладу.
Кухня
Коли потрапляєш в Bassano, складається відчуття, що ти потрапляєш в рай для ласунів. Тут настільки широкий асортимент всілякої смакоти, що просто очі розбігаються в спробі зупинитися на чомусь одному. Тому у кожної з позицій, представлених в меню, є своя шкала легкості і рівня солодості, що допомагає зробити вибір на користь однієї або кількох із них.
Рекомендуємо звернути увагу на круасан з марципаном за 45 грн. Для того щоб страва вийшла м'якою, свіжою і ніжно-вершковою, тісто для нього роблять щодня, додаючи натуральне масло. Ще один добре знайомий всім десерт, який тут має воістину чудовим смаком, це «Наполеон» (50 грн/шматок). Ніжний заварний крем Патіс'єр і легкий вершковий крем Меренге просочують тонкі й хрусткі коржі листкового тіста. Вирішальною стає фундучна крихта зверху, яка абсолютно точно нікого не залишить байдужим!
З менш солодких страв, які безсумнівно варті вашої уваги, можемо виділити салат з тунцем за 115 грн і панін із хумусом і овочами гриль за 85 грн.
Спеціальні пропозиції:
- У ресторані-кондитерській Bassano діє меню сніданків. Почати свій день смачно і ситно тут можна від 50 грн (цільнозернова вівсянка з сухофруктами) до 120 грн (яйця «Бенедикт» із лососем).
- Щодня з 18:00 в Bassano діють дегустаційні сети - 6 позицій всього за 299 грн.
Must try:
- Салат із копченою скумбрією за 95 грн;
- Гарбузовий штрудель за 300 грн/кг;
- Шоколадно-малиновий десерт за 50 грн;
- Кантучіні з мигдалем за 85 грн;
- Макаруни за 25 грн/шт.
Адреса: вул. Велика Васильківська, 100.
Час роботи: з 09:00 до 23:00.