Сезон осінніх гастрономічних відкриттів дійшов кінця, але приводів засмучуватися немає, адже зима нас порадує не менше - впевнені!
А поки - читайте добірку RestOn про нові ресторани та кафе, які з'явилися в Києві в листопаді.
Dejavu
Деякі з роками стають лише кращими, як от легендарний музичний ресторан "Dejavu", що до власного 20-річчя змінив місце прописки, оновив меню й взагалі...
Смачна їжа, коктейль-бар, жива музика (щодня з 20:00 до 00:00), рок-н-рольний інтер'єр.
В меню — мікс європейської, азіатської та української кухонь: фірмові чебуреки з індичкою (165 грн), салат з тунцем (220 грн), біф-бургер (235 грн), спрінг-роли з качкою (195 грн).
Коли: пн-нд з 12:00 до 02:00
Де: вул. Верхній Вал, 66А
Тайский привет
Нове творіння від творців Китайського і В'єтнамського Привітів, абсолютно автентичне: рецепти, кухарі та декор (навіть випадково знайдені у закутках Тая раритети).
У меню: сніданки (95-280 грн), том ями й том кха (від 245 грн), каррі (від 165 грн), десяток страв вок (локшина, рис, овочі - 95-720 грн), м'ясо, риба й морепродукти на грилі (120-395 грн).
Додатковий бонус — можливість зазирнути на сеанс тайського масажу.
Коли: пн-нд з 12:00 до 23:00
Де: Чеховський провулок, 2/48
Практика
Практика — це не лише смачно їсти й пити, але й вміння ловити відчуття, проживати їх. Практика цьому вчить — на chef`s table, лекціях-дегустаціях, майстер-класах.
Важливість подібної церемоніальності стає зрозумілою, коли відкриваєш меню, де в якості закуски тобі пропонують тар-тар з яловичини з устрицею і чіпсами з тапіоки (247 грн), яловичі щічки з крекером з сиру Гоюс під вершково-цибулевою пінкою (217 грн) або качину грудку з соусом на основі білого шоколаду та місо пасти (225 грн).
Коли: пн, ср-пт, нд з 11:00 до 23:00; вт, сб з 09:00 до 23:00
Де: вул. Бульварно-Кудрявська, 3
Rumors
Новий проект Наталії Келембет — luxury ресторан Rumors на Печерську. З чуток — місце атмосферне, з фактів — рецепти з минулого в авторській інтерпретації бренд-шефа Андрія Ростова, який працював в Novikov Group: салат Олів'є, чебурек з телятиною, крабом, бараниною, борщ з качкою, вафельний торт з фісташкою та старі добрі горішки зі згущеним молоком.
Коли: нд-чт з 12:00 до 00:00, пт-сб з 12:00 до 05:00
Де: вул. Різницька, 2
Vano Ivano
Новачок від мережі традиційної грузинської кухні Vano Ivano — однойменний танцювальний ресторан на Золотих Воротах. Якщо з їжею все зрозуміло, — хінкалі (від 16 грн/1 шт), хачапурі (99-149 грн), люля-кебаб (109-159 грн) та інше, — то про "танцювальну" сторону варто розповісти докладніше.
Тут нас вас чекають шість банкетних залів (на 12, 20, 30, 30, 35, 45 чоловік), лаунж бар з кальянами, запальні дискотеки й концерти з живою музикою.
Коли: пн-пт з 11:00 до 23:00, сб-нд з 11:00 до 02:00
Де: вул. Богдана Хмельницького, 32
Forever Young
Бістро Forever Young від творців Mimosa Brooklyn Pizza та Fish & Pussycat — це меню сніданків й обідів, коктейлі з низьким вмістом алкоголю (180-250 грн) і натуральні & біодинамічні вина.
Безумовно, місце для починаючих та діючих гурманів: великий сирник з рікоти з соусом манго-маракуйя (237 грн), різотто з запеченим баклажаном, артишоками і пармезаном (245 грн), голубці з крабом у вершковому соусі (450 грн) — збуджує!
Коли: пн-нд з 09:00 до 23:00
Де: вул. Басейна, 5Б
La Calaca
Ресторан мексиканської кухні La Calaca на Русанівській набережній пропонує своїм гостям буріто, тако та кесадилью в асортименті (з яловичиною, свининою, фермерською куркою, тигровими креветками, мідіями й чорізо, веганські — 120-190 грн), запечені під сиром начос (125-165 грн), а також боули (115-175 грн) і сніданки (75-125 грн).
Коли: пн-нд з 09:00 до 23:00
Де: вул. Русанівська набережна, 12
Хачапурі та Вино
13-й ресторан грузинської кухні "Хачапурі та Вино" в Києві, до того ж на унікальній локації – в колишній будівлі заводу "Арсенал".
В меню, як і раніше, хачапурі (109-156 грн), хінкалі (19-24 грн/1 шт.), закуски та салати (99-199 грн), курча тапака (287 грн) й інші шедеври грузинської кухні.
Коли: пн-нд з 10:00 до 23:00
Де: вул. Московська, 8
Adriatic
Ресторан балканської та середземноморської кухонь Adriatic — для тих, хто надає перевагу рибі та морепродуктам. Мабуть лише й в десертах їх нема, бо інше — усілякі сєвіче-тар-тари-карпачо (198-329 грн), вустриці (42-87 грн), різотто з кальмаром (298 грн), камбала по-домашньому (308 грн), рибний гуляш (128 грн) та ще багато риби.
Також Adriatic пригощає чорногорським вином та сербською ракією.
Коли: пн-нд з 11:00 до 23:00
Де: вул. Інститутська, 19
Eski Qırım
Eski Qırım знайомить киян з автентичною кримськотатарською кухнею, побутом, звичаями та культурою кримських татар.
Лагман (85 грн), шурпа (90 грн) і плов (95 грн) на дровах, чебуреки та янтики (35-45 грн/1 шт.), кьофти (190 грн) та страви на мангалі — дуже смачно!
До того ж, в Eski Qırım можна відпочити душею: на території кафе знаходиться власне озеро, а в літній час будуть функціонувати альтанки.
Коли: пн-нд з 10:00 до 22:00
Де: вул. Пушкіна, 1Б (Софіївська Борщагівка)
Don Mare
Був, є та буде: після реконструкції на Оболоні відкрився супермаркет & ресторан риби й морепродуктів Don Mare.
Все, що на вітрині, може бути приготовано у вашій присутності — в духовці, на грилі чи сковороді, на пару.
Фішкою закладу можна вважати суші-карусель — безперервний конвеєр з суші, вартість яких визначається за кольором тарілки (30/60/90 грн).
Коли: пн-нд з 10:00 до 22:00
Де: вул. Героїв Сталінграда, 16Б