Хліб і щось смачне зверху або всередині — ось вона, формула успіху! Сендвічі, сморреброди, брускетти, тартіни — редакція RestOn з'ясувала, де і що потрібно куштувати, якщо ваша любов до бутербродів і їх побратимів остаточна і незворотна.
Амстер Дамстер
В меню Амстер Дамстера є вельми привабливий розділ — сморреброди і гаазькі вафлі. І там є де розгулятися: від звичного нам сендвіча (але з незвичайними для нього оселедцем і огірками) до сморребродів з тюлькою, зі смаженими грибами шиітаке, і вафлі-вафлі-вафлі! До останніх вдало підходить слабосолений лосось або курка з соусом Sweet Chile. Ми знаємо, де ви проведете цей вечір!
Must try: голландський сендвіч з оселедцем, солоними огірками та цибулею в білій булці з соусом тартар — 220 г/78 грн
Адреса: вул. Велика Васильківська, 111/113
Tartine
Тартіні — ще один вид великого гарячого бутерброда. Готують тут його на свіжоспеченому ароматному хлібі, ідеально дотримуючись балансу солодкого, гострого та кислого смаків. І навіть назви викликають нестримне бажання: тартін з хумусом, брокколі і херсонськими помідорами, з запеченим курячим філе, соусом Цезар і сиром Грана Падано, з лососем Гравлакс, соусом Філа-Песто і листям салату, з ростбіфом, цукіні-гриль і соусом Айолі... А на смак ще краще!
Must try: тартін з ростбіфом, цукіні-гриль, помідором, листям салату, сиром Чеддер, мікрогріном і соусом Айолі — 200 г/98 грн
Адреса: вул. Ярославів Вал, 30/18
Capo di Monte
Вечірня прохолода, гарне вино, розмова по душам і брускетти під настрій! Хрусткі скибочки хліба з моцарелою і томатами — безпрограшний варіант. Сардини, тонкі слайси солоноватой сьомги, вітелло тоннато — ось вам рецепт ідеального побачення в стилі італійської dolce vita.
Must try: брускетта з моцарелою Буффало — 215 г/175 грн
Адреса: вул. Саксаганського, 35
Fabius
За містом і дихається легше, і їжа смачніша. Тому брускетти в Fabius зайдуть на ура! Італійський шеф подбав про лаконічність цих закусок і додав авторські нотки в традиційні поєднання. Кролик і в'ялені томати, лосось і рікотта — тільки келиха білого сухого бракує. А для вегетаріанців є брускетти з томатами і страчателлою і з запеченим буряком і козячим сиром.
Must try: брускетта з кроликом і в'яленими томатами — 140 г/135 грн
Адреса: Столичне шосе, 70
Samogon Fish Bar
Гей, шанувальники простої і зрозумілої їжі, вам сюди! Хочеться покласти чогось "на зубок" або смачно заїсти домашню настоянку? Тоді потрібно замовляти брутальні одеські бутерброди! З язиком і хріном, із запеченою паприкою і бринзою — так, це для тих, хто strong enough. Ну а романтично налаштовані гості завжди можуть замовити брускетту з маринованою одеською кілечкою, наприклад.
Must try: одеські бутерброди (з язиком і хріном, з печеною паприкою і бринзою) — 150 г/89 грн
Адреса: вул. Набережно-Хрещатицька, 25
Tarantino Italian&Grill
"Гарний початок!" — подумаєте ви після вивчення розділу брускетту в меню Tarantino Italian&Grill. Поряд з класичними поєднаннями (лосось і сир Філадельфія) вам запропонують, наприклад, брускетту з ростбіфом і трюфельним сиром. Наш лідер — поєднання креветок і ніжного крему зі стиглого авокадо. І ви ж знаєте правило? Коли пробуємо нове — загадуємо бажання. Збувається обов'язково.
Must try: брускетта з креветками і кремом з авокадо — 142 грн
Адреса: Русанівська набережна, 10
Риба-Пила
Риба пила і смачно їла! У новий фішбар на Великій Васильківській сам Посейдон велів забігти на перекус. Хіти домашньої одеської кухні точно припадуть вам до смаку. Гурмани можуть спробувати печінку тріски з оладками (якраз ідеально на один укус), а всіх інших просимо-таки любити і жалувати бутерброди зі скумбрією власного засолу, з тюлькою і зі шпротами. Ті самі, як вдома. Без зайвих слів.
Must try: Печінка тріски з оладками — 170 г/180 грн
Адреса: вул. Велика Васильківська, 112
Smørrebrød.Kiev
Саме ці хлопці зробили сморреброди невід'ємною частиною київської гастрокультури. У норвежців губа не дурна: ці маленькі штучки з найрізноманітнішими начинками і легкі, і ситні, і фотогенічні. По праву батьків-засновників сморребродного руху тут пропонують самі автентичні бутерброди в Києві. Є сети і для тих, хто правильно харчується, і для тих, хто по солоненькому, і для любителів м'яса, і для тих, хто його не їсть. І коктейлі в баночках подають.
Must try: м'ясний сет — сморреброди з салатом з копченої курки і мусом з буряка (145г), з тартаром з телятини, щучої ікрою і естрагоном (170г), з ростбіф, маринованим болгарським перцем, песто і зернами гірчиці (150г) — 395 грн
Адреса: вул. Городецького, 4
Канапка-бар
Як багато всього приховано в слові "канапки"! Це щось компактне, цікаве і обов'язкове до споживання. В Канапка-барі вам запропонують різні варіації "хлібно-начинених" страв. Ситний бургер з подвійною котлетою з мармурової яловичини, пастрамі-сендвіч, пінца з чотирма видами сиру, піта з фалафель і хумусом — так, очі розбігаються, але можна ж спробувати все і одразу!
Must try: пінца з чотирма сирами (горгонзола, моцарелла, камамбер, пармезан) — 69 грн
Адреса: Андріївський узвіз, 30А
Паштет
Ресторан створений для ситних і дуже інстаграмних сніданків. Тільки уявіть, як вдало впишуться в вашу стрічку апетитні круасани з сьомгою і крем-сиром, хрустка чіабатта з ростбіфом і овочами, ролл з куркою або брускетта з паштетом (фішкою закладу) і кислуватим ягідним соусом. І підписники задоволені, і ви ситі та щасливі.
Must try: чіабатта з ростбіфом і овочами — 220 г/78 грн
Адреса: Проспект Перемоги, 18; вул. Костянтинівська, 1/2