Серпень — це про смуток, адже настав останній місяць літа. Ще він про вдосталь накупатися, позасмагати і відправитися в подорож. А в гастрономічному плані серпень — сезон кавунів! Суп, салат, морозиво, коктейль і кальян — і все це з кавуна. Розповідаємо про найбільш незвичайні способи його вживання.
Вприкуску з батоном
Класика. Здається, що всі мами і бабусі говорили дітям: "Їж з батоном, щоб він ввібрав зайвий сік!". Ми не знаємо, чи працює метод, але це смачно і ностальгічно. У правій руці скибки кавуна, в лівій — шматок м'якого батона. Здається, для щастя більше нічого не потрібно.
Ложкою!
Розрізати кавун навпіл і з'їсти половину великою ложкою так, щоб потім вийшла тарілка. А скільки радості такий спосіб поїдання доставляє дітям. Але обережно, після такої величезної порції самі знаєте поруч з яким місце краще триматися.
Кавуновий гаспачо
Після 10-го з'їденого кавуна приходить насичення і починаються кулінарні експерименти. Спробуйте зробити з ягоди прості страви. Наприклад, гаспачо. Замінюєте в класичному рецепті помідори на кавун, перебиває його в блендері разом з болгарським перцем і спеціями за смаком — і вуаля.
Кавунова сушка
Наші бабусі сушать на зиму яблука, груші та абрикоси. Але ось кавуни ... А так можна? Звісно так. Технологія проста: нарізати кавун на однакові скибки, відрізаты м'якоть, викласти на деку і сушити в духовці при температурі не більше 50 С °. Сушиться кавун 10-12 годин.
Кавун на грилі
Звучить дивно, але завдяки карамелізації цукру в кавуні виходить смачно. Готувати легко: обсмажувати кожну скибку на грилі 2-4 хвилини з обох сторін. Їсти можна як самостійний десерт, так і в комбінації зі спеціями, горіхами і навіть сирами.
Кавуновий смузі
Куди ж без нього? Основним інгредієнтом буде кавун, для густоти обов'язково беріть банан. А далі все, що фантазія забажає. Листя м'яти, шпинату або базиліка? Відмінно! Хорошу смакову пару з кавуном створює груша.
Однією скибки кавуна вистачить на кілька порцій смузі, а цілого кавуна — на дуже багато експериментів.
Кавунове морозиво
Робити домашнє морозиво — одна з найулюбленіших кулінарних ігор дітей. За рецептом все просто: 500 грам м'якоті кавуна подрібнити в блендері, додати сік 1 лайма і листя м'яти. Розкладіть отримане пюре в герметичні формочки і заморожуйте 8-10 годин.
Салат з креветками, кавуном і фетою
Візьміть 10-12 креветок, обсмажте їх на вершковому маслі. Додайте скибки кавуна, листя шпинату або зелень за смаком, фету. Заправте все оливковою олією. Можна скропити соком лимона, щоб додати кислинки. Але обережно, цей літній салат викликає ностальгію за морем!
Салат з кавуном і рікоттою
Сири, особливо в'яжучі на смак, відмінно грають на контрасті з солодким кавуном. Тому спробуйте на вечерю приготувати салат зі шматочків кавуна, оливок, червоної цибулі та сиру рікотта. Для декору додайте листочки руколи. Вийде несподіване для смакових рецепторів поєднання.
Кавунова маргарита
Як щодо кавунової Маргарити? М'якоть від скибки кавуна перетріть через сито і викладіть на дно келиха. Залийте горілкою, розмішайте. Прикрасьте листочками м'яти. Щоб охолодити напій, додайте льоду.
Кавуновий коктейль з ромом
На дві порції знадобиться м'якоть двох скибок кавуна, по 60 мл білого рому, гілочки м'яти для аромату і декору, по половинці лайма, цукор і лід. На дні келиху розімніть м'яту з половинкою лайма і цукром, щоб вони пустили сік. Перетріть м'якоть кавуна через сито, викладіть в келих. Залийте все ромом і розмішайте. Додайте лід. Вуаля — готово.
Кавунова чаша для кальяну
Так-так, і так можна робити! Виберіть кавун побільше, зріжте з нього капелюшок за розміром шахти. Очистіть кавун від м'якоті, перебийте її в блендері і залийте назад. Вставте трубку. Забийте кальян тютюном зі смаком кавуна, м'яти або зробіть мікс. Свіжість і нові смакові відчуття забезпечені.