У Києві ресторанам, кафе та іншим закладам громадського харчування дозволили приймати гостей в залах приміщень. Про це йдеться в розпорядженні КМДА від 22 червня 2020 року.
Закладам поки заборонено відкривати дитячі кімнати, проводити банкети (максимум 10 осіб), готувати їжу на відкритих кухнях та відкривати буфети самообслуговування.
Відвідувачі можуть увійти до закладу тільки в супроводі персоналу. Гостей із підвищеною температурою або ознаками ГРВІ - в заклад не пускатимуть. Також кафе й ресторани мають дбати про наявність антисептиків, рідкого мила й паперових рушників. Заклади повинні проводити вологе прибирання у всіх приміщеннях. Використані маски й рукавички потрібно збирати окремо.
Співробітники зобов'язані обслуговувати гостей в масках і рукавичках. Гості повинні при заході в заклад та пересуванні по ньому бути в масці.