2 грудня 2016 року в Києві, в КВЦ «Парковий» відбудеться гастрономічне подія для шеф-кухарів і рестораторів - Creative Chefs Summit.
Creative Chefs Summit - це унікальна подія, що об'єднує світових фахівців, шеф-кухарів і провідних рестораторів. Захід дасть можливість українським шеф-кухарям отримати нові знання в області гастрономії, поділитися досвідом, оцінити рівень своєї майстерності і освоїти техніки в приготуванні і подачі страв. Головна ідея заходу - посилити позиції української кухні на гастрономічній карті світу. Вперше зіркові шефи готуватимуть на одній сцені з українськими гастро-експертами, з огляду на національні традиції і включать в свої страви місцеві продукти.
Один день, 5 майстер-класів, 3 індивідуальні доповіді, 13 шефів: Італія, Франція, Великобританія, Росія, Україна.
Росія
- Антоніо Фреза, бренд-шеф ресторанів «Пробка» Арама Мнацаканова, учасник регіонального фіналу конкурсу S.Pellegrino Young Chef.
- Арам Мнацаканов, співвласник ресторанної групи «Пробка», ведучий шоу «Пекельна кухня» і реаліті-шоу «На ножах».
Великобританія
- Михайло Зельман, один з провідних рестораторів Великобританії, засновник Global Craftsmen Group (Лондон), автор моно-продуктового маніфесту.
Франція
- Марк де Пассоріо, шеф-кухар, член гільдії 17 Gault Millau і асоціації французької гастрономії Тoque Blanche, а також володар зірки Michеlin.
- Жером Ріго, випускник відомого французького ліцею Франсуа Арго, володар численних кулінарних нагород, шеф-кухар готелю Maradiva Villas Resort and Spa, особистий шеф-кухарів перших осіб держав.
- Сесіль Фаркас, шеф-кухар і майстер кондитерського мистецтва. Переможниця і фіналістка конкурсів La cerise sur le gâteau від організаторів першості MOF (Кращий кондитер Франції) і Championnat de France du dessert (професійного Чемпіонату Франції з десертів).
Італія
- Нікола Батаві, офіційний шеф-кухар Олімпійських Ігор в Турині, Пекіні та Лондоні. Власник декількох ресторанів в Італії і Лондоні - Il Birichin, Casa Batavia, The Egg. Відмовився від зірки Мішлен з ідейних міркувань.
Україна
- Савелій Лібкін, ресторатор, колумніст, адепт одеської культури. Автор книг «Моя одеська кухня» і «Одеське застілля від Привозу до Дерибасівської». Власник ресторанної корпорації «Реста». Під керівництвом Савелія були придумані і втілені концепції знакових ресторанів «Стейкхаус. М'ясо та вино»,«Грінвіч»,«Пан-Піца»,«Дача»,«Компот»,«Тавернетта»,«Риба в огні».
- Юрій Ковриженко, шеф-кухар ресторану Vintage Nouveau, головний фахівець з української fleur cuisine.
- Сергій Калінін, бренд-шеф торгової марки Kalinin Gastronomy, кулінарний експерт телеканалу СТБ, суддя проекту «МастерШеф» і бренд-амбасадор компанії Polar Seafood Ukraine.
- Заза Кассашвілі, ідеолог і співзасновник DGF International Сulinary Concept, східноєвропейського представництва французької компанії DGF, а також першої французької кулінарної школи в Україні.
- Володимир Ярославський, бренд-шеф магазину Goodwine в Києві, а також шеф-кухар і керуючий в Lucky Restaurant Vinoteque.
- Дмитрий Руденко, шеф-повар ресторана «Пастернак».
Протягом усього дня Creative Chefs Summit будуть проведені інтерактивні майстер-класи від кращих світових шефів, представлені нові ідеї та смаки, технології і знання. «Зоряні кухарі» розкажуть свої історії успіху і познайомлять з трендами світової гастрономії. Також в рамках заходу буде представлена трейд-виставка постачальників і виробників продуктів, посуду і професійного устаткування.
Creative Chefs Summit - новий формат і платформа професійної комунікації для шефів, де кращі майстри продемонструють свої кулінарні шедеври і допоможуть молодим фахівцям досягти вершин в гастрономічною сфері.
Організатор - Клуб готельєрів та рестораторів Hoteliero, засновник Національної ресторанної премії СІЛЬ і міжнародного барного фестивалю BAROMETER.