Міністерство охорони здоров'я опублікувало список правил, які будуть діяти в Україні після ослаблення карантину. Зокрема, ресторани й кафе працюватимуть тільки на виніс за попереднім замовленням або на літньому майданчику під відкритим небом.
Для закладів будуть діяти такі умови й правила:
- всі заклади повинні вимірювати температуру співробітників перед початком робочого дня;
- на вході в заклад мають бути обладнані місця для обробки рук антисептиками;
- в приміщенні повинна проводитися регулярна дезінфекція;
- між столиками має дотримуватися дистанція в 1,5 м, а за кожним з них можуть сидіти не більше 2-х осіб;
- замовлення повинні видавати тільки в одноразовому посуді й закритій тарі;
- меню розташовується поруч із місцем видачі замовлень, давати меню гостям не можна (можливий варіант одноразового меню);
- місце розрахунку має бути обладнано пристроями для безконтактної оплати, поличкою для передачі замовлення без контакту з гостем;
- видача замовлення і оплата здійснюються через спеціальне віконце або вхідні двері закладу.
Карантин в Україні продовжили до 22 травня.