26 квітня в новому еногастрономічному ресторані "Веранда на Дніпрі" відбулася звана вечеря з італійським маестро. Головним гостем спеціального заходу став відомий кухар з Сардинії - Giorgio Diana. Саме йому судилося представити мистецтво кулінарії крізь грань середземноморської кухні.
«Багатий досвід допоміг мені створити свій авторський стиль приготування їжі. За основу я взяв французьку і середземноморську кухню. Трохи азіатського дотику. Тонке звучання страв додають елементи молекулярної кухні. Так виглядає моя кухня - мій шлях», - розповідає Giorgio Diana.
Творчий шлях майстра почався з 17 років, коли ще молодим хлопцем, він виявився в Мюнхені. Там він познайомився з шеф-кухарем John Marchesani. Тоді і зародився непідробний інтерес до кулінарії. Уже пізніше, ставши шеф-кухарем, італієць співпрацював з ресторанами, зазначеними зірками Мішлен - найвищою і почесною нагородою. Роль шеф-кухаря Giorgio Diana виконав в таких знаменитих світу закладах, як Sofitel Hotel, Vinaiolo (зірка Мішлен), Königshof, Ca Brunello, Acetaia (зірка Мішлен), Alta Marea, Cameleon, Shane's, Les Cuisiniers. Нині він шеф-кухар Rixos Premium Hotels (зірка Мішлен).
«Бути кухарем - значить врівноважити свої власні емоції і пристрасті, думаючи про рецепт страви, його подачі і естетиці як такої. Потрібно свої почуття вкласти в створення і передати їх тим, хто спробує шедевр. Я поєдную професіоналізм з любов'ю», - зізнався маестро.
Таким чином, робота відчинила для нього двері багатьох країн. Giorgio Diana вніс свою лепту у становлення ресторанної культури як рідній Італії, так і Німеччини, Франції, США, Китаю, Чехії, Туреччини, Єгипту.
«Я віддаю 200% своїх сил всьому, що я роблю. Коли я досягаю мети, кожна наступна мета ще вище. Хочу постійно більшого. Міжнародний досвід роботи дозволив мені знати і цінувати різні культури, нації і як наслідок - їх рецепти», - міркує кулінар.
26 квітня свою майстерність в тандемі з шеф-кухарем Сергієм Башинський Giorgio Diana презентував на званій вечері в ресторані "Веранда на Дніпрі".
Варто відзначити, що всі квитки були придбані гурманами заздалегідь. Це визначає перехід української гастрокультури на більш високий рівень, коли гості ресторану стають справжніми свідками унікального видовища. Цінителями авторських шедеврів через знайомство з авторським стилем, його подачею.