9 червня 2018 року в Ресторані Food Простір Клуб готельєрів та рестораторів Hoteliero проведе другий майстер-клас для шеф-кухарів і рестораторів - Chef-Chef "Local + Азія". Майстер-клас буде присвячений кухні Південно-східної Азії, а також співвідношенню локальних і азіатських продуктів в ресторанах України.
Заклади з азіатською кухнею за останній рік стали досить популярні й улюблені українцями. Але чи може кухня в українських ресторанах називатися азіатською на 100% і що потрібно знати, працюючи в такому ресторані, щоб відповідати очікуванням гостей і оригінальним смакам?
Шеф-кухарі кращих азіатських ресторанів України дадуть відповідь на ці питання 9 червня. Під час заходу учасники дізнаються основні смаки, на яких тримається кухня Азії, поговорять про те, як змінюється смак страв в різних регіонах Азії, а також дізнаються, як привнести локальний продукт в Азіатську кухню і змінити співвідношення, наблизивши його до 50% на 50% , замість існуючого сьогодні 70% на 30%.
Захід пройде у форматі лекцій шеф-кухарів і двох доповідей по концепціям успішних ресторанів формату casual dining на прикладі Tin Tin, спікер Влад Максимов і fast casual на прикладі лапшичної Slurp, спікер Євген Мензелевскій. Під час майстер-класу шеф-кухаря поділяться з гостями рецептурою страв і практичними порадами по відтворенню смаків шляхом ферментації. Учасники заходу, в свою чергу, зможуть не тільки подивитися, як створюються шедеври азіатської кухні, а й продегустувати їх!
В рамках Chef-Chef "Local + Азія (м'ясо і овочі, соуси і смаки)" пройде 4 майстер-класу таких шеф-кухарів:
- Ілля Сьомін, шеф-кухар ресторану TinTin - розповість про Ферментації і про все, що з нею пов'язано.
- Богдан Артеменко, Executive Chef в Crave Culture Cafe & Resturant, розповість про тайську кухню з китайським акцентом.
- Валерій Шаров, шеф-кухар багатьох успішних проектів, поділиться своїми навичками «побудови» соусів, розповість про умови зберігання, а також застосуванні соусів в азіатській кулінарії.
- Віктор Титов, бренд-шеф мережі ресторанів G-group. Засновник Ukrainian South Chef Association і Кубка України з Кулінарії, розповість про оригінальну азіатську кухню на прикладі двох страв всесвітньо відомого шефа і телезірки Dharshan Munidasa: Sashimi, «Ministry of crab» і Татакі, ресторан «Nihonbashi». Потрібно відзначити, що в списку Asia's 50 Best Restaurants - ці два ресторани є єдиними представниками регіону Шрі-Ланка.
Також гості зможуть дізнатися про різні концепції ресторанів з азіатською кухнею. Своїм досвідом з учасниками поділяться українські ресторатори Влад Максимов (ресторан TinTin) і Євген Мензелевский (моноресторан Slurp).