Тепло весняного сонечка не могло не вплинути на Kartata Potata й настрій її господині: на початку квітня Даша Малахова презентувала авторське меню - свіже, яскраве й трохи озорне, як сама весна (або Даша).
Команда RestOn вирушила на презентацію і зараз готова поділитися з вами своїми враженнями.
В меню представлено 16 позицій - холодні й гарячі закуски, ситні перші й основні страви, а також десерти, розроблені спільно з кондитером Олесею Соломіної.
Як і раніше, в стравах використовують продукти тільки вищої якості - бельгійську картоплю, фермерські яйця по 4 грн/шт, м'ясо з ферми під Вінницею, вороньківський сир і молочні продукти.
Найбыльше враження здйснив пиріг із домашнім сиром і садовою зеленню, биточки з вишиньками з карамелізованою морквиною й апельсиновим кольором, соус песто до індички з п'ятьма грибами, риба-пашот, тушкована квашена капуста з кмином, зеленою цибулею і свинячими ребрами (чоловіки були в захваті) і гоголь-моголь з крихтою з макаронів.
Тепер по порядку: пиріг з домашнім сиром і домашньої зеленню. Листкове і хрустке тісто з рум'яною скоринкою і добрий пучок петрушки, кропу й зеленої цибулі (при запікані зелень "розкривається" і віддає пирогу всі запахи й соки) - пиріг, як у бабусі в селі, тому ще смачніше. Ціна - 57 грн.
Биточки з вишиньками і карамелізованої морквини з апельсиновим кольором - тонке, навіть можна сказати граціозне, блюдо. Чесно, спочатку гливи шукали десь на тарілці, а потім зрозуміли, що вони вже на місці - в биточки під паніруванням з батона (вони ніжніше, ніж панірувальні сухарі) - а ми-то думали, що битки можуть бути тільки з м'яса! Морквина - окрема розмова: її запікають в хоспері, так що вона виходить дуже м'якою і зберігає всі корисні властивості, а зверху збризкують апельсиновим кольором, що до солодкого смаку додає такий же солодкий, але ненав'язливий, аромат. Ціна - 68 грн.
Індичка з п'ятьма грибами, кешью, песто в соєвому бульйоні. Блюдо вийшло східним: соєвий бульйон (нежирний), креветка, зелений чилі, гриби (шитаки, ерінгі, гливи, сморчки, печериці) й модифікований соус песто, в якому базилік дуже вдало замінили на кінзу. Ціна - 199 грн.
Дорадо, лосось, скумбрія-пашот з пюре-порей, зеленим горошком і білим соусом - варіація на тему English hospital food. Рибу проварюють в молоці на дуже повільному вогні, тому вона стає ніжною на смак. Молоко, в якому варилася риба, використовують для соусу Бешамель. Пюре трохи підсмажиують до легкої скоринки. Прикрашений цей картопляно-рибний монумент свіжим листом лаврового листя, він володіє більш вираженим ароматом, ніж сушений, і свого часу плавав в молоці, в якому варили рибу. Ціна - 324 грн.
Тушкована квашена капуста з кмином, зеленою цибулею і свинячими ребрами. Капусту в Kartata квасять самі, ребра готують теж самі: спочатку трохи відварюють, а потім запікають у хоспері; солодкий соус до них роблять із меду й трюфеля пасти. Ціна - 149 грн.
Гоголь-моголь із крошкою з макаронів. Ні, це не той гоголь-моголь в чашці, яким в дитинстві поїли від кашлю, це гарний гоголь-моголь - у винному келиху і з, не побоїмося цього слова, зухвалим декором з маленьких шматочків тістечок макаронів. З метою безпеки його проварюють на водяній бані, а потім піддають шокового заморожування, що на смак робить десерт більше схожим на морозиво "Гоголь-моголь". Попереджаємо відразу - солодко дуже. Ціна - 68 грн.
Загалом, це, звичайно, далеко не все з авторського меню Даші, але план візитів в Kartata Potata вже складено - на черзі український аналог fish & chips - смажені в паніровці гусячі пупочки з картоплею фрі і грецьким соусом цацики і торт Віскі-Кола.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нове місце (Київ): Kartata Potata - любов з першого погляду