Британці можуть позбутися екзотичних східних страв через імміграційну політику, яку проводить уряд Великобританії. Кількість кваліфікованих кухарів з Індії зменшилася, що, в свою чергу, негативно відбилося на ресторанах індійської кухні.
Керівник мережі ресторанів Tamarind collection Раджеш Сурі:
«Зараз можна знайти хороших кухарів, але все питання - в грошах, які їм потрібно платити. Уряд встановив мінімальну зарплату для кваліфікованих кухарів від 28 до 30 тисяч фунтів стерлінгів. У наших ресторанах не може працювати один або два кухарі, в середньому їх потрібно 12-14. У Лондоні є всього 40 відповідних людей, і всі вони працюють в наших трьох ресторанах. Для багатьох рестораторів містити 10 або 12 кухарів з такою зарплатою дуже не вигідно ».
У світлі того, що в Великобританії індійські ресторани переживають труднощі, керівники цих установ взяли справу в свої руки і самостійно почали навчати місцевих кухарів.
Кухар Флойд Прайс:
«Потрібно відзначити, що в процесі приготування смак кожної спеції розкривається по-різному. Наприклад, якщо Ви щось смажите, то у приправи буде один смак, а якщо варите - то інший. Тому потрібно знати, як правильно застосовувати різні спеції, з огляду на те, як змінюються їхні смакові якості під час готування ».
Щорічно індійські ресторани компанії Tamarind наймають на роботу тих, хто пройшов навчання в Великобританії. Керівник закладів мережі закликає інших рестораторів наслідувати його приклад.
Керівник мережі ресторанів Tamarind collection Раджеш Сурі:
«Те, що індійські страви повинні готувати виключно індуси, це просто міф».
Згідно зі статистикою, в Великобританії щотижня індійські ресторани відвідують близько 2,5 мільйонів чоловік. Всього в країні налічується близько 10 тисяч закладів традиційній індійській кухні.