Новий шорт-лист редакції RestOn присвячується всім сироманам, сирофанам та сиролюбам Києва, для яких Філадельфія, Моцарелла, Дорблю і Маскарпоне смачніше самого соковитого стейка, миліше будь-яких морепродуктів та краще навіть самої здорової їжі.
Ми зібрали ресторани Києва з власними сироварнями, де кожен гурман може вдосталь насолодитися оригінальними сортами завжди свіжого сиру виключно власного приготування і навіть взяти його з собою!
Spezzo
Концептуальний ресторан з італійською кухнею, інтер'єром та духом в стилі цієї сонячної країни. Тут завжди панують затишок, гармонія і пахне свіжою випічкою з власної пекарні.
На радість всім гурманам в ресторані представлений широкий асортимент сирів, які варяться в сироварні закладу. Примітно, що таємниць сироваріння кухарів Spezzo навчав всесвітньо відомий сировар-італієць Маріціо Россіні, так що смак моцарели, Качотта, Буратто, стратачеллі, рікотти і т.і. безсумнівно порадує вас своїм вишуканим смаком, текстурою і ароматом.
Що спробувати:
- Козячий сир із горіхами за 84 грн;
- Сирна закуска з абрикосовим джемом за 299 грн;
- Фокачо з пармезаном за 55 грн;
- Піца «4 сира» (моцарелла, пармезан, ементаль, горгонзолла) за 168 грн.
Де: Русанівська набережна, 8.
Коли: з 10:00 24:00.
Мацоні
Колоритний грузинський ресторан, де в повній мірі втілилися гарячий темперамент справжніх джигітів, їх любов до пишних застіль, смачної їжі і щедрого частування. Інтер'єр, меню, обслуговування гостей - як в темпераментній Грузії і навіть трішки краще, щоб кожен український гурман відчув себе бажаним гостем і повернувся за новою порцією грузинської привітності й не тільки.
Грузинська кухня немислима без справжніх сирів. Саме тому на території кафе Мацоні є власна сироварня, де з коров'ячого фермерського молока за стародавніми традиційними рецептами варять найпопулярніші грузинські сири - імертинський, сулугуні й надугі.
Що спробувати:
- Сирне асорті (сулугуні, сулугуні копчений, імеретинський, чечіль, козячий) за 174 грн;
- Салат із кальмарами й копченим сулугуні за 192 грн;
- Запечені печериці з сиром на кеці за 89 грн;
- Хачапурі «Кораблик» з курячим філе в горіховому соусі з сиром за 119 грн.
Де: Бульвар Ігоря Шамо (Давидова), 1/5.
Коли: з 12:00 до 23:00.
Fabius
Аристократичний ресторан з яскраво вираженим італійським акцентом, де кожен гість може відчути свою приналежність до королів і монархів. Місце для тих, хто цінує смачну їжу, гарний інтер'єр і відчуття прекрасного, яке витає навколо.
Ресторан Fabius - унікальне місце з власною еко-теплицею, де вирощуються пряні трави, салатні культури, їстівні квіти й овочі, пекарнею, де випікають свіжий хліб і здобу, а також сироварнею. До речі, сироварня (як і кухня ресторану в цілому) відкрита, так що кожен бажаючий може особисто спостерігати за тим, як варять молодий сир (10 видів) по секретним італійським технологіям.
Що спробувати:
- Гарбузовий крем-суп із сиром страчателла за 165 грн;
- Фокачо з дров'яної печі із запеченим сиром моцарелла за 105 грн;
- Піца «Пера Бьянка» (сир моцарелла, горгонзолла, груша, мед) за 195 грн;
- Домашнє морозиво з сиром пармезан за 45 грн.
Де: Столичне шосе, 70.
Коли: з 11:00 до 24:00.