Новий шорт-лист редакції RestOn присвячується тим, хто так і не дістався до української «перлині біля моря». І нехай літо пішло, махнувши на прощання «блакитною хусточкою» морського бризу і відблисками сонячних зайчиків, це не привід відмовляти собі в гастрономічній подорожі до берегів темпераментної Одеси!
Причал 47
"Приходь, годувати будемо" — девіз ресторану «Причал 47». Його власники — корінні одесити, які привезли до столиці автентичні рецепти своїх улюблених страв. А для того, щоб смак цих страв був таким же, як в Одесі, в ресторані "Причал 47" самостійно солять тюльку, коптять скумбрію і готують в вогі рибу і морепродукти, які сюди щодня привозять.
Must try:
- Фарширована рибка одеської господарки за 146 грн;
- Салат з язиком під соусом з тунця за 137 грн;
- Биточки зі ставриди з дзадзики і молодим шпинатом за 139 грн
Де: вулиця Софіївська, 14
Коли: з 09:00 до 23:00
Samogon Fish Bar
Один з найбільш хмільних, атмосферних і смачних ресторанів Києва, які пропагують національну культуру і колорит. Тут завжди можна розраховувати на свіжий чорноморський улов. Тюлька, ставрида, скат, калкан, барабулька, рапани, мідії... А для того, щоб чорноморські морепродукти «заходили» точно так само весело, як в дворах Одеси, доповніть їх смак натуральним самогоном або фірмовими наливками від ресторану.
Must try:
- Класичний форшмак по-одеськи за 99 грн;
- Биточки з тюльки по-одеськи за 99 грн;
- Олів'є-рол з сіфудом за 259 грн
Де: вулиця Набережно-Хрещатицька, 25
Коли: з 12:00 до 24:00
Чорноморка
Мережа ресторанів, де можна особисто переконатися в щедрості тих дарів, якими радує нас Чорне море. Мідії і рапани — скільки хочеш, устричні басейни наповнені по вінця, а за креветками в "Чорноморці" регулярно вишиковуються цілі черги! В меню — улюблені одеситами морські делікатеси, а також фірмові страви, які припадуть до смаку абсолютно всім гурманам.
Must try:
- Шпроти власного приготування з грінками за 89 грн;
- Окрошка з копченою акулою за 76 грн;
- Щучі кнелі в вершковому соусі за 142 грн
Де: Ярославська, 5/2; Преображенська, 7; Драгоманова, 6/1; Мельникова, 83а; Велика Окружна, 110а
Коли: з 11:00 до 23:00
Любчик
Гості ресторану «Любчик» точно знають, що таке одеське застілля. Це завжди велика радість зі смаком мідій, свіжої риби, устриць і справжньої юшки, як готує тітка Циля у себе вдома. А ще це раки... Море, ні, навіть океан раків — запечених, смажених, варених, з гарніром і без, в відрах і каструльках... Загалом, справжній безліміт для всіх тих столичних «любчиків», які хочуть спробувати Одесу на смак!
Must try:
- Юшка на півні за 89 грн;
- Чебуреки з м'ясом за 39 грн;
- Раки за 249 грн/500 г
Де: вулиця Воздвиженська, 10Б
Коли: з 10:00 до 23:00
Odessa Restaurant
Незважаючи на те, що ресторан носить ім'я «перлини біля моря», одеська тематика тут простежується ненав'язливо і майже непомітно, а основна ставка зроблена на унікальній атмосфері і новаторстві. Таке ж правило стосується і кухні ресторану — до традиційної одеської вона має непряме відношення. У меню представлені авторські страви, в основі приготування яких нестандартні поєднання інгредієнтів.
Must try:
- Малосольна тюлечка з печеною картоплею і домашнім маслом за 99 грн;
- Суп з морепродуктами за 239 грн;
- Філе качки з мусом з малини і буряком за 198 грн
Де: вулиця Велика Васильківська, 114
Коли: з 11:00 до 24:00
Гіві Рубінштейн
Колоритне місце, в якому цілий рік живе свято, панує хороша атмосфера і звучать життєрадісні тости на честь гостей закладу. В меню ресторану з дивовижною гармонійністю поєднуються консервативні грузинські принципи і оригінальна одеська кулінарна традиція. Як виявилося, Одеса і Тбілісі в гастрономічному плані не так вже й далеко один від одного!
Must try:
- Котлети із щуки під шафрановим соусом за 155 грн;
- Мідії в винному/вершковому соусі за 155 грн;
- Борщ з чорноморськими бичками за 80 грн
Де: вулиця Євгена Коновальця, 44
Коли: з 12:00 до 01:00
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гіві Рубінштейн на Печерську - грузинський ресторан з одеським колоритом
Одеський бульвар
Морські пейзажі на картинах, скатертини із зображеними на них якорями і штурвалами, зручні дивани кольору морської хвилі, різьблені дерев'яні меблі — інтер'єр ресторану "Одеський бульвар" нагадує тихий вечір де-небудь в Одесі. Тут ви з легкістю і задоволенням поринете в атмосферу перлини біля моря під гастрономічний акомпанемент улюблених одеських страв і авторських шедеврів від шеф-кухаря.
Must try:
- Піца «Одеський привіз» за 229 грн;
- Філе судака з овочами тар-тар за 186 грн;
- Шоколадний торт Сонічки з Дерибасівської за 75 грн
Де: Русанівський бульвар, 7
Коли: з 10:00 до 24:00