Хто з нас в дитинстві не любив бутерброд? Обов'язково ковбасою донизу, як кіт Матроскін прописав. Великий і соковитий, з улюбленими продуктами, він міцно засів в числі популярних страв і зараз, не втративши при цьому сучасності, актуальності і «здорового» наповнення.
Так-так, сендвічі, паніні, канапки, круасани, чіабатти, сморреброди і тартіни – це все він. В тренді і завжди під рукою. За яким в розвідку по закладах міста вирушив і RestOn.
Найкращі місця – вже в цій добірці. Буде смачно, обіцяємо.
Smørrebrød.Kiev
Заклад Smørrebrød.Kiev – це топовий концепт української благодушності й скандинавських закусок, втілений в однойменних стравах ресторану. Тут є сморреброди на будь-який смак – м'ясні, рибні, з морепродуктами і дивним поєднанням овочів, зелені та особливими соусами. Примітні в скандинавській кухні понад 700 їх видам – в київському атмосферному місці відтворені кращі 16 його смаків.
У Smørrebrød.Kiev варто йти за неймовірною атмосферою і великою кількістю знайомств, найкращим поєднанням сморребродів і якісної випивки з пляшечок і звичайно ж, постійним оновленням складових меню. Адже тут вміють дивувати.
Must try:
- Сморреброд з гуакамоле, смаженим романом і яйцем пашот – 115 грн
- Сморреброд з тартаром з телятини, щучою ікрою та естрагоном – 185 грн
- Сморреброд з макреллю, сметанним соусом, свіжим огірком і редискою – 85 грн
Де: вул. Городецького, 4
Коли: щодня з 8:00 до 23:00
Amster Damster
Похід в ресторан Amster Damster вже став традицією для українців, які поділяють європейські цінності. Маючи назву, що походить від жартівливого прізвиська столиці Нідерландів, заклад радує не тільки ресторанним форматом, але і більш легким – барним – для любителів легких закусок і в тон їй доброї випивки або ароматної кави.
Саме тому сюди варто заглянути за вишуканістю маленької Голландії, що включає сморреброди та гаазькі вафлі – маленькі острівці різноманітності смаку, що дарують велике задоволення.
До слова, прогресивність – головний коник команди ресторану, що ідеально підходить для любителів нових відкриттів і гастрономічних подорожей в рамках столиці.
Must try:
- Сморяброд з маринованою тюлькою і томатами – 67 грн
- Вафлі зі слабосоленим лососем – 133 грн
- Сморяброд з ріетом зі скумбрії і зеленою цибулею – 97 грн
Де: вул. В. Васильківська, 111/113
Коли: щодня з 10:00 до 23:00
Канапка бар
Здавалося б, швидкі закуски та інтелігенція – явища несумісні. Але тільки не в закладі Канапка бар, що розмістився в старовинному будинку 1915 року і подає кращі страви нео-бістрономіі без умовностей і етикету.
Канапки – головне, за чим сюди варто йти. Адже, приготовані з добірних продуктів українських ферм, на випічці власного виробництва, вони відкривають гаму смаків і відчуттів, доповнені винами з лінійки Dmytro Borisov's Gastrofamily Private Label та інших українських виробників. Від форшмаку до фуагра, від підкопченого сома до кров'янки – кожна канапка стає твором мистецтва, який вимагає неспішності насолоди і вміння цінувати кожен момент.
А особливий підхід команди ресторану, що дозволяє з 15 до 18 скуштувати безлімітну кількість канапок з пляшкою вина на двох – просто не залишає шансу втратити з поля зору і планів це місце.
Must try:
- Гречана канапка з вершковим сиром та ікрою оселедця або щуки – 30 грн/шт
- Канапка з форшмаком і яблучним желе – 30 грн/шт
- Канапка з фореллю власного засолу і персиком на молочному хлібці – 39 грн/шт
Де: Андрїївський узвіз, 30А
Когда: щодня з 10:00 до останнього гостя
Tartine
Улюблена закуска європейців, що дозволяє поєднувати якомога більше інгредієнтів і смаків в одній страві – тартін – зовсім недавно дісталася і до Києва. Відразу ж знайшовши своїх шанувальників завдяки інгредієнтам локальних українських виробників і великим порціям.
Однойменний заклад Tartine пропонує 7 видів легкої і ситної закуски – на житньому, пшеничному або молочному хлібі власного виробництва з супутнім настрою смаком. Від оселедця і ростбіфу – до лосося і хумуса, в кожному тартіні витриманий баланс солодкості, гостроти і кислоти.
Замовити з собою, спробувати в самому закладі або запросити доставку додому –насолоджуватися кращим апгрейдом бутерброда може кожен. І відмовити собі в цьому задоволенні – зовсім вже недозволена розкіш.
Must try:
- Тартін на житньому хлібі з оселедцем, вершковим маслом, цибулею, корнішоном і мікрогріном – 48 грн
- Тартін на пшеничному хлібі з ростбіфом, айолі, цукіні грилем, помідором, листям салату, сиром Чеддер, мікрогріном і соусом барбекю – 88 грн
- Тартін Цезар на пряному хлібі з курячою грудкою, соусом Цезар, листям салату, сиром Грана падано, Пармезаном і мікрогріном – 68 грн
Де: вул. Ярославів вал, 30/18
Коли: щодня з 9:00 до 23:00
ButerbrodVstakane
Перший заклад, що пропонує бутерброд в нетривіальному вигляді – ButerbrodVstakane – швидко знайшов своїх шанувальників завдяки виключно здоровим інгредієнтам в стравах і мінімальній термічній обробці.
Сюди варто йти за кращим поєднанням піти, овочів, хумусу і спецій – в різноманітних салатах, супах, смузі, закусках і десертах. Причому небанальне поєднання страв припаде до смаку як веганам і вегетаріанцям, так і м'ясоїдам в пошуках нових гастрономічних відкриттів.
Адже бутерброд – це все найкраще і найсмачніше разом, чи не так?
Must try:
- Сироїдний борщ у вигляді овочевого смузі з оливковою олією і спеціями – 65 грн
- Різноманітність салатів – від 50 грн
- Піти з начинками – 65 грн
Де: вул. Воздвиженська, 22
Коли: пн-пт з 9:00 до 21:00, сб-нд з 10:00 до 22:00
City-Zen cafe
Заклад City-Zen, орієнтований на жителя мегаполоса, як ніхто інший знає, як важливо зупинити вічний біг, дати собі момент «дзену» і отримати насолоду від смачної їжі в місці, що розслабляє розум і душу.
Саме тому концепт кафе включає в себе зрозумілі повноцінні страви та швидкі перекуси за чашкою кави зі свіжеобсмаженого зерна. І різноманітність чіабат і круасанів з різноманітними начинками в меню закладу здатна вгамувати добірний гастрономічний голод.
Холодні і гарячі, з добавками або однією головною начинкою – вибір для будь-якої години дня. А в поєднанні з інтер'єром закладу, що пропонує ненав'язливий моно-дизайн – найкраще місце для дотримання японської філософії насолоди життям.
Must try:
- Чіабата з ростбіфом – 105 грн
- Круасан з пармою і сиром – 97 грн
- Чіабата з томатами та моцарелою – 89 грн
Де: пр-т С. Бандери, 17/1; пр-т Перемоги, 3; ТРК «Проспект», 2 поверх
Коли: щодня з 8:00 до 22:00
Orang+utan
Сендвіч-бар Orang+utan, незважаючи на свою виключно вегетаріанську складову страв, давно особливо популярний серед любителів свіжих сендвічів з абсолютно оригінальними начинками.
Заклад вабить лаконічним інтер'єром і приємними цінами на меню, незважаючи на його навмисну небанальність. І нехай сейтан з кайсо, панір з песто і дим з норі – ні про що не говорять – їх варто спробувати хоч раз, щоб полюбити на довгі роки.
До слова, в закладі можна спробувати сендвічі або інші страви за добіркою якісного глянцю, або замовити з собою – з максимально швидким терміном приготування, що складає близько 10 хвилин.
Must try:
- Сендвіч з моцарелою і насінням – 70 грн
- Сендвіч з капканом і стейком – 70 грн
- Сендвіч з фалафелем і баклажаном – 70 грн
Де: вул. Артема, 72; вул. С. Петлюри, 16/108
Коли: щодня з 10:00 до 22:00
КорицА
Затишна й улюблена багатьма кав'ярня КорицА радує ранніми сніданками, кавою свіжої обжарки і різноманітними стравами європейської кухні, що включають також завжди свіжу і ароматну випічку.
Не оминули увагою заклад і легкі закуски – представлені в меню сморреброди радують вишуканим наповненням і можливістю вгамувати голод в повноформатному режимі завдяки немаленьким порціям.
У кав'ярню КорицА варто йти, коли душі не вистачає затишку і розміреності, а жага до вражень прагне отримати вид на одну з кращих вулиць міста під аромат смачних страв.
Must try:
- Смореброд з бебі-кальмарами – 90 грн
- Смореброд з тартаром із яловичини, цибулею і каперсами – 110 грн
- Смореброд з м'ятним сиром і печеним буряком – 90 грн
Де: вул. В. Васильківська, 48
Коли: нд-пт з 8:00 до 23:00, сб з 9:00 о 23:00
Життя не стоїть на місці і улюблені бутерброди – також. І тепер часту приказку не їсти всухом'ятку цілком можна спростувати завдяки різноманітним легким закускам на будь-який смак і манер. Головне знати ідеальні місця – і насолоджуватися їх пригощаннями в якості завжди свіжих, смачних, ситних і головне здорових складових меню.