Укр
+38 (044) 384 49 34
+38 (050) 900 34 93 +38 (044) 384 49 34

Не м’ясо, а риба: путівник рибними місцями Києва

Риба та морепродукти – еліта кулінарного жанру, яку якщо вже любиш, то любиш від всього серця. Пристрасть до дарів моря не пройшла повз декількох київських закладів, які с гордістю присвятили морській тематиці основні сторінки свого меню. І якщо раніше на пошуки доброї риби доводилося виходити на човні на "велику воду", орієнтуючись за зірками, то сьогодні гідний ресторан з тунцем та восьминогами можна легко знайти в нашому рибному путівнику.

Coin

Рибне місце у виконанні головного ревізора країни – Миколи Тищенка. Coin уособлює собою рай для естета, тут кожна страва – витвір мистецтва високої кухні, що радує у рівній мірі і шлунок, і око. Окрім морських делікатесів, в меню можна зустріти і піцу, але в інтерпретації haute couture: піца зі сморчками і трюфелем, наприклад. Інтер’єр ресторану налаштовує на вдумливе смакування страв: вінтажні коричневі крісла, мармур, мідь, вишукане освітлення – кожний предмет декору має покликання підкреслити ніжну текстуру шотландського лосося і аромат шафранового соусу.

Не м’ясо, а риба: путівник рибними місцями Києва

 

Must try:

  • Дорадо, запечена в солі з булгуром, лимонним пюре та кедровими горішками, під соусом з фенхеля – 620 грн;
  • Мусс із блакитного краба, обсмажений в сухарях панко, з соусом Том Ям – 525 грн;
  • Чизкейк а-ля мезон з компоте – ніжним желе – з ревіня і малини – 265 грн., або екзотичне плато Фрут Тай – 980 грн.

 

Де: вул. Болсуновська, 13-15, бізнес-центр "IQ".

Коли: з 12:00 до останнього гостя.

Not Only Fish

У новому проекті Bulldozer Group відчувається дух Великої Васильківської: цей ресторан поєднав у собі вишуканість високої кухні для справжніх гурманів та запальні ритми танців великого міста. У меню, як свідчить назва, не тільки риба: Олександр Алфімов, шеф-кухар ресторану, підібрав страви, які припадуть до смаку гостям із найрізноманітнішими уподобаннями. Тут є і вишукані севиче і тартари, і новаторські страви з яскравою подачею, і ситні стейки з локального та Американського м'яса.

Але перше знайомство з "Not Only Fish" рекомендуємо робити саме рибним.

Не м’ясо, а риба: путівник рибними місцями Києва

 

Must try:

  • Севіче з жовтохвостика з юдзу-трюфельним соусом - 790 грн;
  • Авокадо у попілі с крабом - 680 грн;
  • Мусс зюдзу, білим шоколадом та лимонним сорбетом - 187 грн.

 

Де: вул. Велика Васильківська, 94.

Коли: 12:00 до останнього гостя.

CATCH

Проект від гастрономічної родини ресторанів La famiglia, присвячений морепродуктам і рибним делікатесам. Тут зібрано все найкраще, що може подарувати людству океан: від лобстерів і морських їжаків, до океанічної барабульки і рідкісних видів лосося. Місце прославлене також фірмовим марсельським супом буйабес, і особливим підходом до севіче – тут страві зі шматочків риби відведено персональне меню. Ще одна сильна сторона ресторану – винна карта. Для кожного гребінця, і для кожної креветки тут знайдеться своє унікальне ігристе, або біле вино, що найкращим чином підкреслює свіжий смак моря на вашому язику.

Не м’ясо, а риба: путівник рибними місцями Києва

 

Must try:

  • Страва з raw bar: карпачо з восьминога з чорним трюфелем – 655 грн., або пікантне севіче з дорадо – 288 грн;
  • Тунець Yellow Fin з лимонним ризото - 565 грн;
  • Цілий королівський краб, з якого в Catch приготують одразу три страви: салат і пасту з крабом, фаланги на грилі – 3900 грн.

 

Де: вул. Володимирська, 12.

Коли: з 11:00 до 00:00.

Маяк

Рибний ресторан біля річки – класика жанру і ліки від буденної метушні. Роздивляючись рівну течію Дніпра, особливо приємно смакувати карпачо із лангустина. До меню тут підійшли з гумором, і розділили його на стихійні зони: вода, земля, вогонь – з м’ясними стравами в "землі", морепродуктами у "морі", і стравами з вугілля у "вогні". З часткою жарту в ресторані підійшли і до українських традицій, перетворивши голубці звичайні на вишукані голубці з краба, а до київського торту додали морозиво з обліпихи і манго. Завершує прогулянку рікою інтер’єр закладу, який віддалено схожий на палубу розкішного круїзного лайнеру – з дзеркалами-ілюмінаторами, маяком і пристанню за бортом.

Не м’ясо, а риба: путівник рибними місцями Києва

 

Must try:

  • Крабова котлета з гуакамолє, в’яленими томатами і соусом з кунжуту – 345 грн;
  • Гребінець з лисичками, подається з цвітною капустою, ікрою щуки, гарбузом та ізюмом - 420 грн;
  • Домашні пончики з карамельним соусом и ряжанкою - 199 грн.

 

Де: вул. Дніпровська набережна, 2.

Коли: з 12:00 до 23:45.

Рибаlove

Ще один заклад від Діми Борисова у нашій рибній добірці. І знову про кохання до морської їжі, но тепер вже прямим текстом. У меню можна роздивитися цікаве сусідство: устриці-аристократи і королівський краб опинились поруч з бургерами. Щоправда, місцевий бургер не такий простий, яким здається: начинка в нього з краба, або з тунця з креветками – на вибір. До речі, про місцевих: у закладі подають чорноморські мідії, у вершковому, або томатному соусі. Об’єднує кулінарне і естетичне задоволення інтер’єр в теплих коричнево-сірих тонах, з фактурними стінами і панорамними вікнами на Воздвіженку.

Не м’ясо, а риба: путівник рибними місцями Києва

 

Must try:

  • Салат з копченим вугром та томатно-імбирним кіноа - 189 грн;
  • Медове соте восьминогом, морським гребінцем, кальмарами та креветками - 398 грн;
  • SURF&TURF - бургер з мармуровою яловичиною і тигровими креветками - 128 грн.

 

Де: вул. Воздвиженська, 21-23.

Коли: з 11:00 до 22:00

Риба у вогні

Філософію закладу Сави Лібкіна створено на свіжій рибі і дарах моря. За виключенням закусок і десертів, у меню практично немає придуманих заздалегідь страв. Гостю доведеться самостійно обрати рибу, що йому сподобалася, з асортименту ресторану, і замовити спосіб її приготування. Тому, фактичне меню тут змінюється кожного дня. Першу скрипку, звичайно, тут грає чорноморський вилов, а серед постійних страв тон задає італійська та іспанська кухня – тут є і равіолі з білим амуром та горгонзолою, і морська паелья.

Не м’ясо, а риба: путівник рибними місцями Києва

 

Must try:

  • Смажена ікра карпа печеною картоплею - 178 грн;
  • Вінегрет з одеською тюлькою - 120 грн;
  • Свіжі морепродукти і риба, які приготують на ваш смак: від бичків – 75 грн., та кефалі – 95 грн., до сицилійського тунцю – 330 грн., та дикої глибоководної креветки карабінеро – 780 грн. Всі ціни за 100 грам очищеного продукту.

 

Де: вул. П.Сагайдачного, 23а.

Коли: з 12:00 до 00:00.

Рибний базар

Заклад, що працює за класичною (і перевіреною сторіччями) схемою: вранці тут сніданки (зокрема, рибні!), а вдень діє меню з приємними по ціні і наповненням ланчами. Вінцем кухні тут проголошено канадського лобстера, котрого вам можуть приготувати у трьох варіаціях: на пару, на грилі, та у вершковому соусі. Обрамленням цього морського діаманта виступають складні салати та корисні гарніри, наприклад, аспарагус (він же – спаржа), з томатами чері.

Не м’ясо, а риба: путівник рибними місцями Києва

 

Must try:

  • До сніданку – скумбрія власного копчення з хумусом масабаха, двомя яйцями-пашот з сирним соусом і салатом – 210 грн., або seafood bowl з креветок, щупальців кальмара, з теплим японським рисом, свіжими овочами та зеленню – 250 грн;
  • Карпачо з дорадо на горіховому соусі з мигдалем - 430 грн;
  • Філе лосося, запечене на трюфельно-картопляному пюре з молодими кабачками, в’яленими томатами та каперсами - 495 грн.

 

Де: вул. Володимирська, 24а.

Коли: з 09:00 до 23:00.

 

Автор: Уляна Сізонова; Фотографії: власність закладів
Шорт-лист
19.02.19
2805
Рейтинг: 5,00
Всього оцінок: 1

Скористуйтесь нашими сервісами

reserv_icon
Безкоштовне бронювання столика в ресторанах Києва
Резерв
reserv_icon
Замовлення банкетних залів в Києві
Замовити
comments powered by Disqus
Знайти заклад:
Для:
Дата:
Час: