Зізнатися чесно, редакція RestOn любить м'ясо. Зізнатися ще чесніше, ми просто обожнюємо спостерігати, як із м'ясом розправляються чоловіки. Саме тому ми, не зволікаючи, відправилися в ресторан KARE Grill&Josper, щиро радіючи, адже ми зможемо задовольнити обидві потреби - в їжі і в спостереженні.
Ресторан знаходиться за адресою: Олеся Гончара, 77 - центр, в 5 хвилинах від цирку. Офіси, держустанови - ділове життя в районі вирує: аудиторія ресторану відповідна.
При пошуку орієнтуєтеся на супермаркет "Сільпо": KARE Grill&Josper знаходиться трохи вище нього.
Беручи до уваги внутрішнє оформлення закладу (а також його спеціалізацію), можна сміливо стверджувати, що чоловікам тут сподобається: шкіряні дивани, темні дерев'яні панелі, гармоніюють зі світлими стінами, вітрини з віскі.
Як незначного декору - милі вантажні штучки.
Також є невелика vip-кімната, вона прихована за щільною гардиною, в ній панує напівтемрява і вона ідеальна для men's talks, а, може, навіть і карткової гри.
Строгість і аскетизм, якщо в двох словах. Однак для романтичної вечері в затишній атмосфері місце цілком підійде, не думайте!
Цікавий момент: замість барної стійки (в традиційному сенсі слова) - полки і шафки з алкоголем, таким чином гість завжди бачить що і як йому наливають.
KARE Grill&Josper - м'ясний ресторан з авторською європейською кухнею і широким асортиментом вина і віскі.
Нам дуже пощастило: про м'ясо - найважливіший та цінний інгредієнт на кухні - погодився розповісти особисто шеф-кухар Віталій Микитенко. Коли адміністратор нам про це повідомила, ми уявили собі огрядного чоловіка, по зовнішньому вигляду схожого на м'ясників з хоррор-фільмів, а постав перед нами моторна молода людина, з гарним почуттям гумору і оригінальним баченням кухні м'ясного ресторану.
Якщо говорити про стейки, то їх роблять з м'яса бичків породи шароле-Лімузин (США) і Абердин-Ангус (Україна).
На пошуки вітчизняного постачальника пішло два місяці, було вивчено близько 15 претендентів, зупинили свій вибір на компанії, яка співпрацює з фермами в Полтавській і Чернігівській областях. Віталій каже, що це одна з небагатьох фірм, яка не намагається підсунути підробку, адже господарств, де вирощую тангусов, в Україні всього кілька і нечесні постачальники цим користуються.
М'ясо в ресторан надходить охолодженим, а не замороженим, і дозріває вже на кухні.
Також шеф вважає, що смак хорошого м'яса не вимагає особливих соусів або хитрих гарнірів, тому шляхом ретельних проробок він залишив в меню ті добавки, які на його думку гармоніюють зі стейками найкраще: соуси - винний, грибний, перцевий, чімічуррі; гарніри - овочі гриль, брюссельська капуста з беконом, киноа з овочами, пряна бейбі морква су-вид.
Присутній в меню KARE Grill&Josper і дичина: біфштекс із дикого кабана з буряковою картоплею і соусом з лисичок, і м'ясо косулі су-вид з ялівцевим соусом.
Крім м'яса, приготовленого в хоспері, гостю можуть запропонувати качину грудку з грушею, томленою в червоному вині, каре ягняти з кус-кусом, оссобуко й інші страви з птиці і м'яса.
Є три рибно-морські позиції: судак, лосось і морепродукти в креольському стилі.
Вразив український борщ із запеченим ребром за рецептом 1889 року - подається в гнізді з сіна, з чорним хлібом, огірочком і стопкою горілки.
З 12.00 до 16.00 в заклад можна зайти на бізнес-ланч: на вибір пропонується три варіанти салатів, перших і основних страв. Вартість трьох страв з гарніром - 105 грн. Якщо брати окремо: салат - 35 грн, перша страва - 40 грн, основне - 50 грн, гарнір - 25 грн.
Основу алкогольної карти складають віскі й вино - широкої географії і тривалої витримки.
Стейк Ribeye з м'яса бичків Абердін-Ангус (Україна) - 130 грн/100 гр.
Стейк New York strip з м'яса бичків Шаролє-Лімузин (США) - 220 грн/100 гр.
Біфштекс з дикого кабана - 260 грн.
Салат Цезар з качиної грудкою - 180 грн.
Український борщ з запеченим ребром - 75 грн.
Шоколадний фондан із морозивом - 105 грн.
Кожну середу та четвер в KARE Grill&Josper діє безліміт просекко вартістю 400 грн.
По п'ятницях організовуються джазові вечори.
Адреса: вул. Олеся Гончара, 77
Час роботи: з 11.00 до останнього гостя
Автор: Христина Ольшанська
Фото: власність закладу
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Безкоштовний резерв столика в ресторанах Києва
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Банкетні зали Києва