Суп - це не нудна жижа з м'ясом, а цілий гастрономічний світ у глибокій тарілці! Дізнайтеся про найпопулярніші супи у світі з нашої нової збірки, а також тих столичних локаціях, де їх можна спробувати!
Середземноморський "Гаспачо"
Цей холодний суп з помідорів - флагман середземноморської кухні. Чудово втамовує голод, а також охолоджує в спекотний день.
Основні інгредієнти - це сирі овочі (помідори, червоний солодкий перець, цибуля, часник і огірки), які очищають від шкірки, а потім вручну перетирають. Отриману суміш розливають в тарілки і подають до столу з сухариками з білого хліба.
Де спробувати: IL RICCIO
Адреса: Контрактова площа, 8.
Український "Борщ"
Їжте, дітки, борщ, адже борщ - це здоров'я... Ви теж чули цю фразу все своє дитинство від батьків, бабусь/дідусів і всіх інших дорослих?
Український борщ завоював весь світ своїм смаком і корисністю! Він насправді є справжньою знахідкою для організму: від токсинів очищає, високу працездатність забезпечує, енергією наповнює, та ще й смачний при цьому!
Де спробувати: Хуторець на Дніпрі
Адреса: вул. Набережно-Хрещатицька, 10а.
Грузинський суп "Харчо"
Темпераментна грузинська перша страва, в приготуванні якої традиційно використовують тільки яловичину, тклапі (висушене пюре з м'якоті сливи ткемалі) і терті волоські горіхи. Прибрати будь-який з цих компонентів не можна, а ось доповнити рецепт - це завжди будь ласка.
Цікаво, що харчо може бути не тільки супом, але ще і майже соусом. Наприклад, харчо по-мегрельських дуже густий. У цю першу страву додають аджику і потім вмокують в нього хліб, як в соус.
Де спробувати: Гаро
Адреса: вул. Антоновича, 116
Скандинавська уха
Скандинавська уха (часто називають також уха по-фінськи) є оригінальною першою стравою, в складі якої всього 4 інгредієнта. Це червона риба (в основному форель або лосось), дрібно нарізана цибуля, картопля (її не ріжуть в суп, а розминають як для пюре вже після того, як овоч звариться) і вершки/сметана, які додають вже у самому кінці.
При подачі прикрашають меленим чорним перцем і свіжою зеленню.
Де спробувати: RAY
Адреса: вул. Спортивна, 1а.
Італійський "Мінестроне"
Італійський суп, назва якого дослівно перекладається як "той, що подається" (якщо мова про їжу). В його основі бульйон, овочі і бобові.
Традиційно його готують із сезонних овочів, але дозволяється використовувати заморожені квасолю або горох. Єдиного рецепту немає, так як продукти для традиційного мінестроне використовуються ті, які доступні на даний момент, є в будинку прямо зараз, заздалегідь купувати і готувати нічого не потрібно.
Де спробувати: Zafferano
Адреса: вул. Європейська, 1, котеджне містечко Rivera Zoloche.
Французький цибулевий суп
Перша страва, яка є візитною карткою французької кухні. Свій багатий аромат суп набуває за рахунок пасерованої цибулі, а не бульйону. Для того щоб надати страві ще більш яскраве смакове забарвлення, у неї додають трохи сухого білого вина, коньяк або херес.
Традиційно на цибулевий суп зверху кладуть крутони, посипають тертим сиром і запікають все у духовці, а потім подають до столу в тому ж посуді.
Де спробувати: Belmondo
Адреса: вул. Гоголівська, 17.
Японський суп "Місо"
Суп, який не їдять, а п'ють, і роблять це вже більше 750 років. Японська страва, яка колись надавала сили впливовим самураям, а зараз доступна гастрогурманам у всіх куточках земної кулі. Вважається, що страва сприяє довголіттю і зміцнює здоров'я.
В основі супу - бульйон дасі, який традиційно робиться із сушених сардин нібосі. У суп додають рибу, креветки, гриби шиітаке, а також овочі.
Де спробувати: HANAMI в TЦ Academ City
Адреса: пр-т Академіка Палладіна, 16.
В'єтнамський суп "Фо"
Перша страва в кожній в'єтнамській родині і обов'язковий атрибут будь-якого застілля, який подають на сніданок, обід і навіть на вечерю. Варіантів приготування супу "фо" дуже багато, так як немає єдиного традиційного рецепту.
Суп обов'язково подають з білою локшиною бань фо, яка плаває у прозорому бульйоні разом з наповнювачем - тонко нарізаними шматочками м'яса, птицею або морепродуктами.
Де спробувати: Viet Bar
Адреса: вул. Велика Васильківська, 88.
Тайський суп "Том Ям"
Суп, приємний аромат якого і кисло-гострий смак завоювали весь світ. Страва родом із Таїланду і Лаосу, його назва перекладається як "варити", "кип'ятити" (том) і "тайський гострий салат" (ям).
Поєднання імбиру, бульйону, кафрського лайма, лемонграсу, кінзи, Галанга і ін. Інгредієнти надають страві неймовірний аромат і широку палітру смаків. У кожному тайському регіоні свій рецепт приготування супу "том ям". А так як єдиного рецепту немає, можна проявити фантазію!
Де спробувати: Phi-Phi
Адреса: вул. Дмитрівська, 62/20.
Мексиканський суп "Чилі кон Карне"
Мексиканська кухня дуже гостра і, звичайно ж, це тенденція торкнулася найпопулярнішої першої страви у Мексиці - супу "Чилі кон Карне". Суп готується на основі пікантного томатного бульйону з додаванням квасолі і яловичини.
Страва виходить дуже гострою і густою. Іноді смак супу роблять ще більш “гарячим” за рахунок додавання зеленого перцю і пікантним за рахунок лаймового соку. Подається на стіл з хлібом.
Де спробувати: TACO HOUSE
Адреса: вул. Глибочицька, 32-а.