Літо - воно ж як полуниця. Таке ж яскраве, соковите, барвисте, і його завжди мало. Так що не дивно, що саме цій ягоді столичні ресторатори приділяють максимум уваги, створюючи окреме меню для цариці літа - полуниці! Чим здивує нас полунично-ресторанний тандем в цьому році й де спробувати найсмачніше літнє меню в столиці? RestOn вже знає відповідь!
Хутірець на Дніпрі
Одне з тих місць, які можна назвати істинно українськими. Заклад працює з 1998 року, за цей час він завоював серця не тільки жителів столиці, але також і іноземних гостей. Ну ще б пак - плавучий двоповерховий ресторан з панорамним видом на Дніпро, ароматними українськими стравами, приготовленими на мангалі, і відмінною атмосферою просто не може залишити когось абсолютно байдужим до себе.
В меню ресторану «Хутірець на Дніпрі» зібрані кулінарні шедеври з усіх куточків України - від традиційного закарпатського баноша і до всіма улюбленого київського торта, включно з борщем в декількох варіантах і дегустації сетом сала та смальцю.
На окреме слово заслуговує асортимент горілки - тут представлено 100 видів цього «вогняного напою» з усіх куточків нашої країни.
Де: вулиця Набережно-Хрещатицька, 10А.
Коли: з 11:00 до 24:00.
Полуничний must try:
- Салат з в'яленою олениною, сиром і полуницею за 138 грн;
- Сир з козячого молока в золі з полуницею і хвойним медом за 195 грн;
- Вареники з полуницею і солодким сметанним соусом за 112 грн;
- Легкий десерт з запечених білків, вершкового крему і полуницею за 124 грн;
- Полуниця за 35 грн.
Резерв столика: (044) 384 49 34; (050) 900 34 93
Смородина
Місце для тих, хто хоче простих і зрозумілих серцю радощів. Зручно вмостившись на березі затоки, ресторан «Смородина» буквально потопає в зеленому океані русанівських алей, радуючи гостей чудовими панорамними видами з вікон.
Інтер'єр закладу - світлий, комфортний і затишний. Тут можна помилуватися дизайнерськими люстрами, виконаними з начищених до блиску сталевих ложок і білосніжних чашок для чаю, скуштувати вино з темної дерев'яної шафи, потонути в м'якості молочних крісел і насолодитися гастрономічним шоу відкритої кухні ресторану.
Меню - це мозаїка з найулюбленіших українцями страв різних кухонь світу, приготовлених в іспанській печі на вугіллі Josper, дров'яної італійкої печі STEFANO FERRARA NAPOL, французькому грилі, хоспері або мангалі.
Де: Русанівська набережна, 7.
Коли: з 12:00 до 24:00.
Полуничний must try:
- Тар-тар з полуниці і базиліка за 72 грн;
- Хачапурі з полуницею за 94 грн;
- Піца з полуницею і Горгонзола за 94 грн;
- Полуничний Наполеон за 68 грн;
- Смузі зі свіжої полуниці за 62 грн.
Резерв столика: (044) 384 49 34; (050) 900 34 93
Тюбетейка на Тарасівській
Невелике місце зі своєю власною камерною атмосферою. Потрапляючи в «Тюбетейка на Тарасівській» ви немов опиняєтеся в паралельному всесвіті, де панує і править Схід. Вітіювате карбування на вікнах, м'які подушки і кабінки, виконані в кращих традиціях палаців великих падишахів... Все це заворожує східною привітністю і змушує повернутися за новою порцією гастрономічних та естетичних вражень.
Фаворитом гостей закладу давно і впевнено стала літня тераса, на якій приємно ховатися від знемагаючи літньої спеки за тонким спадаючим шовком і з келихом барбарисового напою.
Смакувати страви «Тюбетейка на Тарасівській» ви почнете буквально з перших рядків меню, яке навіть просто читати - уже в задоволення. Тут зібрані кращі зразки домашньої кухні та ласощі, які характерні для пряного Сходу.
Де: вулиця Тарасівська, 29/50.
Коли: з 10:00 до 23:00.
Полуничний must try:
- Салат Табуле з полуницею за 50 грн;
- Гаспаччо з полуниці з ванільним морозивом за 72 грн;
- Чебурек з полуницею за 42 грн;
- Полуничний сорбет за 25 грн;
- Маргарита полунична за 175 грн.
Резерв столика: (044) 384 49 34; (050) 900 34 93
Trattoria ZUCCA
Сімейний ресторан Trattoria ZUCCA - це збірник кращих традицій італійської кухні, якими можна насолодитися в Києві. Заклад невеликий, в ньому панує домашній дух і атмосфера «як вдома».
Що ж стосується меню, тут воно невелике, але ємне - не більш як 5-ть позицій для кожного з розділів меню. «Випадкових» страв в Trattoria ZUCCA немає, кожне з них - обдумане і користується попитом у гостей закладу. Така лаконічність в меню повністю себе виправдовує за рахунок дивовижного смаку, яке і перетворює всі страви в кулінарні хіти.
Незважаючи на те, що ресторан Trattoria ZUCCA відкритий для всіх, тут з особливим трепетом ставляться до своїх постійних гостям. Кожен з таких відвідувачів - це як член великої родини, яким надаються приємні бонуси і найкращі пропозиції.
Де: вулиця Павловська, 26/41.
Коли: з 09:00 до 23:00.
Полуничний must try:
- Салат з полуницею, шпинатом, руколою і козячим сиром за 125 грн;
- Полуничне гаспачо з ревенем і базиліком за 145 грн;
- Свіжа полуниця з маракуйей за 86 грн;
- Еспума з полуниці з меренгою за 76 грн;
- Полуниця за 35 грн.
Резерв столика: (044) 384 49 34; (050) 900 34 93
PetruS-ь
Один із тих рідкісних ресторанів Києва, чия діяльність перевірена часом, а саме - 15 роками активної та успішної роботи і тисячами задоволених клієнтів.
Світлий інтер'єр, виконаний в дусі садиби столичного міщанина XX століття, доречно доповнений деталями в прованському стилі, які надають йому якесь кокетування і шарм. Є дві літні тераси з видом на жваві вулиці легендарного Києва, де можна стежити за життям столиці та безперервним перебігом життя.
У меню представлені як самобутні українські страви (галушки, деруни, вареники і т.д.), так і класика світової гастрономії (стейки, медальйони і т.і.). Що ж стосується спиртних напоїв, гості активно замовляють авторські настоянки власного приготування.
Де: вулиця Еспланадна, 28.
Коли: цілодобово.
Полуничний must try:
- Вареники з полуницею за 66 грн;
- Полуничний суп з ванільним морозивом за 78 грн;
- Полуничний лимонад за 62 грн;
- Маковий кейк з полуницею і ванільним кремом за 82 грн;
- Полуниця за 35 грн.
Резерв столика: (044) 384 49 34; (050) 900 34 93
Perets
Місце, виконане в стилі лофт. Більше, затишне, в нейтральних тонах, з високими стелями і великими вікнами. Яскраві стільці салатового кольору, велика кількість зелені, подушки на диванах, які просто неможливо не помітити - все це припало для багатьох жителів української столиці, як і неймовірні страви від шеф-кухаря ресторану «Perets».
Основний акцент в меню даного місця зроблено на м'ясі, яке може подаватися окремо або ж спільно з гарнірами і соусами. Є мангал меню, а також частина страв готується в дров'яній печі, що надає їм особливий смак і аромат.
Для тих, хто любить «напої міцніше», тут готові запропонувати широку лінію вин з Грузії, Франції, Іспанії, Італії та Чилі, а любителі кальяну безсумнівно знайдуть для себе свій «димний» в ресторані «Perets».
Де: вулиця Маршала Тимошенко, 29.
Коли: з 12:00 до 24:00.
Полуничний must try:
- Вареники з полуницею за 66 грн;
- Полуничний суп з ванільним морозивом за 78 грн;
- Полуничний лимонад за 62 грн;
- Маковий кейк з полуницею і ванільним кремом за 82 грн;
- Полуниця за 35 грн.
Резерв столика: (044) 384 49 34; (050) 900 34 93
PanTelaPase
Дивовижне місце, де перетинається провінційна французька кухня і сучасні українські кулінарні тенденції, помножені на інноваційні гастрономічні течії і нестандартні подачі страв.
Ненав'язливий інтер'єр в дусі вишуканої Франції не відволікає від головного - кухні ресторану, чиє основне завдання - це розкриття справжнього смаку продуктів, а також збереження корисних властивостей кожного інгредієнта. До речі, всі страви готуються з органічних фермерських продуктів з активним використанням сезонних ягід, овочів і т.д.
Меню - дуже багате на смак і привертає до себе увагу. Борщ з копченою качкою, півень, запечений у вині, баранина з мигдалем і чорносливом... Погодьтеся, подібні страви просто не можуть залишити гурмана байдужим до себе!
Де: вулиця Еспланадна, 2.
Коли: з 08:00 до 23:00.
Полуничний must try:
- Салат з качкою, полуницею і французькими каштанами за 135 грн;
- Лимонад з полуницею і м'ятою за 49 грн;
- Бельгійські вафлі з полуницею за 42 грн;
- Еволюція Київського торта зі свіжими ягодами за 125 грн;
- Полуниця за 55 грн.
Bigoli
Італійський ресторан імені однієї з різновидів пасти - біголі. Тут можна спробувати Італію на смак у всій своїй красі і достатку смакових відчуттів. Як можна здогадатися з назви, в основі меню - різні види пасти, але не тільки ними тут балують своїх гостей.
Все тісто готується на основі італійської муки, яку спеціально завозять в Україну для ресторану Bigoli. Крім неї, прямо з Італії також імпортують моцарелу буфало, буратта і інші різновиди сирів.
Bigoli дає можливість насолодитися вишуканими італійськими стравами не тільки в стінах ресторану, а й за його межами. Кожен бажаючий може придбати страви від шефа на винос і насолоджуватися їх смаками у себе вдома або на будь-який іншій локації.
Де: Кловський узвіз, 7а.
Коли: з 08:00 до 24:00.
Полуничний must try:
- Вівсяна каша з ягодами за 74 грн;
- Качина грудка з полентой гриль і ягодами за 310 грн;
- Салат з цитрусовою заправкою, кедровими горішками, зеленню, маринованим лососем і томатами за 295 грн;
- Полунична панна кота за 98 грн;
- Смузі з ананасом, полуницею, бананом і вершками за 75 грн.
Резерв столика: (044) 384 49 34; (050) 900 34 93
Сито-п'яно
Гастрономічне місце, де комфортно перебувати людям будь-якого віку, національностей і соціального положення. Кожен гість знайде щось своє в настільки дружній атмосфері, збалансованому меню і в оточенні дивного інтер'єру в дусі Епохи Відродження.
Світлі зали прикрашають живописні твори голландця Пітера Брейгеля, передаючи дух епохи і викликаючи естетичне задоволення, яке ми (для повноти відчуттів) настійно рекомендуємо доповнити гастрономічним.
Меню ресторану - приклад того, як можна і потрібно розвивати гастрономічний смак у столичних гурманів. У ньому зібрані не тільки класичні делікатеси, але також вишукані страви (фуа-гра, трюфеля, омари і т.д.). Всю «морську живність», яка представлена в меню гастрономічного ресторану «Сито-п'яно», ви можете вибирати самостійно - вона живе в акваріумі, наповненому морською водою, який розташований прямо в залі ресторану.
Де: Дніпровська набережна, 19а.
Коли: з 11:00 до 23:00.
Полуничний must try:
- Полуничний капрезе під соусом «Песто» за 95 грн;
- Салат з руколою, шпинатом і полуницею під солодким соусом з кедровими горішками за 80 грн;
- Тар-тар з лосося і полуниці за 125 грн;
- Полуниця «Фламбе» під соусом «Англез» за 75 грн;
- Айс ті полуничний за 25 грн.
Madame Josy
Затишна кафе-кондитерська в самому серці Києва, де «живе» справжня Франція. Все в цьому невеликому, але затишному закладі просякнуте любов'ю, а також бажанням привнести в українську гастрономічну культуру дух цієї чарівної країни.
Кафе-кондитерська «Madame Josy» виконана в ненав'язливих біло-сірих тонах, щоб не відволікати від головного - смаку витончених неймовірних десертів. Невеликі столи, прикрашені квітковими композиціями, зручні крісла, стільці та диванчики, виконані в м'яких пастельних тонах - все сприяє відмінному проведенню часу і відпочинку.
Незважаючи на те, що «Madame Josy» - це кафе-кондитерська, в меню представлені сніданки (подаються протягом усього дня), закуски і салати. Але «родзинкою» цього місця є, звичайно ж, десерти. Кожен з них - це справжня ювелірна прикраса не тільки кафе-кондитерської «Madame Josy», а й гастрокарти Києва в цілому.
Де: вулиця В. Грінченко, 4.
Коли: з 08:00 до 22:00 (в будні дні), з 09:00 до 22:00 (за зб. І нд.)
Полуничний must try:
- Тарталетки з полуницею і фісташками за 110 грн;
- Сирники (подаються зі свіжою полуницею) за 99 грн;
- Ягідні еклери за 43 грн;
- Ягідний сорбет за 30 грн./кульку;
- Вівсянка з сезонними ягодами за 47 грн.
Бажаємо, щоб ваше літо було соковитим і яскравим, як стигла полуниця. А в яких київських ресторанах можна поласувати цією дивовижною ягодою і літніми стравами - ви вже знаєте!