Mocco - ресторан, який здобув любов більшості активістів нічного життя Києва, гостей столиці та просто гурманів; ресторан, що утримує звання одного з найкращих закладів міста протягом 13 років.
Кілька місяців тому Mocco закрився, щоб повернутися зовсім іншим - з новою концепцією і меню - і готовим дивувати своїх гостей ще більше.
Розташувався ресторан-бутик в "козирному" місці - в Пасажі, посеред історичних красот і бутікової алеї люкс-класу. З одного боку, цей факт зумовлює аудиторію Mocco, з іншого - визначає високий рівень якості кухні й сервісу.
Косметичні зміни відбувалися в Mocco ще пару років назад, зараз же його чекала глобальна зміна парадигми.
В загальному використані дизайнерів і архітекторів виявилися крита тераса і два поверхи: перший - з великою барною стійкою, і затишний другий - з парою столиків і енотекою.
На зміну "салонному" європейському стилю прийшов нью-лофт: дерево і колоніальні "оборки" поступилися місцем латуні, дзеркалам і прихованій симетрії.
Автор задумки: Слава Балбек - улюбленець багатьох рестораторів.
Підкреслюють ідею елегантної розкоші брендовані елементи - металевих лого на стінах і навіть серветниці.
Як і раніше, Mocco boutique restaurant працює 24 години на добу. Як і раніше, сюди можна завітати на ранній сніданок після веселої ночі в клубі.
Тільки тепер Mocco сам став місцем, де можна ненудно провести час від сутінків і до сходу сонця, від pre-party до after-party, від кальяну і коктейлів до ранкової чашки кави. І так не просто 24 години на добу, так - 24/7.
Так, ви все правильно зрозуміли: вечірки з діджеями будуть щоденними!
Основний кістяк команди, в тому числі шеф-кухар Марієтта Шевчук, залишилися незмінними - і це, безумовно, добре, так як багато авторські страви Марієтти стали притчею: благо, в новому меню знайшлося місце улюбленим котлетам по-київськи, супу-пюре з лисичками, Чилійський сібас з диким рисом, буритос і емпанадос.
Також на місці залишилася загальноєвропейська спрямованість в оригінальному прочитанні шефа, а от додати перцю вирішили за допомогою в прямому сенсі гострої камбоджійсько-в'єтнамської кухні.
З європейського спробуйте чізкейк з лососем, крамбль і лаймовим соусом, качину грудку з соусом "Порто" і вишнею і чорні равіолі з кроликом, пармезановой еспумою і трюфелем; вивчення Паназії починайте з корейських ролів з різними, в тому числі овочевими, начинками - кімпабов.
Окремої згадки і обов'язкової дегустації заслуговують десерти: французькі тістечка Шу з тестом кракелін і ванільним кремом, шоколадне суфле з ніжним бісквітом, грушевий штрудель і інші. До десертів вибирайте напій з багатої чайної колекції ресторану.
Ще одним нововведенням можна вважати барну карту Mocco. Її розробив Назар Баб'як, вона складається з класичних позицій і авторських твістів. Настільки авторських, що Negroni роблять з терновим джином, в Aperol Spritz додають кумкват, а Mocco Exclusive готують із застосуванням рідкого азоту. І так радіють шанувальники віскі: single malt, blended, шотландський, ірландський, японський, житній - асортимент збиває з ніг.
Ретельно пропрацювали винну карту. Енотека ресторану включає позиції з Старого і Нового Світу, і багато чого з них можна спробувати побокально.
Мікс салатів із паровим лососем і горіховим соусом - 210 грн.
Картопляний крем-суп з лососем і лисичками - 196 грн.
Шу з кракеліном і ванільним кремом - 150 грн.
Висновок: якщо змінюватися, то тільки на краще - як Mocco boutique restaurant!
Адреса: вул. Хрещатик, 15/4
Автор: Христина Ольшанська
Фото: власність закладу
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Безкоштовний резерв столика в ресторанах Києва
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Банкетні зали Києва