Ресторан починається з вивіски. Якщо вона говорить: «Sorry Vegans», - значить, ви на порозі нового стейкхауса на бульварі Тараса Шевченка.
Концепція
В принципі, в описі концепції закладу можна було зупинитися на самій назві. Однак не все лежить на поверхні. Так, крім того, що Sorry Vegans - м'ясний ресторан, в ньому є ряд інших достоїнств. Або особливостей. Залежить від погляду. На наш, достоїнств.
По-перше, це не «дизайнерський» проект. Інтер'єр, декор, посуд, меню розроблялися та підбиралися особисто власниками.
Для них Sorry Vegans - справа для душі й від душі. Причому, душі переважно чоловічої.
По-перше, м'ясо спочатку більш «чоловічий» продукт. По-друге, загальне оформлення закладу досить брутальне за своєю формою і суттю. По-третє, на кухні працюють виключно чоловіки.
А ось дам вирішили вшанувати культурною супроводжуючою - музичними виступами в стилі блюз і джаз. Більш того, перед сценою багато вільного простору, так що можна насолоджуватися музикою не тільки сидячи на місці, але й трохи потанцювати.
Локація
Розташований Sorry Vegans в центрі міста - на самому початку бульвару Тараса Шевченка, в хвилинній доступності від Бессарабки.
Інтер'єр
Використані матеріали - дерево, шкіра, цегла - в цілому характерні для ресторанів такого роду.
Малий зал при вході - потопаючий в напівтемряві, в силу безпосередньої близькості до бару. Та й за способом розсадження він більше нагадує коридор, ніж зал: довгий шкіряний диван біля стіни і чотири столика в ряд - всього 16 місць.
Основний зал - на 45 місць. Просторий, з прикритими важкими гардинами вікнами (що додає приємного спотворення), картинами на стінах, сценою і невеликим балконом на 2 поверсі і - найголовніше - грилем.
Раз вже ми не раз підкреслювали свого роду «мужність» ресторану, є в Sorry Vegans і сигарна кімната. Невелика, на два столика. З великим стелажем книг. Виглядає дуже по-джентельменськи і здорово підійде для special occasions.
Меню
Як і належить м'ясному закладу, акцент в меню зроблений на якісному м'ясі, соусах та овочах-гриль, салатах.
М'ясо - українське, витримане тут на місці за технологією вологого визрівання 21 день. Даний спосіб примітний тим, що стейки виходять більш ніжними та соковитими, ніж під час сухої витримки.
Гостям пропонують на вибір 6 стейків: Рибай без/із ребром, T-bone, New York, томагавк, філе прайм. Останній в силу найніжнішого смаку, який досягається за допомогою попереднього 4-денного маринування, напевно буде оцінений прекрасною статтю. Готуються всі стейки в хоспері.
Друге по «м'ясистості» блюдо - бургер: з яловичиною, біфштексом, рубаною курячою котлетою, індичатиною, яйцем та шинкою. Котлети виходять дуже соковитими, але при цьому не жирними. Знову ж завдяки грилю. Є також бургер з сиром - вегетаріанський, між іншим!
Шанувальникам бургерів настійно рекомендуємо хоча б раз спробувати максі-сендвіч. Він крутий - з сиром Фета, крем-сиром, яловичим язиком, шинкою, перцем гриль та тапінадом з оливок і маринованих огірків.
Салати в меню, за винятком фреш-салату з тунцем і пармезаном, теж м'ясні. З однозначних маст-трай - мікс-салат із запеченою в яблучному маринаді телятиною й карамелізованим апельсином та олів'є з двома видами м'яса і язиком.
Представлені в Sorry Vegans також перші страви - класичні й оригінальні одночасно: борщ по-закарпатськи на бульйоні зі свинячих реберець із печерицями та чорносливом, бульйон із домашньої курки з омлетною локшиною і равіолі та - фішка закладу - вершковий крем-суп із сиром дорблю й хлібними чіпсами.
Власне, крім борщу, в меню з національного є ще вареники. Це, в першу чергу, викликано великою кількістю туристів в районі. Але, за словами керівництва, несподівано комплексний обід «бульйон + вареники + морс» виявився дуже популярним у наших співгромадян.
В якості основної страви зверніть увагу на: судак на подушці з овочів, з томатним мармеладом і м'ятно-гороховим пюре - дуже тонко, по-гурманськи; хот-кейк із куркою і печерицями - свого роду пишний млинець з ситною начинкою; та сковорідку з картоплею, цибулькою, солоним огірочком і котлетою на грилі - просто й зі смаком.
Окремо поговоримо про бар. Природно, стейкхаусний формат має на увазі відмінну винну карту. Так і є: в Sorry Vegans близько 30 позицій вина з Старого і Нового Світу, в більшості своїй - червоного.
Чоловіки точно оцінять асортимент віскі - більше десятка видів.
Решта - класика: коктейлі, пиво.
Must try:
- Суп із сиром дорблю та хлібними чіпсами - 94 грн.
- Стейк Рибай - 134 грн/100 г.
- Стейк Прайм Філе - 340 грн/200 г.
- Бургер з біфштексом - 191 грн.
- Вареники (в асортименті) - 68 грн.
- Шоколадний суп із вершками - 69 грн.
Адреса: бульвар Тараса Шевченка, 2/54
Автор: Христина Ольшанська, Фото: власність закладів
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Безкоштовний резерв столика в ресторанах Києва
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Банкетні зали Києва