Загальний стан організму - літо, колір настрою - полуничний. Саме цій ягоді романтики присвячують пісні, шеф-кухарі - свої освіжаючі страви, бармени - охолоджуючі напої, а ресторатори Києва - цілі меню в своїх закладах.
Ось про всю цю смачну і соковиту літню ягідну красу на тарілці і в келиху ми поговоримо у новій добірці!
Смородина
Ресторан на Русанівці, який радує гостей красивим інтер'єром, панорамними вікнами, смачними стейками і широкою винною картою круглий рік. Потопаючи у зелені парку, "Смородина" стала справжнім порятунком для гастрогурманов, які ховаються тут від літньої спеки, насолоджуючись оригінальним літнім меню від шеф-кухаря ресторану: тар-тар зі свіжої полуниці з Куантро, базиліком і ванільним морозивом (95 грн.) , полуничний Наполеон (88 грн.), хачапурі з сиром Сулугуні, свіжою полуницею і ванільним морозивом (135 грн.) та ін.
Середній чек: 550 грн.
Де: Русанівська набережна, 7.
Коли: з 12:00 до 24:00.
Чачаварня
Подейкують, що скоро грузинська кухня стане другою національної в Києві, адже столичні гурмани просто обожнюють хачапурі, хінкалі, справжній грузинський шашлик, вино і міцну домашню чачу.
Чачаварня пропонує своїм гостям все це сповна і навіть більше. Домашня чача, страви національної кухні, м'ясо, приготовлене на відкритому вогні, і нове полуничне меню вже чекають вас! Полуничний чарозі, торт з полуничного мусу, полуничний лимонад та ін. - це дуже смачно і варто того, щоб спробувати!
Середній чек: 380 грн.
Де: Пушкінська 1-3/5.
Коли: з 12:00 до 24:00.
Taverna грецька кухня
Сімейний ресторан на Русанівці, де збираються галасливі і веселі компанії, що з'єднують у собі мудрість поколінь і розуміють цінність сімейних традицій.
Велика рибна вітрина, аромат спецій і прянощів в повітрі, відкритий мангал, середземноморська і грецька кухні, а тепер ще й соковите полуничне меню - освіжаючі холодні супи, ніжні і солодкі десерти, прохолодні лимонади, корисні смузі та полуничні алкогольні мікси - не пропустіть соковитий вибух смаку!
Середній чек: 350 грн.
Де: Русанівська Набережна, 4.
Коли: з 12:00 до 23:00.
Perets
М'ясний ресторан на Оболоні в будь-який час року радий вітати гостей з усіх куточків Києва. Місцевий шеф-кухар любить дивувати, в першу чергу, м'ясом. Тут його готують як у "чистому" вигляді (стейки, м'ясо на мангалі), а також з гарнірами і у вигляді салатів, закусок.
До літа команда ресторану приготувала гостям щось зовсім нове і дивовижне - полуничне меню. Вареники з полуницею (115 грн.), меренга з кремом маскарпоне і полуницею (125 грн.), маковий кейк з полуницею (112 грн.) та ін. Безсумнівів, це варто спробувати всім любителям смачного!
Середній чек: 500 грн.
Де: вул. Маршала Тимошенко, 29.
Коли: з 12:00 до 24:00.
Мацоні
Яскравий грузинський заклад, де панує темперамент справжніх джигітів, живе любов до щедрих частуваннь, столи завжди ломляться від смачної їжі, а вино ллється рікою. Інтер'єр доповнює національний колорит, який допомагає гостям перенестися подумки у сонячну Грузію і насолодитися усіма її кулінарними красотами і не тільки!
До літнього сезону шеф-кухар ресторану приготував гостям спеціальне збалансоване меню, яке наповнене сонцем, легкістю, полуницею і фруктами. Приходьте куштувати!
Середній чек: 400 грн.
Де: бульвар Ігоря Шамо, 1/5; вул. Велика Васильківська, 114.
Коли: з 12:00 до 23:00 (Русанівка); з 09:00 до 17:00 (Васильківська)
PetruS-ь
Ресторан української кухні, де кожна страва - це любов до рідної землі, традицій і кулінарної спадщини рідної країни. Тут гостей балують самобутніми українськими стравами (голубці, вареники, галушки і т.д.), а також гастрономічною класикою (стейки, медальйони і салати).
До літнього сезону тут було розроблено спеціальне меню. "Зоряний інгредієнт" - полуниця: млинці з полуницею (78 грн.), десерт Павлова з полуницею (125 грн.), полуничний Россіні (155 грн.) та ін. Приходьте в гості - полуничних ласощів вистачить на всіх!
Середній чек: 400 грн.
Де: вул. Еспланадна, 28.
Коли: з 12:00 до 24:00.
Spezzo
Сучасний ресторан з власною пекарнею і сироварнею, де живуть італійські традиції приготування їжі. Тут завжди смачно пахне свіжоспеченим хлібом, а в самому приміщенні багато світла і живої зелені. У меню представлені сири, приготовлені за рецептами італійських сироварів, і класичні страви італійської кухні.
До літнього сезону мережа ресторанів Spezzo завжди радує своїх гостей лінійкою страв з полуницею - і це літо не стало винятком! Куряче філе з яблучним соком і полуницею (198 грн.), салат з лососем, рікоттою і полуницею (195 грн.), класичний чізкейк з полуницею (119 грн.) та ін. варті того, щоб їх спробувати!
Середній чек: 375 грн.
Де: Русанівська набережна, 8; вул. Святошинська, 3; Велика Васильківська, 32.
Коли: з 10:00 до 23:45 (Русанівка); з пн - ср з 08:00 до 00:00, чт - сб: з 08:00 до 02:00, нд. з 08:00 до 24:00 (Велика Васильківська).
Кувшин
Ще одна гастрономічна перлина Києва - ресторан кавказької кухні “Кувшин”, який затишно розташувався в тіні дерев на Великій Васильківській. Локація вже давно завоювала любов столичних гурманів, викликаючи стійкі асоціації зі смачною їжею і приємними гастрономічними враженнями.
До літнього сезону шеф-кухар ресторану вирішив порадувати гостей стравами з самою сонячною ягодою - полуницею. Соковита полуниця з сиром надугі, хрусткі пеновані з ванільним морозивом і ніжний сирно-полуничний пиріг стануть смачним доповненням вашого доброго дня!
Середній чек: 600 грн.
Де: вулиця Велика Васильківська, 94.
Коли: з 09:00 до 24:00.
Carpaccio CIO FOOD
Сімейний ресторан, де ніколи і нікому не буває нудно! Смачні обіди, яскраві сніданки, романтичні вечори... Ділова зустріч або відпочинок з друзями, побачення або день народження... Carpaccio CIO FOOD завжди радий вітати у себе гостей і запропонувати дивовижно смачні страви середземноморської та європейської кухонь.
Меню ресторану складається виключно зі знайомого демократичного комфорт-фуду, розробляється з урахуванням сезонності та трендами гастрономії в цілому. Зараз тут діє літнє меню, яке радує своєю легкістю і яскравими смаками: річний салат з Прошутто і дорблю, парфе з карамелізованими горіхами і полуницею, брускетти з м'яким козячим сиром і полуницею... Приходьте за яскравими фарбами і новими емоціями!
Середній чек: 400 грн.
Де: Дніпровська набережна, 25.
Коли: з 12:00 до 23:00.
PLOV lounge&banquet hall
Локація, яка об'єднує в собі все краще, що є в Європі (шик, вишуканість, витонченість) і на Сході (колорит, привітність, гостинність). Потрапляючи сюди, ви немов занурюєтеся в казку - неймовірно красивий інтер'єр, страви, доведені до ідеального смаку, чудове обслуговування. Тут хочеться затриматися на обід, вечір або ще довше!
До літа команда ресторану підготувала і запустила лінійку страв з полуницею (салат з курячою печінкою і полуницею за 125 грн.,), охолоджуючих напоїв (алкогольних і безалкогольних), яка порадує вас своєю свіжістю, а також неймовірно ніжний мільфей з кремом з авокадо і полуницею!
Середній чек: 500 грн.
Де: вул. Семена Скляренка, 9
Коли: з 11:00 до 24:00.