RestOn дізнався, що недавно шеф-кухар Suluguni Димитрій Болквадзе оновив меню ресторану і пропонує гостям оригінальні та смачні новинки. Ми вже познайомилися з ними - ділимося гастро-враженнями у новому огляді!
Новинки меню
Настала холодна пора року, але команда ресторану Suluguni до цього давно готова - тут радо зігріють улюблених гостей не тільки грузинською гостинністю, а й новими осінніми стравами!
Легкий процес приготування - це не про шеф-кухаря ресторану Suluguni. Димитрій Болквадзе регулярно радує гостей ресторану смачними новинками - цього разу він також не відступив від своїх правил.
Рулет з запеченого перцю з сиром надугі і телячим язиком (145 грн.) тут роблять з болгарського перцю, який попередньо запікають на вугіллі, очищають від шкіри, акуратно відбивають і тільки після цього загортають начинку.
Бульйон для супу з бичачих хвостів і міні-хінкалі (119 грн.) Готують 5-6 годин - це потрібно для того, щоб м'ясо стало дуже м'яким, а бульйон вийшов наваристим. Суп не тільки цікавий за смаком і своїм зовнішнім виглядом, але також дуже корисний (особливо для кісток). Гостроту бульйону балансують ніжні на смак хінкалі з грибами, які готуються окремо і додаються при подачі.
Якщо ви хочете, щоб салат був не тільки легким, але і ситним, тоді спробуйте новинку від шефа - салат з запеченим ростбіфом і міксом зелені (279 грн.). По-перше, дуже м'який та ніжний ростбіф, а по-друге, насичена і смачна заправка салату горіховим соусом не залишать нікого байдужими. Доповнює салат карамелізоване яблуко і кунжут.
Тісто і сир - флагмани грузинської кухні. Так що нові страви просто не могли відбутися без цього поєднання, тому ачму (95 грн.) рекомендуємо спробувати обов'язково. Це 6 шарів найтоншого тіста, між якими щедро викладені сулугуні та імеретинський сир. Подається страва з соусом на основі мацоні і тархуна. Кислуватий соус підкреслює ніжний смак сиру.
М'ясний фаворит серед гостей ресторану Suluguni - це бараняча лопатка на кістці (99 грн./100 гр.). Перед тим як подати її вам на стіл, її маринують 2 доби, а потім 8 годин запікають в пергаменті і фользі. Завдяки особливому маринаду і унікальному способу приготування, м'ясо виходить дуже ніжним, ароматним, воно саме відходить від кістки, роблячи процес оброблення лопатки легким і простим. При подачі страву підпалюють - дуже ефектне видовище, яке ми рекомендуємо вам побачити!
obzor_suluguni_new_meny_11_2019_7
Не забув Димитрій Болквадзе і про любителів солодкого - серед новинок від шефа відразу два десерта. Шоколадний торт (119 грн.) і трюфельний чізкейк (139 грн.). Перший десерт - улюблена класика як для дорослих, так і для дітей. Він насичений за смаком, шоколадний і щільний за текстурою. А другий, навпаки, ніжний, легкий, муссовий і незвичайний. Так що обирайте свій варіант!
Всі новинки (і не тільки) рекомендуємо куштувати тільки з грузинським вином. Винна карта представлена в широкому асортименті тільки грузинських вин і по дуже лояльним цінам (від 95 грн. за келих). Ігристі, домашні, рожеві, білі, помаранчеві або вина з квері... А що оберете ви?
Спеціальні пропозиції:
- Кожної п'ятниці та суботи - жива музика на сцені Suluguni.
- Щомісяця в ресторані Suluguni проходять винні дегустації або винні заходи. Так що стежте за анонсами у соціальних мережах.
- 20% знижка для іменинників.
- Спеціальні умови для банкетів, корпоративів і тімбілдінгів.
- Бізнес-ланчі за приємною ціною: 120-150 грн.
- По суботах і неділях в ресторані Suluguni працює няня, так що ваші діти будуть під надійним наглядом.
- Щонеділі в ресторані Suluguni проходять дитячі кулінарні майстер-класи.
Suluguni - це Грузія у самому серці Києва, тут живе її яскравий колорит і атмосфера. Команда ресторану поважаєгрузинські традиції, гідно представляє національні страви і щедрість країни.
Так що не відмовляйте собі в гастрономічно-естетичному задоволенні спробувати Грузію на смак - бронюйте стіл в Suluguni і приходьте підняти келих-другий за її гостинність і не тільки!
Адреса: Музейний провулок, 10.
Час роботи: з 11:00 до 23:00.