Добре, що з приходом перших холодів ресторанна активність в місті не вщухає. RestOn розповідає про гастрономічні відкриття жовтня.
Пян-Се Бар на Січових
Смачний "пиріжок" Пян-Се бар росте і підкорює нові горизонти: відкрився другий заклад корейської кухні з аналогічною назвою на Лук'янівці. Крім парових пиріжків Пян-се з різними начинками (39 грн), в меню можна знайти традиційні страви на кшталт відбитих огірків або капусти кімчхи (39 грн), удону та фунчози (від 89 до 109 грн).
Також Пян-Се Бар пропонує готові ланчбокси (89-99 грн/350-400 гр) — з куркою теріякі, свининою панко, тофу по-корейськи; ранкову каву (від 29 грн за еспресо до 59 грн за альтернативу і flat white); а також авторські коктейлі (129-149 грн).
Де: вул. Січових Стрільців, 81
Коли: пн-пт з 9:00 до 23.00, сб-нд з 12:00 до 23:00
EFIR Bar
EFIR - бар з авторською кухнею, коктейлями, кальянами і демократичними цінами.
У закладі є два поверхи: світла і простора крита тераса з великими вікнами і якісним баром та затишний зал на першому поверсі з lounge атмосферою.
EFIR пригощає гостей бургерами (від 120 грн) і пастою (105 грн), стейк сазана з кіноа (190 грн), філе лосося з соусом з Чіа (225 грн) і т.п., коктейлями (150 грн).
Де: вул. Антоновича, 116
Коли: пн-нд з 12:00 до 02:00
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нове місце (Київ): кальян-бар "EFIR" на Антоновича
Buddha-Bar Kyiv
Нещодавно в столичному Buddha-Bar відбулася грандіозна вечірка з нагоди реновації дизайну і меню закладу. Buddha-Bar — відома міжнародна мережа клубів з авторською кухнею і коктейлями, концерт холом і сетами від знаменитих dj.
В меню — Паназія: страви на вок (від 230 грн), різні види каррі (від 280 грн), суші та роли (від 150 грн).
Де: вул. Хрещатик, 14
Коли: пн-чт, нд з 18.00 до 02.00, пт-сб з 18:00 до 04:00
ЛяГушка по-київськи
ЛяГушка по-київськи — шинок високої кухні, де злилися воєдино культури Франції та України. Тут ви знайдете деруни під соусом бешамель (95 грн), жаб'ячі лапки в клярі з часниково-м'ятним соусом (210 грн), пельмені з м'ясом перепілки (95 грн) і каштани (в супі-пюре — 110 грн, в шоколаді — 60 грн).
Де: вул. Саксаганського, 135/13
Коли: пн-сб з 11:00 до 23:00
Анжела. Напої та свято.
Інтелігентна рюмочная Анжела від журналістки Тані ОВІННІКОВА. У барі - ігристе (вина - від 50 грн), бренді, джин (міцний алкоголь - від 45 грн/50 мл) і класичні коктейлі на їх підставі (100 грн). Закуски до напоїв - прості і зрозумілі, практично родом з дитинства: бутерброди з рибкою і трубочки зі згущеним молоком.
Де: вул. Мала Житомирська, 15
Коли: пн-нд з 17:00 до 23:00
Любовь-Морковь
Кафе "Любовь-Морковь" з усіма своїми вафлями (солоні — від 95 грн, солодкі — від 45 грн), вином (1 л домашнього вина — 390 грн) і кавою (35-75 грн) переїхали з затишного Подолу на мальовничу Русанівку.
При переїзді атмосфера закладу не постраждала: сюди приємно завітати на сніданок вихідного дня, провести час з друзями, коханими і сім'єю.
Де: вул. Русанівська Набережна, 4
Коли: пн-пт з 11:00 до 23:00, сб-нд з 09:00 до 23:00
China Ma
В динамічній китайській гастрономії China Ma все влаштовано так, що будь-яка страва поєднується з коктейлями та чаєм! Напоїв тут вдосталь, як і дімсамів з різними начинками (від 78 грн/3шт), смаженого рису (від 138 грн) та локшини (138 грн), фреш ролів (від 88 грн) і спрінг ролів (від 98 грн), морепродуктів та риби (168 грн).
Ще одна фішка закладу — sharing-plates.
Де: вул. Кирпи, 5Б
Коли: пн-нд з 11:00 до 23:00
Gatsby Restaurant
Gatsby Restaurant — ресторан авторської кухні на Печерську в дусі американського шику 20-х. Вдень — ідеальне місце для ділових і сімейних зустрічей, увечері — hot point для вечірок.
В меню — свіжа риба і морепродукти, стейки на хоспері (від 120 грн/100 гр), паста і різотто (від 282 грн), фірмовий бургер та бургер з тунцем (від 325 грн), сирна та м'ясна гастрономія (від 85 грн/100 грн).
Де: бул. Лесі Українки, 34
Коли: пн-сб з 10:00 до 23:00, нд з 18:00 до 23:00
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нове місце (Київ): Gatsby Restaurant & Terrace на Печерську
GOL’DA bar
GOL`DA відкрився на місці кафе Charlatan. Як і раніше, в пріоритеті залишилась сильна коктейльна карта (з віскі, джином, ігристим, ромом, горілкою, лікером, текілою і мескалем — 100-265 грн), а ось кухню GOL`DA переінакшили на близькосхідний манер: мезе (15-35 грн/40 гр), хумус (70-85 грн), шаверма з індички (155 грн), страви на вогні (115-345 грн).
Де: вул. Шота Руставелі, 12
Коли: пн-ср, пт з 09:00 до 00:00, чт-сб з 09:00 до 02:00
3b Cafe
"Оболонський" представник мережі 3b Cafe виглядає наступним чином — 130 посадкових місць в залі зі сценою, 30 пивних кранів, камера для в'ялення м'яса й риби, відкрита кухня, іспанський хоспер.
Меню закладу складають бургери (150-219 грн), закуски для компанії (199-299 грн), стейки (255-395 грн) та інші страви з м'яса і риби (від 155 грн), пивний крафт вітчизняного та закордонного виробництва (середня вартість — 68-79 грн).
Також тут є сніданки і ланчі.
Де: вул. Маршала Тимошенко, 21
Коли: пн-нд з 11:00 до 23:00
Kritikos
Kritikos — мережевий ресторан середземноморської кухні родом з Греції вперше представлений в Києві. Тут ви знайдете морепродукти (269-470 грн), пасти та різотто (212-409 грн), устриці (99/195 грн/1 шт), а також фірмові дорадо (129 грн/100 гр), сібас (118 грн/100 гр) або лобстер (349 грн/100 гр) за особливими рецептами. У винній карті — Греція, Італія, Іспанія, Аргентина, США та ін.
Де: бул. Лесі Українки, 30В
Коли: пн-чт, нд з 11:00 до 00:00, пт-сб з 11:00 до 02:00
Restaurant&karaoke Glazur
Європейська кухня з елементами молекулярної, мангал меню, авторські страви від шефа, просторий зал на 80 осіб для святкових подій і зал караоке на 50 гостей – таким є ресторан Glazur на Бориспільській.
Кілька позицій з меню — піца "Три м'яса BBQ" (169 грн), паста з куркою в устричному соусі (139 грн), філе сібаса з чорним рисом (216 грн) та ін.
Де: бул. Бориспільська, 4
Коли: пн-нд з 11:00 до 23:00
Pincello Pizza
Новий заклад демократичної італійської кухні та справжньої неаполітанської піци з печі від засновників Пиріжкової "Тітка Клара". Піци — цілих 17 найменувань (105-180 грн), також в Pincello Pizza готують пасту в асортименті (99-140 грн).
Є меню сніданків та дитяче меню.
Де: вул. Симона Петлюри, 22
Коли: пн-нд з 09:00 до 22:00
Молодість
Одесит Алекс Купер спільно з Михайлом Бейліним продовжує підривати своїми проектами столицю: не встигла розсмоктатись черга в Kyiv Food Market, як поруч відкрилась Молодість, з характерними для 90-х смаками, запахами і деталями інтер'єру.
Пельмені (95 грн), чебуреки (75-79 грн), олів'є тост (75 грн), солянка (85 грн), домашні вина (219 грн/750 мл) і золоті шлягери з динаміків - Молодість прекрасна!
Де: вул. Московська, 8
Коли: цілодобово
Havana
Запальна Куба в ресторані на Дніпрі Havana: сучасна європейська кухня, яскравий інтер'єр і жива музика по п'ятницях і суботах. Також тут є власні пекарня, коптильня і гриль.
Піца з печі (119-399 грн), брускети (66-279 грн), тартари і севіче (189-269 грн), авторські коктейлі (180-320 грн) — це далеко не все, що є в меню Havana.
Де: вул. Набережне шосе, 28
Коли: пн-чт, нд з 12:00 до 00:00, пт-сб з 12:00 до 02:00
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нове місце (Київ): Ресторан "Havana" на Набережному шосе
Букет Cotelette
Новий і трохи несподіваний монофомат — котлетний. Букет Cotelette на Нивках — це сім авторських котлет (наприклад, з куркою і сиром Дор блю в паніровці з лісових горіхів — 140 грн, з сібаса з гостро-солодким соусом — 195 грн, сет котлет — 280 грн), а також сніданки (75 -155 грн), страви на грилі (130-255 грн) й авторські коктейлі (115-165 грн).
Де: вул. Туполєва, 16Е
Коли: пн-нд з 07:00 до 23:00
ЇshFish
"ЇshFish" — це вишукані страви з риби і морепродуктів (з щотижневими поставками з Франції, Голландії, Норвегії та Шрі-Ланки) за демократичними цінами. Авторське меню від випускника французької Le Cordon Bleu здивує і порадує: гравлакс з лосося в лимонному соці та риби-меч в буряковому маринаді з додаванням коріандру (127 грн), сінгапурський суп Лакса на кокосовому молоці з креветками (167 грн), марокканський восьминіг в глазурі з запеченою картоплею і томатами-гриль (257 грн), роли без рису (157-277 грн).
Де: пр. Оболонський, 19 (ТРЦ Smart Plaza)
Коли: пн-нд з 10:00 до 22:00