Паста, піца, фокача... Ці слова звучать, немов пісня для гастрогурмана, приносячи разом із собою цілу гаму смакових вражень і естетичного задоволення... У вас такі ж відчуття? Тоді ласкаво просимо у світ італійської кухні - прекрасної героїні нашої нової підбірки!
Fabius
Чарівне місце для дивовижного відпочинку і єднання з природою, де розкіш витає в повітрі, наповнюючи гостей енергією і теплотою.
Страви класичної італійської кухні приємно порадують гурманів своїм ідеальним смаком, як і авторські новинки від шеф-кухаря ресторану.
Ресторан Fabius пропонує гостям сири з власної сироварні - більше 10-ти різновидів. Також тут самостійно вирощують в еко теплиці овочі та зелень, а стейки готують з американського м'яса породи Чорний Ангус.
Must try:
- Салат з креветками і диким тунцем (445 грн.);
- Крем-суп з лісових грибів (265 грн.);
- Карпаччо з телятини з заправкою з білого трюфеля (310 грн.).
Де: Столичне шосе, 70.
Коли: з 11:00 до 24:00, пт і сб з 11:00 до 02:00.
Spezzo
Італія ближче, ніж здається - такий девіз мережі італійських ресторанів Spezzo. Сьогодні в Києві представлено вже три локації: на Русанівці, Льва Толстого і на Великій Васильківській. На радість гастрогурманів, в кожній з локацій можна знайти свіжоспечений хліб з власної пекарні, а також сири власного виробництва ресторанів мережі Spezzo.
У меню - класичні італійські страви у своєму традиційному виконанні, так що тільки тут ви можете спробувати "ту саму" італійську піцу на тонкому тісті.
Must try:
- Тарілка сирів власного виробництва (268 грн.);
- Паштет по-тоскански (98 грн.);
- Куряче філе з брокколі і грибами у вершковому соусі (184 грн.).
Де: Русанівська набережна, 8; вул. Велика Васильківська, 32; вул. Святошинська, 3.
Коли: графік роботи уточнюйте на сторінках ресторанів.
Tarantino Italian&Grill
Приклад домашнього затишку в італійській інтерпретації. Тут можна познайомитися з традиціями італійської кухні, але не без авторського "привіту" шеф-кухаря закладу.
Гастрономічна гордість ресторану Tarantino Italian&Grill - це страви, приготовлені на вугіллі. Завдяки такому способу приготування м'ясо і риба набувають просто дивовижний смак, розкриваючись неймовірними гастрономічними нотами в стейках, бургерах і т.д. А справжня неаполітанська дров'яна піч надає закладу особливий шик, і заодно дає можливість приготувати італійську піцу за ексклюзивними і класичними рецептами.
Must try:
- Бургер "Тарантіно" (184 грн.);
- Тальята з брокколі і соусом Деміглас (219 грн.);
- Тартар з креветок на подушці з авокадо (198 грн.).
Де: Русанівська Набережна, 10.
Коли: з 12:00 до 24:00.
IL RICCIO
Ресторан на Контрактовій, де шанують традиції італійської кухні і привчають до них столичних гастрогурманів. Особливо хочеться відзначити не тільки кухню, але також і архітектуру закладу. Адже кожен елемент дизайну - це данина історії, яку тут бережуть і шанують.
Що ж стосується кухні, то в IL RICCIO пропонують гостям італійське меню з легким авторським акцентом від шеф-кухаря. Готують виключно зі свіжої риби і морепродуктів, а смак страв підкреслюють вишуканим вином із шикарної винотеки ресторану.
Must try:
- Крудо з тунця з щавлевим морозивом і гаспачо-желе з кремом з горгонзоли (355 грн.);
- Папарделе з лобстерами і томатним соусом (825 грн.);
- Оссобуко з шафрановим різотто (355 грн.).
Де: Контрактова площа, 8.
Коли: з 12:00 до 24:00, пт і сб з 12:00 до 02:00.
Villa Riviera
Чудовий панорамний вид на затоку Дніпра, вишуканий інтер'єр, виконаний з натурального дерева і міді, велика кількість зелені і квітів... Безсумнівно, ресторан Villa Riviera - це ідеальна локація для відпочинку з сім'єю, святкових банкетів, романтичних побачень і ділових обідів.
В одному із залів ресторану знаходиться шоу-кухня, так що ви можете спостерігати за тим, як у справжній печі готуються ваші улюблені італійські страви. А келих вина, підібраного професійним сомельє, смачно скрасить момент очікування і безсумнівно зробить ваше перебування в Villa Riviera ще більш приємним.
Must try:
- Тарту з тунця і авокадо (340 грн.);
- Вителло тоннато (295 грн.);
- Альфредо з куркою (185 грн.).
Де: Дніпровська набережна, 14Д.
Коли: з 11:00 до 24:00.
Toscana Grill
Ресторан, який знаходиться за межами Києва, але страви і вина, які тут пропонують, безсумнівно варті того, щоб приїхати за ними кілька зайвих км. Велична тераса з фонтаном, сосновий ліс навколо, свіже повітря і жива музика вечорами... Саме так виглядає ідеальна заміська локація, де варто відпочивати у будь-якому складі.
Меню ресторану - це італійська кухня з тосканськими спеціалітетами, а винна карта - гордість міжнародного значення. Адже в цьому році саме Toscana Grill очолив рейтинг AWARD of Excellence, який щорічно збирає ТОП ресторанів світу з кращими винними картами.
Must try:
- Капрезе з моцарелою Фьор ді лате (196 грн.);
- Тосканський суп з сочевиці і ребра (215 грн.);
- Чорний трюфель (179 грн.).
Де: м. Буча, вул. Шевченко, 2г.
Коли: з 09:00 до 24:00.
Vero Vero
Ресторан з італійською кухнею і атмосферою цієї сонячної улюбленої всіма країни. Влітку фаворитом столичних гастрогурманів є чудова тераса ресторану в зеленому сквері. А взимку естетично-гастрономічну подорож до Італії забезпечує інтер'єр, виконаний у дусі класичних італійських тратторій.
Кухня ресторану Vero Vero відома на весь Київ відмінною пастою, чудовим різотто, великим вибором піци, моцарелла-баром і смачними італійськими десертами. Приходьте куштувати!
Must try:
- Мінестроне з соусом песто (122 грн.);
- Філе дикого сибаса з чорним рисом (435 грн.);
- Ніжний торт з кремом з манго та фісташок (165 грн.).
Де: вул. Іллінська, 18.
Коли: з 08:00 до 24:00.
Bigoli
Назва ресторану Bigoli позначає різновиди пасти, які в однойменному київському закладі готують зі справжньої італійської муки. Нескладно здогадатися, що меню закладу порадує любителів пасти своєю різноманітністю смаків і поєднань.
Крім страв із тіста радимо також звернути увагу на моцарелла-бар ресторану Bigoli, адже двічі в тиждень сюди привозять сирні ласощі прямо з Італії. До речі, пасту, випічку, італійські сири, ковбаси і т.д. ви можете придбати в гастрономічній лавці, котра працює при ресторані Bigoli.
Must try:
- Біголі з качкою (220 грн.);
- Котлета по-міланськи з шафрановим різотто (295 грн.);
- Фокачча з соусом песто і томатами (132 грн.).
Де: Кловський узвіз, 7-А.
Коли: з 08:00 до 24:00.
Montecchi Capuleti
Італія - така різна, але така прекрасна. Саме багатогранність цієї країни пропонує побачити і оцінити на смак команда ресторану Montecchi Capuleti.
Capuleti - це тратторія з багаторічними традиціями сімейної cucinaitaliana. Тут вам великі столи для сімейних посиденьок і галасливих святкувань, а також такий рідний і близький аромат дров'яної печі.
Montecchi - це італійська hautecuisine, де є спеціальне витончене меню, приготовлене з продуктів виняткової якості.
Montecchi Capuleti - це різний настрій, різна Італія, але з однією спільною і дуже важливою рисою - тут вам завжди щиро раді.
Must try:
- Смажені креветки з тосканскими травами (298 грн.);
- Сібас з овочами і пюре з зеленого горошку (319 грн.);
- Печінка по-венеціанські з картопляним кремом і трюфеля пастою (286 грн.).
Де: вул. Щорса, 36В.
Коли: з 10:00 до 23:00.
Carpaccio
Мережа сімейних італійських ресторанів, де ніколи і нікому не буває нудно. Тут є власний ритм, атмосфера і темперамент, які приваблюють в ресторани Carpaccio жителів Києва і гостей столиці.
Меню закладів - це демократичний комфорт-фуд з урахуванням сезонності та гастрономічних трендів. Кожна страва - це Італія в своєму кращому прояві і красі.
До речі, тут ви можете не тільки спробувати Італію на смак, але також навчитися її готувати, відвідавши майстер-класи від шеф-кухаря ресторану, які проводяться регулярно.
Must try:
- Гуакамоле з лососем, яйцем пашот, кукурудзяними чіпсами і руколою (184 грн.);
- Биф тартар з каперсами, корнішонами, перепелиним яйцем і пармезаном (194 грн.);
- Спагеті Фрутто ді Маре (294 грн.).
Де: Дніпровська набережна, 25; вул. Софіївська, 14.
Коли: з 12:00 до 23:00.