Якщо в Києві відкривається нове гідне уваги місце, чутки про нього розлітаються швидше пташок Варіса з Вестеросу. Так сталося і з Mur Mur – концептуальним майданчиком танцювально-ресторанного формату в самому центрі столиці.
Місце, де бармени знають секрет Тома Форда і Джорджа Клуні, меню здатне подружити м'ясоїда і вегетаріанця, спортсмени п'ють з тусовщиками, і щовечора всі сходяться потанцювати в вогнях міста – далі в огляді редакції RestOn.
Концепція
Не встигли одного спекотного літнього дня відкритися двері ресторану Mur Mur, як про нього вже було відомо всім тусовщикам і гастрогедоністам міста. Не чекаючи офіційного відкриття, команда гордо заявляла – вільних місць практично немає, бронюйте столик заздалегідь. Що було зовсім не дивно. Власники Mur Mur зробили ставку на успіх, запросивши кращих бартендерів, шеф-кухарів, дизайнерів і музикантів для свого закладу.
Mur Mur – ще одне дітище відомої в місті мережі ресторанів Carte Blanche, що відкрилося на місці колишнього ресторану Конкорд. Атмосфера на кшталт кращим закладам Лондона, відомий бартендер-міксолог і повноцінний музичний формат, як в нью-йоркському Loft 70-х років – від фанку, неонового попу і хауса до live-сесій – дозволяють занести нововыдкритий ресторан в число беззастережних улюбленців.
А дивовижний вид на місто і, зокрема, на площу Льва Толстого, просто не залишають шансу не захоплюватися навіть найменшими деталями Mur Mur – від закуски в меню до останнього вигину в інтер'єрі.
Локація
Ресторан Mur Mur розташувався прямо посеред центру Києва – за адресою вул. Пушкінська, 42/4. Знайти його досить легко – соковита вивіска на БЦ «Credit Agricole» посеред площі Льва Толстого вабить увагою навіть тих, хто не знає про місце – і веде на 8 поверх в сам заклад.
Дістатися сюди буде нескладно – до найближчого метро Льва Толстого – 2 хвилини пішого кроку, у центр – хвилин 10. І ще кілька – до улюбленого багатьма парку Тараса Шевченка.
Інтер'єр
Дизайном Mur Mur займався Олег Волосовський з LoftBuro з командою. Колишнє манірне приміщення повністю змінили, зробивши ставку на лаконічність, нестандарт і максимальну відкритість та створивши колоніальний лофт. Матеріали закуповували тільки у локальних виробників, а надихалися кращими європейськими ресторанними майданчиками.
В інтер'єрі багато дерева, зелені і світла – вони є основними елементами. Контрастують з ними меблі і оформлення стін. Наприклад, дивани оббиті бірюзовим оксамитом, обробка стін виконана з автентичної катерининської цегли розібраного будинку в Дніпрі, а стелі – з сусального золота, що додає ресторану бурштинового світіння.
Всього в закладі три зали – перший, найбільший, служить не тільки місцем для перекусу, а й танцювальним майданчиком. Тут розміщена діджейська панель, барна стійка, багато столиків по периметру і навіть рояль – крім диджейской музики, можливо послухати і живі виступи музикантів на ньому. Завдяки відкритим панорамним вікнам вдень тут світло, а ввечері по-особливому таємниче – сприяє цьому і велика кількість точкового освітлення, і умовні перегородки із зелених насаджень.
Другий зал досить компактний і підходить як для ділових зустрічей, так і побачень – тут закритий простір дозволяє не тільки отримати насолоду від кухні і оформлення ресторану, а й поспостерігати за внутрішнім життям центральних вулиць Києва.
З першого і другого залу є вихід на улюблену гостями частину ресторану – відкритий майданчик. Тут відкривається панорамний вид на кілька центральних вулиць міста, що славляться непередаваними архітектурними спорудами, і є велика кількість посадочних місць – як компактних столиків, так і спеціально оформлених аудієнцій для компаній.
Всього в Mur Mur буде комфортно до 150 гостям, але у вечірній час тут легко зустріти кілька сотень – великий метраж ресторану дозволяє кожному почуватись легко і невимушено.
До слова, приваблює і дозволяє смакувати момент заклад ще на етапі входу – тут розміщено велике дзеркало з точковим освітленням і затишне містке крісло для чекінів і цікавих фото.
Меню
Головна фішка будь-якого ресторану – звичайно ж, їжа. І Mur Mur тут беззаперечний фаворит. Меню передбачає авторську кухню з етнічними деталями Південної і Північної Америки, а також робить ставку на здорову їжу. Більшість страв – вегетаріанського і веганського формату, але також є позиції з риби, морепродуктів і м'яса.
Особливою гордістю кухні закладу є контактна стійка з Robata і Josper Grill, а також концепт боул-конструкторів – можливість замовити за основу дикий рис, рис басматі, кіноа або пасту з цукіні і доповнити улюбленими інгредієнтами на вибір – овочами, сиром тофу, рибою та морепродуктами, куркою су-від, а також соусами і топінгами.
В меню є різноманітність салатів, супів, тако, бургерів, закусок і основних страв з нетривіальними поєднаннями. А в тон їм – великий вибір панкейк, сніданків, бельгійських вафель, латинських млинчиків і десертів. По секрету скажемо, що Mur Mur придбав і улюбленця публіки – дивовижно, але крім інших вишуканих страв, популярною тут стала бесарабська і вегетаріанська шаурма.
Дивує в ресторані і барний концепт, створений талановитим бартендером Каролісом Урбонавічусом, знайомим багатьом по ресторану CHI. Відомий міксолог навчався майстерності у менеджера готелі Ritz Луїша Сімоніша, робив кращі коктейлі в лондонських закладах для Тома Форда і Джорджа Клуні, а тепер дивує і гостей Mur Mur.
Завдяки тому, що у Кароліса в Києві є своя лабораторія по міксологіі, інгредієнти його коктейлів воістину вражають – мед з трюфелем, огіркова вода, сирна піна, випарене саке з чорним рисом і вино з грейпфрутом – справжня молекулярна кухня.
Середній чек закладу – близько 350 грн., не враховуючи барну карту.
Must try:
- Сирний суп з халапеньо і беконом – 110 грн
- Бейбі-восьминіг з листям салату гриль і чіа – 250 грн
- Су-від з червоним кіноа і в'яленими томатами – 250 грн
- Кокосово-манговий чіа пудинг – 165 грн
- Севіче з сібаса з лаймом і перцем чилі – 250 грн
Як говорить один з творців Mur Mur – Ігор Костянтинівський – головною ідеєю було створити щось на зразок «третього місця» з відомої ідеології американського соціолога Рея Ольденбурга. За задумом, це місце має служити віддушиною в міському просторі крім будинку і роботи.
Ми вважаємо, що вийшло. Адже в Mur Mur добре, як за раннім сніданком, так і за діловим ланчем. А ще, звичайно ж, за душевною зустріччю з друзями і запальними танцями з незнайомцями.
Адреса: вул. Пушкінська 42/4, БЦ «Credit Agricole», 8 поверх
Часи роботи: щодня з 12:00 до 2:00