Від недавна знавці гастровишуканостей Києва замість «Дай п'ять» кажуть – «Дай пян-се», висловлюючи тим самим любов і прихильність корейським паровим пиріжкам, корейській кухні і новому корейському ресторану на Подолі.
Редакція RestOn не могла залишити поза увагою місце з душею і гостротою, і також вирушила на розвідку в новий корейський ресторан Пян-Се Бар. Чому його варто відвідати і вам і навіщо ми рекомендуємо обов'язково спробувати «Зелену нудьгу дружини Кім Чен Ина» – далі в нашому огляді.
Концепція
Тенденція київської гастрономії говорить «любиш продукт або кухню – створи в честь неї ресторан», відкриваючи нові заклади на карті столичних ресторанів. Не оминув дане правило і Пян-Се Бар, відкритий на початку червня в самому центрі Києва.
Засновником ресторану став Ілля Богданов, екс-офіцер російського ФСБ родом з Владивостока, знайомий багатьом українцям з 2014 року завдяки тому, що воював на боці України під час Іловайських подій і оборони Донецького аеропорту в складі батальйону «Донбас» і ДУК ПС, і згодом у 2015 році отримав українське громадянство.
Як говорить сам власник, виріс він на корейських парових пиріжках і відчуває до них особливу любов. Саме тому ідея, чим же займатися після служби, була визначена долею. Спочатку Ілля планував відкрити невелику точку пиріжків пян-се неподалік від Вокзальної, після – планував місце продажу корейського фаст-фуду, а в підсумку, завдяки інвестиції ще одного українського волонтера і військового – було вирішено відкрити повноформатний корейський ресторан. Місце з особливою душею і істинно корейськими рецептами і їх подачею в форматі страв.
Локація
Розмістився Пян-Се Бар в одному із старовинних будинків Подолу – за адресою вул. Нижній Вал, 33. Найближче метро – Контрактова площа. Від нього до ресторану пішим кроком 300 м шляху.
Побачити заклад легко, адже до нього веде арка з іменною вивіскою на воротах, а біля входу в сам ресторан зустрічає містер Кіт – улюбленець команди закладу і її численних гостей.
Інтер'єр
Інтер'єр, завдяки своїй несхожості і оригінальності, став не лише приводом для гордості її власника, а й фаворитним дизайном гостей, більшість з яких також долучились до створення неповторного затишку. Останній факт особливо привабливий – адже саме завдяки йому в Пян-Се Барі відчувається любов публіки.
Основний і єдиний зал хоч і невеликий, але дивує різноманітністю деталей і кольорів. Тут стіни виконані з цегли, що пізнала мінімальну обробку, великі широкі вікна і багато ручної роботи. Наприклад, на одній зі стін великий малюнок в дусі корейського менталітету, інші прикрашені фірмовими плакатами і дбайливо винайденими предметами інтер'єру, а барна стійка оформлена дизайнерськими мультиплікаціями.
Додають затишку і певної домашності закладу її відкрита кухня, велика кількість зелені і м'які цікаві подушки на диванах. До слова, живі насадження приносили в Пян-Се Бар його гості, а подушки пошила в якості подарунку також знайома команди ресторану.
У Пян-Се Бар легко зможуть розташується до 60 гостей – за барною стійкою або численними столиками.
Меню
Багато гострих страв, великі порції і улюблені рецепти бабусі містера Кана – напевно, головні складові любові до кухні Пян-Се Бару. Спочатку страви були адаптовані під українського гедоніста, але пізніше набули автентичного приготування і розширилися новими позиціями.
Головне місце в меню відведено, звичайно ж, пиріжкам пян-се – з м'ясом або тофу на вибір. Крім них – різноманітні супи та основні страви від тому-яма і фунчози до кімчхи і тхвігіму. Крім них, є особливі драконячі пупочки і навіть наглухо відбиті огірки, настільки неповторні в смаку, що краще один раз спробувати, ніж довго про них читати. Дбають у закладі і про вподобання – при виборі кожної страви можна користуватися підказками в меню про ступінь гостроти або сказати про свої вподобання кухареві.
Демократичність цін дозволяє отримати насолоду від них сповна – адже середній чек не перевищує 150 грн. Але радимо оцінювати можливості – страви по 350-450 грам кожна.
Крім них, славиться Пян-Се Бар і барной картою – є класичні позиції і унікальні коктейлі. За запевненням бармена, тут є можливість при кожному відвідуванні стати свідком унікального смаку – досить сказати про свої вимоги по головним складовим напою або довіритися майстерності самого закладу. При цьому від імені команди RestOn радимо почати знайомство з найбільш унікальним – коктейлем «Зелена нудьга дружини Кім Чен Ина» витриманим в дусі далекої корейської країни.
Незабаром в закладі обіцяють поповнити позиції страв різноманітними десертами, а також планують оновлювати меню кожного сезону.
Must try:
- Пян-се зі свининою – 38 грн
- Курка тхвігім в кисло-солодкому соусі з паровим рисом – 90 грн
- Драконячі пупочки з курячих сердечок з цибулею, сезонними овочами, соєвим соусом і спеціями – 40 грн
- Удон з креветками, солодким перцем, червоним цибулею, зеленою квасолею, морквою і пекінською капустою – 135 грн
- Суп Фо Бо з яловичиною, локшиною, пекінською капустою, м'ятою і кінзою – 90 грн
З самого ранку за парочкою пиріжків пян-се, на обід за гарячою локшиною або ввечері на різноманітність коктейлів. Тепер на Подолі не потрібно відвідувати кілька місць, щоб задовольнити гастрономічні пристрасті. Досить відвідати Пян-Се Бар і внести його в список фаворитів. Адже любов до національних кухонь мінлива, а пристрасть до корейської – назавжди.
Адреса: вул. Нижній Вал, 33 (вхід в арку)
Час роботи: пн-пт з 10:00 до 22:00, сб-нд з 12:00 до 22:00